15.Bölüm - Profaz Evresi

132K 4.6K 412
                                    

Bertilda’nın burada olduğuna inanmak istemiyordum. Isaac’in gideceğimiz yeri ona söylemiş olması bu akşam geçirdiğimiz tüm güzel anları mahvetmişti. Isaac’e döndüğümde öfke ve şaşkınlık karışımıyla Bertilda’ya bakıyor olduğunu gördüm. Beni hala kandırmaya mı çalışıyordu? Hızla yanından kalkıp nereye gittiğimi bilmeden ilerlemeye başladım. Arkamdan geliyor olduğunu bilsem de umursamadım. Kolumun çekilmesiyle ona doğru döndüm.

“Burada olduğumuzu nasıl öğrendiğini bilmiyorum ama sana yemin ederim ki bunu ben söylemedim.” Isaac’e bakmamaya çalışıyordum. Ellerini yüzümde sabitledi ve bakışlarımın ona doğru yönelmesini sağladı.  “Burada beni beklersen ona bunun hesabını soracağım.” Cevap vermeyip kafa sallamakla yetindim. Arkasından bakarken onu burada beklemenin aptallık olacağını düşünüp takip ettim. Bertilda yine tüm mükemmelliğiyle ağaçların arasından bile gözlerimi kamaştırmayı başarmıştı. Sessizce onların beni göremeyeceği bir ağacın arkasına gizlendim. 

“Buraya gelmemeliydin. Her şeyi mahvediyorsun. “ Bertilda şuh bir kahkaha attıktan sonra ağır adımlarla Isaac’e yaklaşmıştı. Ellerini gömleğinin yakasına götürdü ve Isaac’i kendine doğru çekti. Bir erkeği bu kadar kolayca yerinden oynatabilmesi beni üzmüştü. O kol kaslarının gücüyle tanışmak istemezdim.

“Her şeyi mahveden sensin. Jane ile görüşmeni istediğimde bunun bir amaç için olduğunu biliyordun. Onu yanımızda istiyorduk, Isaac. Sen ise ondan hoşlanıyorsun. Benim isteklerim doğrultusunda hareket etmen gerekiyordu.” Bertilda konuşmasını bitirdiğinde sesli bir şekilde küfür etmemek için ağzımı kapatmıştım. Tıslayarak küfür etmek hepimiz için, özellikle de benim için, daha iyi olacaktı.

“Jane çok farklı bir kız. Hırsların ve Hector’dan olan nefretin yüzünden ona zarar veremeyeceksin. Jane kiminle kalmak istiyorsa onunla kalacak. Bu sırada hep onun yanında olacağım. Onun yanına gittiğimde bu aptal planını anlatacağım. Aramızda artık gizli saklı kalmayacak-“ Bertilda Isaac’in konuşmasına fırsat vermeden onu ittirdi.

“Ona hiçbir şey söylemeyeceksin. Söylediğin anda bir daha geri dönemezsin. “ Isaac sesli bir şekilde kahkaha attı ve benim olduğum tarafa doğru ilerlemeye başladı. “Aşk zayıflıktır Isaac. Jane senden sıkıldığı zaman tek başına kalacaksın. Çünkü kız kardeşini merak eden diğer o-“ Yüzü bana dönük olduğu için net bir şekilde sinirlendiğini görebilmiştim. Hızla yanına ilerleyip Bertilda’nın boğazına yapıştı.

“Bizden uzak dur.” Cümlesini bitirdiğinde Bertilda’nın oksijensizlikten yitip gidebileceğini düşünmüştüm. Eli boğazına gitti ve öksürmeye başladı. Kafasını olumsuzca iki yana sallıyordu.

“Pişman olacaksın. Ona aşık olduğun için de bizi terk ettiğin için de. “ Kesik kesik konuşması hala iyi olmadığını gösteriyordu. Bu bile ona acımamı sağlayamamıştı. Beni kandırarak yanlarına çekebileceklerini düşünmüştü. Isaac’in onları dinlediğimi anlamaması için hızlı adımlarla beni bıraktığı yere döndüm. Çok kısa bir zaman sonra da Isaac görünmüştü. Yüzümün sakin kalması için uğraşıyordum ama başaramıyor olduğuma emindim. Üzgün bir ifadeyle bana yaklaşıyordu. Hiç beklemediğim bir anda bana sarılınca karşılık vermek için bir hareketim olmamıştı.

*

“Bu anlattıklarımdan sonra benden nefret edeceğini biliyorum. Bundan sonra tek istediğim bana inanıyor olman. Bertilda’nın oyununa dahil olduğum için utanıyorum. O, Hector’ı kafasında tamamen saplantı haline getirdi ve bu yüzden bana böyle bir şeyi teklif etti. İntikam almak için her şeyi yapmaya hazır.”

“Sadece güzel davranmasıyla insanları yanına çekebileceğini fark edemiyor olması çok kötü. Aslında Hector da kendini Tanrıymışsın gibi hissettirmese de seni sahiplenerek değerli olduğunu belli ediyor. Saplantı yapmasını gerektirecek tek durum bu. Onun kendi hareketleri.” Isaac geldiğinden beri ilk defa gülümsemişti ve bu benim sayemde olduğu için ben de aptalca sırıtmıştım.

KELEBEKHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin