Να γνωρίζεις τα όρια σου

24.2K 1.2K 378
                                    

Από ένα σημείο και μετά δεν υπάρχει πλέον επιστροφή. Αυτό είναι το σημείο που πρέπει να φτάσουμε.
Φραντσς Καφκα

«Οι τοξικές σχέσεις δε χρειάζεται να είναι απαραίτητα ερωτικές, μπορούν να είναι μεταξύ φίλων συγγενών συνεργατών, γνωστών. Ωστόσο οι πιο επικίνδυνες είναι εκείνες που περιλαμβάνουν ερωτά, γιατί το άτομο χάνει την αίσθηση της αυτοσυντήρησης που το ωθεί ν' απομακρυνθεί. Έτσι πονάει που μένει, μα ταυτόχρονα πονάει που φεύγει, χάνει τον εαυτό του και δημιουργεί παραισθήσεις βελτίωσης της σχέσης μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει το ένστικτό του και να το μπερδέψει προσωρινά. Οι τοξικές σχέσεις είναι απαραίτητες κι όσο νωρίτερα τις βιώσουμε στη ζωή μας τόσο καλύτερα τις αντιμετωπίζουμε στην μετέπειτα πορεία μας. Είναι αναπόφευκτο και κανένας τρίτος δεν μπορεί ν' απομακρύνει κάποιον από μια τοξική σχέση· πραγματικά κι οριστικά απομακρύνουμε μόνο εμείς οι ίδιοι τον εαυτό μας».

Τα λόγια της καθηγήτριας της ψυχολογίας ήχησαν στο μυαλό της ενώ χτένιζε τα μαλλιά της.

Μα ποιον κορόιδευε;

Η πραγματική της τοξική σχέση ήταν με τον εαυτό της. Κι αυτό οδηγούσε σε τοξικές σχέσεις με κάθε άτομο που την πλησίαζε.

Η σκληρή αγάπη του πατέρα της.

Η μετριασμένη αδιαφορία της πραγματικής της μητέρας.

Η έλλειψη στοργής την έκανε σκληρή κι αδυνατούσε να συνάψει ειλικρινείς σχέσεις με άτομα. Είτε φιλικές, είτε διαπροσωπικές.

Κοίταξε τη βαλίτσα και περιεργάστηκε για λίγο το περιεχόμενό της· τα καλλυντικά, το ζευγάρι παπούτσια που θα φορούσε και μερικά πρόχειρα ρούχα, ενώ δίπλα κρεμόταν στην προστατευτική του θήκη το φόρεμα που είχε διαλέξει για σήμερα και που δε θύμιζε σε καμία περίπτωση φόρεμα για φόνο.

Ο Carter έβαλε τα πράγματα της Ρεβέκκας στο αυτοκίνητο και σε λίγο θα έφευγαν για το αεροδρόμιο. Θα ήταν μάταιος κόπος να ετοιμαστεί από τώρα καθώς είχαν πολλές ώρες μπροστά τους.

Ήταν μια επικίνδυνη αποστολή κι αυτό το ήξερε, μα η ατίθαση κι επιπόλαιη κοπέλα δεν είχε ιδέα τι επρόκειτο να γίνει εν τέλη...

------------------------------------------

Βρίσκονταν στο ενοικιαζόμενο δωμάτιο. Είχαν κάνει ήδη πάνω από 15 φόρες επανάληψη το σχέδιο. Δεν ήταν απλό και σίγουρα δεν ήταν εύκολο.

Δεν είχε συνειδητοποιήσει ακριβώς πόση ευθύνη είχε. Με ένα δικό της λάθος θα τινάζονταν όλα στον αέρα.

Claimed -ΥΠΟ ΔΙΟΡΘΩΣΗ-Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα