#2.15

1.4K 83 2
                                    


#Лукас

-По дяволите, Лукас! – Ашли отново изпъшка. – По-бавно!

-Извинявай! – извиних му се за пореден път, но бях объркан и отнесен. Мислех за Майли и за това, че тя е горе. Защото днес ми даде ясно да разбера, че не ме иска, въпреки че я привличах, колкото и тя мен.

-Хайде да продължим утре! Какво ще кажеш? – Ашли се изправи бързо и аз останах с иглата във висящата ми във въздуха ръка. – Какво точно става, Лукас?

Почти не познавах Ашли или което и да е друго момче от Братството, като изключим Аштън, но пък с него не можех да кажа, че сме приятели, въпреки че сега той го искаше.

-Объркан съм! – но имах нужда да поговоря с някого, а Джобс беше на другия край на страната и нямах намерение да ѝ звъня по това време, защото последния път когато го направих тя не беше сама. Оставих иглата и седнах на стола, на който до преди малко седеше Ашли. – Защо е дошла след като днес ми даде ясно да разбера, че не ме иска? Чаках я половин час, докато Джуди не се появи и не ми каза, че тя няма да слезе за нищо на света.

-Момичетата са объркващи. Подлудяват те почти постоянно. – погледнах го, а от рамото му се стичаше кръв. – Може би е променила мнението си и сега те чака горе.

-Седни, Ашли! – изправих се и го поканих да седне, а той ме изгледа изплашено.

-Нали се разбрахме, че ще довършим утре, когато се успокоиш? – вече бях разбрал, че не иска да се подлага повече на моите мъчения и се усмихнах.

-Тече ти кръв. – и посочих рамото му.

-Мамка му! – той погледна рамото си, а после мен с присвити очи.

- Просто ще почистя кръвта и ще ти сложа лепенка.

Той седна отново, а в мен се зароди нов въпрос, който нямаше да ми даде мира и за това, докато поправях щетите, които бях нанесъл върху кожата на Ашли, го попитах.

-Какво има между Майли и Малкълм?

-Нищо. – каза той докато попивах кръвта с памук.

-Тогава защо е дошла с него?

-Не се вкарвай в такива филми, Лукас! – той се засмя. – Между тях няма нищо, а и той си пада по друг тип момичета.

-Всички си падат по Майли! -Той отново започна да се смее. – Не се смей!

-Майли е друга категория, Лукас.  По нея могат всички да си падат, но тя е недостижима. Недостъпна. Тя е Майли, която не иска никой и не й трябва никой.

Черната роза. Изгубен в черното. + Новелата "Белязана с розата"Where stories live. Discover now