23.

5.5K 182 47
                                    

Ustala sam onoga trenutka kada su sunčevi zraci obasjali sobu, protekle noći san mi nije dolazio na oči jer je sve ovo bilo previše za mene. Mateo je bio živ i imao je mlađu sestru.

Kucanje na vratima me vratilo iz mojih misli, zabrinula sam se da se Emino stanje pogoršalo pa sam žurno otrčala do vrata i otvorila ih, a na moje iznenađenje ispred njih je bio nasmejani Mateo; osmehivao se istim onim osmehom u koji sam se zaljubila pre mnogo godina.

"Da li je Ema dobro?", zabrinuto sam ga upitala jer nisam videla drugi razlog zašto bi u ovo vreme dolazio do moje sobe.

"Ona je dobro, rana joj izgleda odlično i nema znakova bilo kakve infekcije,vitalne funkcije su joj normalne i nije bilo nikakvih komplikacija u toku noći", rekao mi je.

Izgleda da ipak nije zaboravio ono što je naučio na fakultetu, čak ni posle svih ovih godina i udaljenosti od ovog posla.

"Ovde sam da bih razgovarao sa tobom", rekao je.

"Slušam te", oslonila sam se na dovratak vrata i prekrstila ruke, ali on je samo odmahnuo glavom.

"Ne ovde, želeo bih nešto da ti pokažem i želeo bih da razgovaramo nasamo, jer ono što ću ti reći ne zna niko osim mene."

Razumela sam o čemu govori, jer sa načinom života kojim je živeo nikada nije znao ko ga može izdati i plašio se da bi drugi mogli saznati njegove slabe tačke.

Odveo me je do jezera koje se nalazilo u obližnjoj šumi, a od imanja je bilo udaljeno nekih desetak minuta hoda. Jutarnje sunce je obasjavalo jezero, a rosa je i dalje bila prisutna na zelenoj travi, svuda oko nas mogla se čuti priroda koja se budila.

"Ako se sećaš, nekada sam ti govorio o mestu na koje bih odlazio kada sam imao problema sa roditeljima, a ovo je to mesto; ono mi je pružalo utehu u svemu što sam proživeo i zbog toga sam želeo da Ema odraste ovde", rekao je.

"Nikada sa tobom nisam bio u potpunosti iskren u vezi mog identiteta i prošlosti, ali želim da znaš da je moja ljubav prema tebi uvek bila iskrena", rekao je, a zatim me pogledao u oči:"Moje pravo ime je Alesandro Mateo Romano, rođen sam u Italiji, majka mi je bila amerikanka, a otac italijan. Moj otac je bio vođa poznate bande i zbog toga sam ja uvek živeo u senci, daleko od ostalih ljudi i bio sam odgajan da jednog dana preuzmem mesto moga oca. Majku je otac odveo rano od mene jer nije želeo da se vežem za neku osobu. Odrastao sam okružen slugama, obezbeđebjem i bogatstvom, ali ljubav nikada nisam osetio. Ucenio sam oca dda krenem na fakultet i na moje iznenađenje on mi je to dopustio. Predstavljao sam se kao Mateo Flejm, a to prezime sam odabrao jer je to nekada bilo prezime moje majke. Izabrao sam medicinu jer sam oduvek želeo da pomažem ljudima  iako sam znao da se nikada time neću baviti. Onda sam upoznao tebe, devojku koja je zauvek osvojila moje srce i svaki trenutak sa tobom bio mi je ispunjen srećom i radošću. Verovao sam da ću imati šest godina života koji sam želeo, ali nakon nepune tri godine saznao sam da ću dobiti sestru, ali i to da moj otac planira da je ubije i pre nego što se rodi, jer Emine prognoze nikada nisu bile dobre; a moj otac je u tom nerođenom detetu video samo teret koji bi ga usporavao. Otac je još tada bio bolestan i znao je da mu nije još mnogo života ostalo, ali on je pristao na to da mi preda Emu u slučaju da prihvatim da odmah preuzmem njegove poslove, Ema je bila samo nevina beba koja nije zasluživala da bude ubijena zbog hira njenog oca. Dogovor koji sam sklopio zahtevao je da nestanem, a najlakši način za to bio je da lažiram sopstvenu smrt, istina je da sam popio otrov jedne morske ribe koji je učinio da mi srce kuca toliko slabo i sporo da aparati to ne mogu da očitaju; time sam rizikovao sopstveni život, ali sam verovao da ćeš me ti na taj način zaboraviti i da ćeš preći preko moje smrti, nadao sam se da ćeš makar ti biti srećna, jer ja to nisam mogao", jedna suza se slila niz njegove obraze, a po njegovom pogledu znala sam da je bio iskren.

