B.M 9

163 27 19
                                    

Hani her insan hayatında Bir dönüm noktası Yaşar ya . O dönüm noktası adeta insanın hayatını değiştirir .Bir anlık aldığı kararlar hayatını maffedebileceği kadar güzelleştirebilir de. Zaten asıl önemli olan da o dönüm noktasından geçebilmek değil midir ? İşte Aslı tam olarak bu dönüm noktasında yaşıyordu .Kaybetmek ile kazanmak arasında ufacık bir çizgi vardı.Belki çizginin bir adım gerisinde kalıp kazanıcaktı ,belki bir adım ileriye geçip kaybedicekti .Eminim Berke'ye olan duygularını bir saniye bile düşünmeden almıştı. Ama bu çok yanlıştı .Berke gerçekten Aslı'yı seviyor muydu ki? Onu tanımıyordu bile .Peki Aslı, Aslı sadece Berke'nin dış görünüşüne aşık olmuştu. Ona aşık olduğunda Berke'yi tanımıyordu, duygularını bilmiyordu, hissetmiyordu ki onu . Peki aşk böyle bir şey midir ?Aşk böyle bir şey değildir. Aşk insanı bütün benliğini kabul etmektir. Güzelliği ile çirkinliği ile iyiliği ve kötülüğü ile kabul etmektir. Berke Aslı 'nın duygularını bilmiyordu çünkü onu Hiç tanımıyordu bile .Su ise sadece bir anlık duygusuna kapılmış Platonik bir aşıktı. İkisinin bir arada olması yanlış değildi ama bu doğru zamanda olmalıydı.Aşk dediğin şey bir saniyelik bir düşünce üstüne kurulmamalıydı. Hiç düşünmeden kurulan ilişkiler en fazla bir hafta sürerdi. Eminim Berke ve Su 'yun ilişkisi de bundan farksız olmayacaktı. Ama anlayamadığm tek bir şey vardı .Aslı 'ya ne olmuştu? Ne olmuştu da erkeklerden nefret eden onlara söven kız birine bu kadar bağlanmıştı ?Hatta hiç tanımadığı birinin öpmüştü .Benim bildiğim Aslı erkeklerden nefret ederdi .Peki şimdiki Aslı? Benim tanıdığım Aslı şu an karşımda Duran Aslı olmamalıydı. Güneş sinirle yerinden kalkıp Aslı'nın elindeki telefonu baktı .Gözlerinden adeta Ateş çıkıyordu.İlk defa Güneş'i sinirlenmesinde bu kadar haklı bulmuştum. Bu konu Aslı için ne kadar basit gibi gözüksede aslında hiç de basit bir konu değildi. Aslı pembe at gözlüklerini bir an önce çıkarıp etrafa gerçekliğiyle bakmalıydı. Hiçbir şey bu kadar kolay değildi. Hayatta en zor olan şey de aşk değil miydi zaten? İnsanlar boşuna mı aşk acısı çekerdi? Boşuna mı aşkının peşinden senelerce koşardı? Peki o insanların Aslı'dan farkı neydi ?

"Aslı Sen ne yaptın böyle ?" Güneş Aslında her ne kadar grubun sıkıcısı ve bir o kadar da sinirlisi gibi gözükse de aslında grubuna liderlik yapıp arkadaşlarının her zaman iyi olmasını istiyordu. Güneş Aslında biraz bana benziyordu. Her şeyi şimdiki haliyle değil de gelecekteki haliyle görmeye çalışıp ileride neler olacağını hesaplıyordu .

"Biz Berke ile sevgili olduk"dediği bu cümleyi hiç çekinmeyerek gururlu bir edayla söylemişti .

"Aslı sen ciddi misin?"Sert bir kahkaha patlattığında Aslı ,kocaman açtığım gözlerimi biraz daha açtım.

"Herşey ortada değil mi Melisa ?Neden bu kadar şaşırıyorsunuz ?Benim sevdiğim olamaz mı?Ben aşık olamaz mıyım Melisa " Neden hep bana patlıyordu?Ben ona ne yapmıştım?Biz dost değildik belki de ama sonuçta arkadaş değil miydik ?

"Olabilir tabi !" Diyerek ayağa kalktım. Yüzüme soğuk su vurarak biraz kendime gelmeliydim.

"İyi misin Melisa ?" diysn Bengü'ye "İyiyim " Diyerek dışarı çıktım. Lavobaya gidip yüzümü yıkandıktan sonra kurluma gereği duymadan dışarı çıkacaktım ki duyduğum sesler buna engel oldu .

"Abi yeter artık bir son vermeliyiz" Bu ses Mert'in miydi ?

"Olmaz Mert!Elimize geçen bu fırsatı geri tepemeyiz "Bu Aras 'ın sesiydi .
Ne fırsatı?Neye son vermelilerdi ?Neden bahsediyorlardı bunlar ?

"Abi abartma ya gerek yok!Canları zaten yanacak yetmez mi ?"Abartma ya mı ?Neler dönüyordu burada?

"Bak Mert ,böyle bir fırsat her zaman bizi bulmaz .En iyi şekilde değerlendirmeliyiz .Düşman biraz daha zevk alsın .Tam kendini kaptırmışken de planın son aşamasını gerçekleştiririz " Canım her ne kadar birden ortaya çıkıp ne planı bu demek istesede belki bu çok önemli bir plandı ve ben bun öğrenirsem işlerimi gizli gizli yürütebilirdim . Sesler kesildiğinde kafamı uzattım.Kimseyi göremeyince koşarak sınıfa girdim .Hoca gelmişti .Özür diliyerek dersi dinlemeye başladım. Bu kafayla her ne kadar dinlenirse tabi !

"Benim aşkuşumu üzüyor musunuz bakayım ?" Her ne kadar Berke 'nin suratına,ağzındaki hindistan cevizli sütü tükürmek istesemde yapamadım.
Neden bilmiyorum ama ben bu Berke'den acayip kıllanmıştım .

Bizim MolekülWhere stories live. Discover now