Trideset drugo poglavlje

550 63 152
                                    

Dragi moji, evo me posle sto godina. Mnogo ste mi nedostajali i vi i pisanje, žao mi je što ste ovoliko čekali, ali evo me konačno, sa mojim likovima. Nadam se da su dobrodošli i posle ovako mnogo vremena. Imamo još 3 ili 4 nastavka do kraja, zavisi od dužine poglavlja, ali bližimo se finalu. Hvala vam na strpljenju <3
Uživate u čitanju!

Direktorka ih je ubrzo napustila uz objašnjenje kako mora da obavesti zvaničnike o onome što se desilo i da se posavetuje sa njima o daljem planu akcije.

Dimitri je i dalje stajao u mestu, izgubljen u mislima. Razmatrajući svaki mogući aspekt onoga što je upravo video.

Bio je pored Ane kada je bacila napitak i izgovorila čin spoznaje. On je znao da ta žena ne može biti Anina majka, njemu ta spoznaja nije bila neophodna. Ono što je on spoznao delovalo mu je još gore: on je bio odgovoran za njene živosnove.

„Već se osećam poput pokvarene ploče, ali ljudi šta ćemo sad?!“ Lea je ponovila po ko zna koji put, mašući mu ispred očiju. Gotovo je morala da poskoči kako bi to uradila, što bi bilo komično da nisu svi bili potpuno rastrojeni.

„Sad? Sad idemo po dodatne informacije.“ Konačno je rekao Dimitri, trgnuvši se iz transa u koji je upao.

„Kakve informacije?“ Polako je upitao Bastian.

Svi su bili zatečeni i usporeni. Mogao je da razume Aninu potrebu da pođe sa svojom majkom. On je imao roditelje i nije mogao da zamisli život bez njih. Znao je koliko je ona patila zbog smrti svojih roditelja, ali da ovako nepromišljeno ode, ne postavljajući nikakva pitanja, u to nije mogao da poveruje. Mislio je da čak ni Ana nije baš toliko nepromišljena.

„Moramo da saznamo kako je ta žena upala u Konkordiju i gde je mogla da odvede Anu.“ Iako je imao veoma dobru ideju i u vezi toga, ali ako su zaista otišle u Beta svet, šansa da ih pronađu su bile manje od minimalnih. „Da pokušamo da shvatimo kakvi su tačno njeni planovi, s obzirom da proročanstvo nije ništa reklo o ovakvom ishodu.“

„O kakvom proročanstvu je reč?“ Konačno je i Gaby progovorila, preduhitrivši Leu.

„Pričaćemo o svemu tome sa gospođom Lin. Ne možemo da diskutujemo ovako na otvorenom.“

„Od kad nam je Linica među poverenicima? Ta žena je i više nego sumnjiva, pojavljuje se iz vedra neba i isto tako brzo nestaje, ne sviđa mi se uopšte.“ Izjavila je Lea mršteći se.

„Možda nemamo razloga da joj verujemo, ali isto tako nemamo razloga ni da joj ne verujemo. Trenutno nam je jedini izvor informacija na koji možemo da se pouzdamo.“

„Mislite da je Tia pustila tu ženu unutra?“ Ponovo je Gaby zacvrkutala plašljivo.

Taman je počela da doživljava Asteru kao svoj dom. Ana je bila njena drugarica, nije želela da joj se nešto desi. Ali sve ovo joj je bilo strano i nije znala koliko može da pomogne, ukoliko je uopšte moguće pomoći. Svi su je pogledali, razmišljajući o tome.

„Nisam siguran.“ Izjavio je Dimitri, stisnutih usana. „Ona jeste samoživa i bahata, ali ne bi ugrozila svoju poziciju ovde na takav način. Nešto mi je to sumnjivo.“

„Opa druže! Od kad ti tako govoriš o njoj? Mislila sam da ste zajedno?“ Lea je podigla obrvu.

Nekako posle cele ove predstave nije mogla da oseća strah i uzdržanost prema njemu i da ga gleda kao profesora, postao je jedan od njih.

Na ovakav njen ton i Bastian i Dimitri su podigli obrve.

Bastian iznerviran njenim nastupom, a Dimitri iznenađen. Nije očekivao da Anina mala drugarica ovako brzo počne da ga smatra prijateljem.

Miracles are possibleWhere stories live. Discover now