"Mislim da je sada vreme da čuješ moju stranu priče, jer ni ti nisi znao sve o meni", rekla sam i duboko sam  udahnula spremajući se da mu otkrijem ono što niko nije znao o meni:"Ni ja nemam "obično" poreklo, nisam bila samo devojka koja je ostala bez majke i završila u sirotištu, moja priča je dosta komplikovanija od toga, ono što si ti znao o meni bio je samo jedan sitni delić istine. Rođena sam kao Aurora Grej, ćerka multimilijardera i obične devojke koja se zaljubila u mog oca pre nego što je postao bezosećajana i nemilosrdna osoba. Sa mojih nepunih pet godina on je odlučio da želi lepšu, uspešniju i mlađu devojku od moje majke i pobegao je sa poznatom manekenkom. Moja majka je bila teško bolesna i nije mogla da radi, ali je ipak radila jer je morala da vodi računa o nama. Jednog dana se toliko gušila da smo jedva dospele do bolnice, a tamo su svi bili zauzeti saniranjem povrede koju je jedan ministar imao i nisu obraćali pažnju na moju majku koja je kasnije umrla jer joj nisu ukazali pomoć na vreme, doza formoterola i adrenalina je sve što je bilo potrebno da ona preživi. Moj otac nije želeo da ga bilo šta podseća na njegovu prošlost i ja sam završila kod tetke koja me posle nekog vremena prodala, a ja sam bila primoravana da prosim na ulici. Nakon više od godinu dana takvog života završila sam u sirotištu kad je moj vlasnik uhapšen i jedini cilj koji sam od tog dana imala bio je da završim medicinu. Sa obzirom da nikada nisam imala prijatelje zbog svoje povučenosti i zatvorenosti, slobodno vreme sam provodila učeći i to mi je omogućilo da školu završim mnogo pre mojih vršnjaka, već na drugoj godini fakulteta prihvatila sam da radim operacije naših profesora uz isvesnu naknadu i obećanje o tajnosti; u meni su videli do tada neviđenog genija i to sam želela da iskpristim. Kada sam se zaljubila u tebe ponovo sam osetila sreću ponovo sam spoznala značenje tog osećanja posle svih tih godina, verovala sam da ću zauvek biti srećna sa tobom, ali to se nikada nije dogodilo. Nedugo posle tvoje lažirane smrti sam diplomirala i odbila sam da radim u mnogim bolnicama jer sam želela da svoj manjak ljubavi i sreće nadoknadim novcem, postala sam plaćenica koja ne odbija ni jedan slučaj i vremenom sam stekla nadimak Crna Kraljica pod kojim sam i sada poznata".

"Nisam znao ništa o tome, kada sam zamišljao tvoj život bez mene zamišljao sam da si se do sada udala i da si osnovala svoju porodicu, verovao sam da si uspešna u svom poslu, ali ovo nikada nisam zamišljao. Nikada nisam unajmljivao ljude da saznaju nešto o tebi, jer sam znao da nikada ne bih mogao podneti činjenicu da saznam identitet muškarca sa kojim si bila srećna, jer to ne bih bio ja. Kada sam te sreo u Sijetlu za vreme pucnave mislio sam da si se zaposlila u univerzitetskoj bolnici i čeznuo sam da ostanem uz tebe, ali sam se plašio da bi te moj način života uništio i još jednom sam odlučio da odem. Sada ipak vidim da je sudbina sve vreme imala drugačije planove za nas.", rekao je, a zatim mi se približio i mogla sam osetiti njegove ruke oko sebe, kroz celo moje telo je prošao elektricitet, toliko dugo sam čeznula za njegovim dodirom, a on je sada bio tu, samo nekoliko centimetara dalje od mene:"Žao mi je Aurora, žao mi je što sam te povredio".

__________________________________

Želela bih da čujem vaša mišljenja u komentarima. :)

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Jan 24, 2020 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Crna KraljicaWhere stories live. Discover now