Dopisy a nečekané setkání

12 4 0
                                    

Vyhrnul si rukáv a ......
Já uviděla jeho zjizvenou ruku.
,, Ale ... tak přeci je tady někdo z tohohle ústavu kdo to taky ( z dospělých ) " 
Viděla jsem jeho pohled. Tvářil se jak kakadus  který  snědl citron.
Harry :,, Moje milá Sha ..... Moc dobře vím jaké to je .... Být sama v téhle budově. Tvůj příběh mě dojal , ale myslím si , že tvého bratra by si neměla nenávidět , nebo ho za vše obviňovat. Hold každý nějaký svůj posraný osud. Někdo líp a někdo hůř posranej. To , že jsem si mohl přečíst tvůj ,, život " v kostce pro mne velmi znamena a chtěl bych ti jen říct ..... udělala jsi další krok k tomu , aby si byla zase normální. ... Teda ne ze by si nebyla , ale ...... "  ( dal mi přezdívku. ... vždy mi říka Sha . )
Hned jsem ho stopla .... ,, ano chápu
..... zamotal ses " .
Nějakým způsobem se mi ulevilo a začala jsem si uvědomovat,  že bráchu miluju nadevše. ..... a to co se stalo ..... Dej mu  odpočinutí. Harry mi zase jednou pomohl. Neřekl toho zas tak hodně,  ale jeho slova byla řečena s úctou,  láskou a pokorou. Chtěla jsem se zeptat co se mu stalo , ale nějak mi to pusa nedovolila.

                                  * * *
Po nějaké době co jsem byla s nim v kanceláři se začal ptát na Kat.
Když vyslovil to slovo ...... neudělalo se mi dobře..... Bylo to na mně dost vidět.
Vyptával se ..... Já mu to nechtěla nejdříve vůbec říct,  ale když už ví co jsem si prožila od dětství tak proč ne.

Kat pro mne byla jako sestra. Nikdy jsem si nedokázala představit,  že bych byla jenom chvilku bez ní.
Naposledy mě navštívila v nemocnici.
Byla tak milá,  hodná , upovídaná. .... vlastně jako vždy .  Když jsem zjistila , že ji musel .... Tomi. ... požádat o to , aby mě  přišla do nemocnice navštívit. ...... Ta věta. .. to pomyšlení na to , že by sama od sebe nepřišla. ..... Bylo to jako když mi do srdce vniknou ty nejostřejší nože. 
Bylo to pro mne velmi těžké se s tím smířit,  ale .....

,, Nejsi s tím smířena.  Jen si to namlouváš. Stále v tvém srdci je velké místo jen pro ni. Žádné kamarádky ti ho nedokážou zaplnit. A věř mi , že až se s ní někdy uvidíš vše bude jako za starých časů. " 

To co řekl mě nehorázně zabolelo. Vždyť ani neví co jsem s ni prožila a tak. Po chvilce dumání mi došlo,  že on už o mně ví vše. ..... neuteču mu v žádném tématu o minulosti. Má na mě takový vliv. 

                               * * *

Ležim v posteli a stále přemýšlím nad tím tématem co mi řekl Harry ohledně Kat. Asi má pravdu. Ta holčina mi moc chybí. Chybí mi ten její humor , laskavost , smích,  povaha , mírumilovnost a hlavně její rady a nápady.
,, fuj pocity ..... a ja myslela , že už je to dávno za mnou ".
Nevěděla jsem proč jsem to řekla , ale vyjelo to ze mě automaticky.
Ležim v posteli a začínám se nudit.  Myslím,  že jsem už na tolik smířena se smrtí mého bratra ..... no .... kašlu na okecávání a jdu rovnou k věci..... vzala jsem si fakt po dlouhé době k sobě svého medvídka. Prohlížím si ho a vyberu z něj staré dopisy.  Znova si je pročítám a celkem mě to hřálo u srdce. Ale pak jsem si vzpomněla na to co se kdysi stalo....... nemohla jsem .... zase jsem začala vůči jeho jménu pociťovat smutek , zlobu , nenávist.

Bylo mi samé ze sebe zle.

                                  * * *

Dnes ráno mi přišel divný .... Velmi divný dopis. Nejdříve mi ho vůbec nechtěli dát..... Nakonec ho mám tu u sebe a hodlám ho pročíst.
Neměla jsem to vůbec dělat.
Přišel mi dopis od Kat sestry. To co tam bylo ....... Nebylo to hezký. .... Bylo to příšerný.  Přišlo to ve velmi mně známé obálce. Vůbec jsem netušila od kud ji jen znám. 
Musela jsem s tím dopisem jít za Harrym. Už jsem to psychicky zase nedávala.  Když jsem za nim chtěla jít ...... vyšla z jeho kanceláře. ..... Ona ..... Její sestra. Koukla s na mě tak překvapeně a zděšeně.  Dostala jsem strach. To co bylo v tom dopise mi nedávalo vůbec smysl proč je zrovna ona tady.
Přišla jsem úplně vyklepaná k Harrymu.
Nedalo mi to a musela jsem se zeptat proč ona tady byla. Co tu vlastně pohledávala. 
Z Harryho vyšla věta,  že je to jeho nevlastniho bratra žena a potřebovala s nim něco probrat. ,, Bylo to poprvé co za mnou přišla do kanceláře a taky doufám že naposled . A pročpak si dneska přišla? " .
Nedalo mi to a ukázala jsem mu dopis , který jsem obdržela. Po přečtení se mu z obličeje vytratil jeho sladce pozitivní výraz. Musel rázně zakročit ......

Life, love , disappointment and deathWhere stories live. Discover now