Κεφάλαιο 14ο - Ψέματα

686 79 18
                                    

"Λέγε ρε!" φώναξε ο Χρήστος όταν κατάλαβε πως ο Γιώργος δυσκολευόταν να μιλήσει.

"Περίμενε γιατί δεν είναι εύκολο αυτό που έχω να σου πω..." απάντησε αμήχανα εκείνος την ώρα που ο σερβιτόρος έφερνε το ουίσκι.

"Κάντα άλλα δύο!" του είπε ο Γιώργος πριν απομακρυνθεί και ήπιε μονορούφι το ποτό που είχε μπροστά του.

"Μίλα ρε! Τί θες, να με σκάσεις;" ρώτησε αγανακτισμένος ο Χρήστος και ο Γιώργος χαμήλωσε το κεφάλι του.

"Ο Γιάννης ήταν ο πουλημένος πράκτορας!" έσκασαν σα βόμβα τα λόγια του στα αυτιά του Χρήστου.

 Ο Χρήστος άνοιξε διάπλατα τα μάτια του και ήπιε μονορούφι το ουίσκι του, πάνω στην ώρα που ο σερβιτόρος έφερνε τα νέα ποτά τους.

"Κάν' τα άλλα δύο!" είπε αυτή τη φορά ο Χρήστος στο σερβιτόρο, ο οποίος γούρλωσε τα μάτια του.

 Ο Χρήστος του έδωσε μία δολοφονική ματιά και αυτός εξαφανίστηκε αμέσως από μπροστά του για να τους φέρει τα ποτά που του ζήτησαν.

"Δε μπορεί. Ο Γιάννης δε θα το έκανε ποτέ αυτό!" είπε με σιγουριά ο Χρήστος ενώ κατέβασαν και οι δύο το δεύτερο ποτήρι τους.

"Υπάρχουν αποδείξεις. Το είπε στην κατάθεσή της η Αννέτα." αποκρίθηκε με στενάχωρο τόνο ο Γιώργος.

"Ψέματα! Δεν το πιστεύω! Όχι ο Γιάννης, δε γίνεται!" συνέχισε να μην πιστεύει τα λόγια του Γιώργου.

 Δεν ήθελε να τον πιστέψει γιατί τον πονούσαν αυτά που του έλεγε. Πώς μπορεί ένας από τους άντρες του, ένας συνάδελφός του και φίλος τους να τους είχε προδώσει έτσι; Να τους κορόιδευε τόσο καιρό κατάμουτρα; Δε μπορούσε να το δεχτεί τόσο απλά.

"Τί αποδείξεις υπάρχουν, εκτός από την κατάθεση της Αννέτας; Τί έδειξε το πόρισμα;" ήθελε να μάθει ο Χρήστος και ο Γιώργος έβαλε το κεφάλι του μέσα στα δυο του χέρια, ενώ ο σερβιτόρος έφερνε τα ποτά τους.

"Η σφαίρα που χτύπησε την Αννέτα ήταν από το όπλο του Γιάννη. Βρέθηκαν τα αποτυμώματα του Γιάννη πάνω, αλλά και του Λεωνίδα. Αφού την πυροβόλισε ο Γιάννης, έδωσε το όπλο του στον αρχηγό της σπείρας, ο οποίος για κάποιο λόγο αποφάσισε να σκοτώσει και το Γιάννη πριν δραπετεύσουν." απάντησει εκείνος.

"Και για ποιο λόγο να μη σκοτώσουν και την Αννέτα;" ρώτησε ο Χρήστος ενώ τον είχε κατακλύσει οργή, επειδή το όνομα του φίλου του είχε σπιλωθεί.

"Όταν ο Γιάννης την πυροβόλισε, εκείνη έκανε πως έπεσε νεκρή. Δεν ξέρω κι εγώ ακριβείς λεπτομέρειες, απλά ό,τι ακούγεται μετά την κατάθεσή της. Δηλαδή, όταν τα μέλη της σπείρας δρεπέτευσαν, πίστευαν πως και οι δύο, και ο Γιάννης και η Αννέτα, ήταν νεκροί." είπε τελικά ο Γιώργος πριν πιουν και το τρίτο ποτό τους.

"Δεν μπορώ να το πιστέψω! Όχι πως δε χαίρομαι που η Αννέτα γλύτωσε, όμως ακόμα δεν μπορώ να το εμπεδώσω πως ο πουλημένος πράκτορας ήταν ο Γιάννης!" αναφώνησε ο Χρήστος.

"Ούτε εγώ, όμως όλοι στο τμήμα τον κατηγορούν. Κι ενώ ο Αρχηγός προσπαθεί να τους βάλει σε τάξη, εκείνοι συνεχίζουν να σπιλώνουν τη μνήμη του. Δεν αντέχω άλλο εκεί μέσα." ξέσπασε ο Γιώργος.

"Ο Αρχηγός το πίστεψε;" ρώτησε ο Χρήστος.

"Έτσι δείχνει. Όμως μέχρι να πιάσουμε του άλλους δύο δε θέλει να πάρει μέρος. Τον θάψαμε σαν ήρωα, και βγήκε πουλημένος. Μας πρόδωσε...και ούτε καν τον είχαμε πάρει χαμπάρι. Γιατί να κάνει κάτι τέτοιο;" ρώτησε με φωνή που σπάει ο Γιώργος ενώ άρχισε να βουρκώνει.

"Πραγματικά δεν ξέρω. Δεν το περίμενα ποτέ από το Γιάννη." απάντησε ο Χρήστος ενώ δάκρυα άρχισαν να θολώνουν τη ματιά του.

"Εσύ έχεις μιλήσει με την Αννέτα;" ρώτησε ο Χρήστος ενώ προσπαθούσε να συνέλθει.

"Όχι δεν πρόλαβα. Ο Αρχηγός της έχει δώσει άδεια." απάντησε εκείνος.

"Θέλω να το ακούσω από την ίδια να το λέει πως ο Γιάννης ήταν ο πουλημένος πράκτορας!" είπε αποφασιστικά ο Χρήστος, πριν βγάλει το κινητό του και καλέσει τον αριθμό της Αννέτας.



ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ...ΣΕ ΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ (2ο ΒΙΒΛΙΟ) {TYS2023}Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα