Bölüm 44

3.8K 398 904
                                    

Ferhat Göçer - Sen elimden tut

Çok bekletmeden yeni bölümle geldim. Keyifli okumalar...

"Ne dedin sen?"

Ali rahat bir tavırla "Mecburen aynı yatakta yatacağız dedim," dedi. Leyla karşısındaki adamın ağzından çıkanları kulaklarının duyuyor olmadığını düşündü bir an.

"Şaka mı yapıyorsun?"

"Şaka yapıyor gibi bir halim mi var?"

"Hayatta olmaz!"

"Daha iyi bir fikrin varsa, söyle. Mantıklıysa uyarım."

"Biraz daha bekleriz, sabaha kadar nöbet tutacak halleri yok ya?"

"Gece uyanırlarsa ya da sabah sen uyanmadan kalkarlarsa ne olacak?"

Leyla tamamen köşeye sıkışmıştı. Ömer bazı geceler uyandığında yanına gelirdi. Yine aynı şey olursa bu defa akla yatkın bir bahane bulamayacağını biliyordu. Kabul etmekten başka çaresi yoktu.

"Tamam, burada kalabilirsin ama seninle aynı yatakta uyuyacağımı zannediyorsan yanılıyorsun."

Ali bir eliyle yatağı gösterdikten sonra elini çenesine dayayarak dediğini anlamak istercesine sordu.

"Gördüğüm kadarıyla tek yatak var. O dediğin nasıl olacak?"

Leyla yatağa doğru ilerlerken pencerenin önündeki berjeri göstererek yüzüne umursamaz bir ifade takınıp maziyi anmaktan geri kalmadı.

"Burada uyuyabilirsin. Alışıksın nasıl olsa, ilk değil."

Ali, Leyla'nın ne tür bir oyun oynadığının farkındaydı. Güneşi savaş baltalarını çıkarmıştı ama ona yenilmeyecekti, gardını aldı. Aynı umursamazlıkla karşılık verdi.

"Ne kadar misafirperversin? O koltukta iki büklüm uyuyacağımı zannediyorsan asıl sen yanılıyorsun. O kadar çok istiyorsan buyur senin olsun."

Leyla söylediklerinin acımasızca olduğunun farkındaydı. Bir şey söylemeden giyinme odasına gitti, dolaptan aldığı  yorganı getirdi. Yatağın yanına serip yataktaki yastıklardan birini de üstüne bıraktı.

"O zaman burada uyu. "

Ali ellerini göğsünde bağlayıp daha önce hiç görmediği bir şeyi inceliyormuş gibi Leyla'nın onun için hazırladığı yere baktı.

"Sabah çocuklardan biri odaya gelirse bunu nasıl açıklamayı düşünüyorsun?"

Leyla her önerisine bir itirazla gelen adamın ne yapmak istediğini anlamıyordu.

"Senin önerin ne peki?"

Ali ona doğru ilerleyip yatağı işaret etti.

"Beraber yatacağız." Sonra da yatağa yattı. Her zamanki alışkanlığıyla bir elini başının altına diğerini karnının üzerine koydu. Gözlerini kapattığında sinirle dişlerini sıkıp ağzının içinde bir şeyler homurdanan Leyla'yı takmadı. Leyla hırsla ayağını yere vurdu, Ali için hazırladığı yere uzandı. Ellerini yanağının altına koyup yanının üzeri sırtı yatağa dönük bir şekilde yattı. Ali hemen pes etmesini beklemiyordu. Leyla yattıktan sonra yatağın ucuna doğru dirseklerinin üzerinde doğruldu.

"Leyla, çocukça davranıyorsun. Sabaha kadar her yanın tutulacak ve dediğim gibi çocuklardan biri gelirse bu durumu açıklayamazsın."

Leyla, Ali'nin haklı olduğunu bilse de sözlerini duymazlıktan gelip cevap vermedi. Neden bu adam hep haklı olmak zorundaydı?  Ali hala inat eden kadına yine umursamıyormuş gibi davranıp kendini rahat yatağa  bıraktı.

ÇIKMAZ SOKAK (Tamamlandı)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin