UVOD

6.8K 200 9
                                    


AURORA

Telefon je ponovo počeo da zvoni, ali bila sam previše lenja da bih odgovorila. Sedela sam na tremu svoje kuće i posmatrala snažne talase kako udaraju o stene. Jak olujni vetar je nosio sve što mu se našlo na putu, sprema se jako nevreme.

"Dobili ste Crnu Kraljicu, ako želite moje usluge, ostavite broj telefona, koliko možete da platite, ime i Vaše zdravstveno stanje, ako me zainteresuje Vaša ponuda uzvratiću poziv."

Nasmejala sam se na svoju govornu postu.

Nisam uvek bila ovako hladna, volela sam ljudsku anatomiju od kada sam znala za sebe i oduvek sam želela da pomažem drugima, ali kada sam zbog drustvenog položaja i nedostatka novca izgubila majku, poslednjeg člana porodice kome je bilo stalo do mene, promenila sam se.

Još uvek sam želela da budem doktor, jer u svetu u kome se životi kupuju, žasto ne biti onaj koji ih prodaje? Samo su mi se pogledi na svet promenili, a ujedno sa njima i ciljevi.

Na fakultetu sam gledala lakoverne budale koje veruju u to da doktori spašavaju živote svima, da su svi jednaki; ja se u to nikada nisam uklapala, možda i bih da me je život mazio, ali put kojim sam ja išla bio je pun trnja i prepreka. Na njemu sam ostala bez svih koje sam volela i koji su mi nešto značili. Završila sam fakultet sa najvisim ocenama, čak sam i preskočila dve godine; jer su me smatrali genijem i to sam htela da iskoristim.

Dok sam radila po želji nadređenih bila sam im odlična, ali onoga trenutka kada sam odlučila da izađem iz senke, ostala sam bez dozvole za rad. Nedostatak tog lista papira me nikada nije sprečio da prestanem da radim, jer sam za mnoge upravo ja njihova poslednja nada.

Sada mi nije bitno ko ste i šta radite, bili vi:milijoner, plaćeni ubica, glumac, pevač, mafijas. Bitno mi je samo da možete da platite moje usluge, a ja ću posao odraditi, jer to je ono što ja radim.

Ja sam plaćeni doktor koji ne odbija ni slučajeve koje su svi drugi odbili, ali ja ne dolazim jeftino.

_____________________________

Datum objavljivanja 8.3.2017.

Crna KraljicaWhere stories live. Discover now