γύρνα πίσω καλέ

8.2K 594 16
                                    



Mε κοιτά βαθιά στα μάτια και σκύβει προς την μεριά μου. Αυτόματα τραβιέμαι. Δεν ξέρω αν τον έχω συγχωρέσει. Θέλω κι εγώ απαντήσεις. Όπως γιατί με πρόσβαλλε τόσο χυδαία όταν έμαθε για τον καθηγητή? Γιατί ήθελε να φύγω αμέσως απο το σπίτι του?  

-Ποιό είναι το πρόβλημα? μου λέει και ξέρω πως νιώθει θυμό. 

-Το πρόβλημα είναι πως δεν μου έχεις ζητήσει συγνώμη, πως ακόμη δεν έχω πάρει τις δικές μου απαντήσεις του λέω έντονα

-Δεν είχα διάθεση να κρύψω κάτι. Σου είπα πως κι εγώ έχω ερωτήσεις. Σου πέταξα αν θυμάσαι το μπαλάκι όταν θα είσαι έτοιμη να μιλήσουμε για όσα έγιναν.

-Ωραία να μιλήσουμε. Γιατί είπες πως σου χρωστώ να πέσω στο κρεβάτι μαζί σου? Γιατί μου μίλησες τόσο χυδαία? Το άξιζα? του λέω με μια ανάσα

-Γιατί μου είπες ψέμματα για τον καθηγητή? Εκτός αν ήταν αλήθεια η σχέση σας λέει ήρεμα και τραβιέται απο κοντά μου.

 Πάει το κινηματογραφικό φιλί.

-Ήταν ψέμα. Αυτό νομίζω πως το ξέρεις καλά. Αν και δεν έχω καταλάβει πως το έμαθες του λέω δυσφορώντας. Αν και είμαι σίγουρη πως η Άννι τα ξέρασε όλα.

-Να μάθω τι Μαριτίνα? Την πραγματική αιτία που ήσουν αναστατωμένη εκείνο το βράδυ στο gala? Αντί να τρέξεις την ίδια στιγμή να μου πεις τι σου έκανε αυτός ο γελοίος , αντι να μάθω τι σου συμβαίνει και να συντρίψω τον άθλιο εκείνη την στιγμή, εσύ αποφάσισες , να μου πεις ψέμματα οτι χώρισες. Μου αξίζει εμένα αυτό το κοροιδιλίκι Μαριτίνα? Και μάλιστα είχες το θράσος να το συνεχίσεις? Να μου πεις την επόμενη μέρα πως είναι ο καθηγητής σου? Ξέρεις τι μου έκανες? Ήσουν οτι πιο αθώο και γλυκό, κρατιόμουν μακριά σου με νύχια και με δόντια γιατί δεν ήθελα να κάνω κάτι που θα σε πληγώσει. Κι εσύ μου λές πως έχεις σχέση με τον άθλιο. Ξέρεις πως ένιωσα?

-Δεν είχες δικαίωμα να μου μιλήσεις έτσι !του λέω κοφτά και τον κοιτώ στα μάτια

-Γιατί μου είπες ψέμματα?μου λέει ακόμη πιο έντονα. 

-..

-Γιατί Μαριτίνα? επαναλαμβάνει και παίρνω μια βαθιά ανάσα.

-

-Για να ζηλέψεις, για να σε πληγώσω, γιατί ήθελα να με δεις σαν γυναίκα, γιατί ντρεπόμουν να σου πω την αλήθεια, γιατί φοβόμουν πως θα μου έλεγες πως τον προκάλεσα όπως εσένα πριν τρία χρόνια, γι αυτό σου είπα ψέμματα , γιατί φοβόμουν πως αν δεν με πίστευες οτι θα έβγαιναν αληθινοί οι φόβοι μου, πως για σένα είμαι μια καιροσκόπος που μόνο θέλει να κερδίζει απο τους άλλους. 

ΤΑ 24 ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑWhere stories live. Discover now