Kεφάλαιο 32o - Αναποφάσιστος

674 71 7
                                    

 -JustCrazyFandom-

Ο Χρήστος μόλις βγήκε από την πολυκατοικία του κατευθύνθηκε αμέσως προς το αυτοκίνητο του Γιώργου.

"Ακόμα δεν άρχισε η παρακολούθηση κι εσύ άρχισες να τρως ντόνατς;" γέλασε ο Χρήστος με το Γιώργο που είχε μπουκωθεί με ένα ντόνατ, ενώ βολευόταν στη θέση του συνοδηγού.

"Τι να κάνω, είπα όσο περιμένω να τσιμπήσω κάτι!" απάντησε εκείνος, τρώγοντας την τελευταία του μπουκιά.

"Πιστευώ πως ο μόνος λόγος που σου αρέσουν οι παρακολουθήσεις είναι για να τρως!" του είπε για να τον πειράξει ο Χρήστος και ξέσπασαν και οι δύο σε δυνατά γέλια.

"Μην ξεχνάς τον καφέ!" αποκρίθηκε εκείνος και έβαλε μπρος τη μηχανή.

 Μετά από λίγα λεπτά φτάσανε έξω από το τμήμα. Πάρκαραν το αμάξι τους στη γωνία για να έχουν θέα προς την είσοδο αλλά και στο πάρκινγκ μπροστά, οπού βρισκόταν το αυτοκίνητο της Αννέτας.

"Έχουμε ακόμη κάνα δίωρο πριν τελειώσει η βάρδια της." είπε ο Γιώργος αφού είδε το ρολόι του.

"Το πίστευες εσύ ποτέ ότι κάποιος από την ομάδα μας θα μας πρόδιδε έτσι;" ρώτησε ο Χρήστος σκεπτικός.

"Φίλε, να σου πω την αλήθεια έβαζα το χέρι μου στη φωτιά για όλους σας πως δεν είσασταν πουλημένοι. Ακόμα και η Αννέτα, που είχε τόσο λίγο καιρό εδώ, είχε κερδίσει σχεδόν αμέσως την εμπιστοσύνη μου. Ήταν τόσο καλή σε όλες τις υποθέσεις, ποτέ δεν περίμενα πως είχε να κάνει με τη σπείρα!" απάντησε εκείνος και ο Χρήστος κούνησε το κεφάλι του.

"Το ξέρω, κι εγώ το ίδιο. Νιώθω τόσο απογοητευμένος. Λογικά αυτή σκότωσε και το Γιάννη..." διαπίστωσε εκείνη τη στιγμή ο Χρήστος και ο Γιώργος γύρισε απότομα προς το μέρος του.

"Αυτό δεν το είχα σκεφτεί γαμώτο. Και αυτή σπίλωσε το όνομά του άδικα, ενώ αυτή ήταν υπεύθυνη για όλα. Και το έπαιζε και θύμα σε όλους. Γι'αυτό θέλησε να πάρει αυτή με το Γιάννη το Λεωνίδα και το Σκαρ, πως δεν το είχα σκεφτεί νωρίτερα; Αυτή πρότεινε στο Γιάννη να πάρουν αυτούς τους δύο κι εμένα μου έδωσε το Νίκο. Τα είχε σχεδιάσει όλα, δεν το πιστεύω!" ανακοίνωσε ο Γιώργος και ο Χρήστος τον κοιτούσε δύσπιστα.

"Για ποιο λόγο δεν ειδοποίησε όμως τον αδερφό της όταν κάνατε έφοδο στην αποθήκη;" ρώτησε παραξενεμένος εκείνος.

"Εκείνο το βράδυ δεν ξέραμε ότι πηγαίναμε να πιάσουμε τη σπείρα. Ο Αρχηγός μας είπε πως θα κάναμε μία άσκηση και ζήτησε από όλους τα κινητά μας για να έβλεπε πως θα αντιδρούσαμε σε ένα κυνηγητό χωρίς τη βοήθειά τους. Ξεκίνησε πρώτος αυτός, με το Κώστα και την Αννέτα, ενώ οδηγούσε εκείνος, και εμείς με το Γιάννη ακολουθούσαμε πίσω του χωρίς να ξέρουμε που ακριβώς πηγαίνουμε. Τότε μας οδήγησε στην αποθήκη και βρεθήκαμε μπροστά σου. Μάλλον γι'αυτό η σπείρα δεν ήξερε τίποτα. Ο Αρχηγός ήξερε πως κάποιος προδότης υπάρχει ανάμεσά μας και φρόντισε να τον αποκόψει από το μόνο μέσο που είχε για να τους ειδοποιήσει." απάντησε ο Γιώργος.

"Όλα βγάζουν νόημα τώρα." αποκρίθηκε εκείνος και ήπιε λίγο από τον καφέ του.

"Τι γίνεται με τη Μέλανι;" ήθελε να μάθει ειλικρινά ο Γιώργος.

"Δεν ξέρω, φίλε μου. Είμαι τόσο αναποφάσιστος, τόσο μπερδεμένος! Μου έκανε εντύπωση από την πρώτη μέρα που την είδα, ήθελα πάση θυσία να τη σώσω με οποιοδήποτε κόστος. Μου άρεσε από την πρώτη στιγμή, το παραδέχομαι, και νόμιζα πως είχα αρχίσει να την ερωτεύομαι όμως δεν ξέρω τι συνέβη στην πορεία. Ίσως να φοβάμαι να την πλησιάσω...σίγουρα φοβάμαι μην την πληγώσω γιατί έχει περάσει πολλά... Όμως δεν ξέρω, νιώθω και κάτι άλλο να με κρατάει μακριά της...ίσως το ένστικτό μου, αλλά δεν ξέρω το λόγο. Μάλλον για να μην της κάνω εγώ κακό, γιατί δεν έχω συνηθίσει να είμαι σε σχέση και δεν ξέρω πως να φερθώ. Επίσης, έκανα άλλη μία μαλακία..." δήλωσε ντροπιασμένος ο Χρήστος και ο Γιώργος τον ενθάρρυνε να συνεχίσει.

"Την τελευταία φορά που επισκέφτηκα την Τζούλια, όσο ήταν σε κώμα, τη φίλησα. Δεν ξέρω γιατί το έκανα αυτό, μου βγήκε τόσο φυσικά, τόσο αυθόρμητα και σου ορκίζομαι πως τρόμαξα κι εγώ με τον εαυτό μου και αυτή μου την πράξη. Δεν είχα λόγο να το κάνω και δεν έχω βγάλει από το μυαλό μου αυτό το φιλί...δεν καταλαβαίνω γιατί το έκανα, όμως ξέρω ότι ήταν λάθος. Αυτή ήταν ένα μέλος της σπείρας κι εγώ στην ουσία ήμουν μία αποστολή της, τίποτα άλλο. Όμως εγώ είμαι πράκτορας, δε γίνεται να φιλάω μία ύποπτη, κάποια που είναι μέλος της μεγαλύτερης σπείρας της Αμερικής!" παραδέχτηκε εκείνος και έκλεισε το πρόσωπό του μες τις παλάμες του.

"Άρα δε θες τη Μέλανι και θες την Τζούλια;" ρώτησε μπερδεμένος ο Γιώργος.

"Δεν ξέρω ποια θέλω. Η Μέλανι δείχνει να με θέλει και σίγουρα μπορώ να προσπαθήσω μαζί της, όμως κάτι μου λέει να μην το κάνω. Ενώ με την Τζούλια συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Είναι σαν κάτι να με τραβάει πάνω της, ίσως επειδή πέρασα και τόσο καιρό μαζί της, όμως δεν μπορώ να είμαι με αυτήν. Και ενώ μου αρέσει η Μέλανι νομίζω πως δε θα μπορέσω να της αφοσιωθώ πλήρως, και δε θέλω να κάνω καμία βλακεία και να την πληγώσω στο τέλος." απάντησε ειλικρινά εκείνος.

"Και που ξέρεις πως δε θα σε πληγώσει αυτή;" τον ρώτησε καχύποπτα ο Γιώργος.

"Τι εννοείς;" αποκρίθηκε ο Χρήστος και έστρεψε το βλέμμα του προς το μέρος του.

ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ...ΣΕ ΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ (2ο ΒΙΒΛΙΟ) {TYS2023}Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα