Hypersexualita

1.7K 107 2
                                    

Takže sexuální orientace máme už vlastně za sebou (a to včetně orientací hraničících/ za hranicí/ s úchylkami) a v následujících kapitolách se podíváme na témata spojená se sexuálními orientacemi, preferencemi, způsoby lásky a podobně- například se podíváme na význam slova queer, řekneme si, co přesně je a co není BDMS, jestli existuje manpregnency, či kdo jsou homofobové (kdyby to někdo z nás nevěděl). No a nakonec v jedné nebo dvou (nebo možná i více) kapitolách se podíváme na zajímavé lidi ze současnosti i z minulosti, kteří spadali do LGBT+ (nebo by se za ně dali označit) a buď vedli zajímavý život, nebo se nějak zapsali do dějin.

Tak a teď jdeme na dnešní téma, kterým je Hypersexualita.

Hypersuxealita je psychické onemocnění vyznačující se zvýšenou potřebou sexu a je nazívána též jako nymfomanii, či satiryázou. Jde o vlastně o závislost na sexu, která ale na rozdíl od jiných závislostí není fyzického základu, ale jen psychického. Takto postižený jedinec vyhledavá sex ve zvýšené míře, často mění partnery a dokonce často i podniká sex na jednu noc a to vše jen protože chce dosáhnout uspokojení, kterého ovšem není schopen (a to i přes to, že dosáhne orgasmu).

Jelikož je Hypersexualita nemoc, tak se dá i léčit a to psychoterapií a v některých případech medikací (u některých jedinců bývá zvýšená hladina pohlavních hormonů).

Samozřejmě někteří lidé můžou mít zvýšené libido (sexuální pud), ale nemusí jim být hypersexualita diagnostikována. Hypersexualita se projevuje tím, že sexuální pud člověka je natolik silný, že zasahuje do běžného života a zabraňuje člověku v tom, aby vedl normální život.

Do poloviny minulého století byly jako nymfomanky označovány všechny ženy, který měli jen trochu vyšší touhy a nymfomanie jim byla léčena různými způsoby- v roce 1775 doktor Bienville zveřejnil studii podle které nymfomanie vznikala přejídáním se, čokoládou, nemravnými myšlenkami, špatnou literaturou a masturbací a doporučoval ji léčit lázněmi, či pouštěním žilou, postupně se začala léčit vibrátory. Sexuální apetit nebyl u mužů v minulosti řešen i když v dnešní době lékaře navštěvují i na sexu závislí muži (třeba i závislí na pornu, placených službách).

Všechny barvy duhyKde žijí příběhy. Začni objevovat