one

6.6K 162 17
                                    

Zobudila som sa na zvonenie budíka. Vypla som ho, a pozrela sa na druhú stranu postele. "Uff" vydýchla som si, keď som zistila že Dylan už nieje doma. Utekala som do kúpelne, hodila na seba rýchlu sprchu a poriadne si opláchla tvár. Pozrela som do zrkadla. Keby tam nebolo umývadlo, padla by som na zem. Vyzerala som ešte horšie ako zvyčajne. Natrhlá pera, pod okom monokel sfarebný do fialovej až čiernej, a na líci odtlačok od Dylanovej ruky.

"Výborne" Vzdychla som, a utekala do izby pre moju taštičku prvej pomoci.
Vytiahla som make-up, a snažila som sa čo najviac zakryť akýkoľvek náznak modriny či škrabanca. Usúdila som že to vyzerá celkom dobre, a to čo potrebujem je skryté. Vbehla som do izby a pozrela na hodinky

6:10

"Paráda Ema! Prvý deň na novej škole, ešte k tomu maturitný ročník a ty nestíhaš"

Asi sa pýtate prečo nestíham keď je len 6:10 a škola začína až o 8, však? No je to dosť zamotané. S Dylanom sme sa presťahovali do New Yorku, pretože mu tu ponúkli lepšie platenú prácu. Inak pochádzam z Toronta. Vlastne tam mám celú moju rodinu. Ocina, sestru, starkých, druhých starkých dokonca aj tetu a uja. Mám ich všetkých veľmi rada. So sestrou síce nemáme úplne najlepší vzťah, má 17 takže sňou ešte trochu plieska puberta, ale tak čo sa dá robiť. Alison je Alison, drzá, odvážna, súhlasí s každou šialenosťou. Od maminej smrti sa stala ešte väčším rebelom. Neskutočne sa na ňu podobá. Blond vlasy, tmavé orieškové oči. Mamina smrť. Už je to 7 rokov, a stále sa to ťažko vyslovuje. Autonehoda. Blbá autonehoda. Jedna blbá
autonehoda nám prevrátila celý život hore nohami. Nebyť toho ožratého debila, nič z toho by sa nestalo. Bol to hrozný šok. Všetci v rodine to niesli veľmi ťažko. Hlavne starký a Oco. Snažili sme sa mu so sestrou pomáhať, najviac ako sa dalo. No, a potom prišiel ďalší šok. Otcova choroba. Zistili mu rakovinu. Rakovinu pľúc. Hrozne to bolelo, tak strašne to bolelo, že ani jedna bitka od Dylana by sa tejto bolesti nevyrovnala. Oco začal po maminej smrti fajčiť. Nikotín mu pomáhal vyrovnať sa so stratou a tlmil bolesť. Našťastie začal chodiť na chemoterapie a berie lieky čiže jeho stav je zatiaľ stabilizovaný. No takže asi toľko o mojej rodine. Pointa je, že mám školu odtiaľto hodinu cesty busom čiže o 7 musím byť na zastávke.

Rýchlosťou svetla som otvorila skriňu a vybrala z nej jemné čipkované šaty, bielej farby. Chvíľu som si ich obzerala, no keď som si predstavila, čo by robil Dylan keby vedel že som si ich obliekla bez jeho súhlasu, radšej som ich vrátila späť do skrine a vytiahla som úzke modré jeansy a tričko s nápisom "Girls can do anything". V duchu som sa nadtým zasmiala. Aký paradox. Obliekla som sa, moje dlhé orieškové vlasy dala do vysokého konského chvosta, zobrala mobil, tašku a utekala som do kuchyne. Rozhodla som sa že si nalejem aspoň mlieko keď už nič iné nestíham. Samozrejme, to by som nebola ja ak by som sa neobliala. Vletela som do izby, tričko som vymenila za predĺženú košelu, ktorá mi prvá pristála v ruke a utekala som sa obuť. Nevymýšľala som a obula si moje biele Conversy. Tak ešte kľúče a môžem ísť.

Na zastávku som prišla načas. Chvalabohu. To by mi ešte chýbalo meškať hneď prvý deň do školy.

Sadla som si na voľné miesto a naštastie si vedľa mňa nikto neprisadol. Niesom veľmi zhovorčivý typ človeka. Som pravý opak svojej sestry. Utiahnutá, tichá, nekonfliktná. A preto som sem vlastne prišla.

Dylan

Nechcela som robiť problémy, nakoľko viem že ak by som si niečo také dovolila, nedopadlo by to vôbec dobre.

On....no vlastne....no on ma bije.

Nebolo to tak od začiatku. Chodíme spolu tri roky, ale začalo to asi po roku a pol nášho spoločného vzťahu. Raz večer prišiel domov opitý. Vtedy ma udrel prvý krát. Na ďalší deň sa mi ospravedlňoval a hovoril, že už to nikdy v živote neurobí. Takže som mu odpustila.

Odvtedy to išlo dole vodou

Keď to bolo v najhoršom štádiu a chcela som sa sním rozísť, vyhrážal sa mi že ak to spravím, zbije Alison a otca tak, že ich nespoznám. Zľakla som sa. Veľmi som sa zľakla. Neodpustila by som si, keby sa im niečo stalo kvôli mne.
A potom povedal že ak otom niekomu ceknem, zabije ma.
Takže otom viem len on a ja.
A prečo ma vlastne bije neviem sama.
Ich rodina je zámožná, jeho rodičia mu splnia všetko čo mu vidia na očiach.
Máme pravidlá,
Pravidlá ktoré keď poruším dostanem.
Prvé a zasadné pravidlo

Si len moja
Na nikoho sa nebudeš usmievať, flirtovať, pokukovať, skrátka nič.

Som len bábka ktorá hrá jeho hru, a nevie stým nič urobiť

Please, don'tWhere stories live. Discover now