Bölüm 37

3.4K 433 877
                                    


Harun Kolçak- Gökhan Türkmen

Yanımda kal

Leyla'nın muayene olmak için girdiği oda da mide bulantısı ve başındaki ağrıyla kendini kötü hissetmesi normal seyrindeki durumun kötüye gittiğinin habercisiydi. Başı dönüp bacaklarının takati kesildiğinde düşmek üzereyken hemşire son anda kolundan tuttu. Hayal meyal görebildiği doktor diğer kolundan tutup hemşirenin yardımıyla sedyeye yatırdı. Hemşire tansiyonunu ölçmeye başladığında doktor Leyla'ya seslendi ama Leyla sesleri duyduğu halde anlamıyor ve cevap veremiyordu.

Göğsündeki baskı arttığında nefes alması zorlaştı. Hemşire tansiyonun olması gerekenden fazlasıyla yüksek olduğunu söylediğinde doktor  dil altı hapı verilmesini istedi. Hemşire hemen denileni yaptı. Leyla'nın  tansiyonunu düşürmek için uğraştıkları sırada ise göğsündeki baskı arttı ve nefesi kesildi. Doktor cebinden çıkardığı fenerle gözlerine baktığında neyseki gözbebekleri ışığa tepki veriyordu ama kalbi durmuştu.

Doktor "Hemen ameliyathaneyi hazırlayın. Anneyi kaybediyoruz,"der demez kalp masajına başladı.

Leyla bebeğiyle hayat ve ölüm arasındaki o ince çizgide yaşama tutunmaya çalıştığı sırada Nevin ve Alper  doğumhanenin kapısında tedirgin bir halde içeriden gelecek iyi haberi bekliyordu. O sırada doğumhanenin çift kanatlı sürgülü kapısı açıldı.

Hemşire "Leyla Eroğlu'nun yakını siz misiniz?"diye sorduğunda bir terslik olduğunu hissettiler.

Alper "Biz çalışanlarıyız. Abisine haber verdik, yoldadır,"dedi. Nevin telaş içinde "Bir sorun mu var?"diye sordu içinden olmamasını dileyerek.

"Acil sezeryana almamız gerekiyor."

"Neden? Ters bir durum mu var?  Leyla Hanım'ın ilk doğumu normal olmuş. Bu da normal olacak diye bekliyorduk."

"Bu konuda gerekli açıklamayı doktor  yapacaktır. Benim bilgi vermeye yetkim yok. Bir an önce birinci dereceden bir yakınının sezeryan için bu belgeleri imzalaması gerekiyor,"diyerek elindeki kağıtları gösterdiğinde Hakan koridorun başında görünmüştü. Alper ve Nevin Hakan'ı gördüklerinde hemşireye abisinin geldiğini söylediler. Hakan koşarak yanlarına geldiğinde ne olduğunu sordu. Nevin'in endişe içindeki yüz ifadesi bir şeylerin ters gittiğini belli ediyordu. Hemşire kağıtları uzatarak Alper ve Nevin'e söylediğinden  fazlasını anlatmadı. Leyla acil sezeryana alınmalıydı. Hakan ne olduğu hakkında ısrar etse de aceleyle göz atıp imzaladığı kağıtlardan sonra beklemekten başka  bir çaresinin olmadığının farkındaydı.

Hemşire geldiği kapıdan geri döndüğünde Hakan neler olduğunu sordu. Nevin, Hakan'ın gittikleri adresten haberi olmadığını ve Leyla'nın özellikle bunu abisinden sakladığını biliyordu. Bu yüzden Alper'in 'ne yapıyorsun' gibisinden bakışları altında hastaneye gelmek için yolda oldukları sırada Leyla'nın sancılandığını söyledi. Doğumhanenin kapısından girdiğinde Leyla'nın iyi olduğunu ama içeride ne olduğunu bilmediğini anlattı.

Beklemekten ve dua etmekten başka çareleri yoktu. Hakan sıkıntı içinde koridorda gelip giderken Nevin sevdiği adamdan destek almak istercesine Alper'e sokulmuş endişe içinde bekliyordu.

Doğumhanede yapılan masajla Leyla'nın kalbi atmaya başladığında doktor rahat bir nefes alsa da kaybedecek bir dakikaları bile yoktu. Hemen hemşirenin uzattığı neşteri alıp sezeryana başladı. Bebeğin başını kavrayıp çektiğinde Leyla'nın küçük mucizesi dünyaya gelmişti. Göbek bağını kesip bebeği hemşireye verdiğinde aciliyeti şu an için hastasıydı. Kalbi atıyordu ama tansiyondan dolayı kanaması vardı. Bebeği alan hemşire gerekli kontrolleri yapıp onu temizlerken, bebek için her şey yolundaydı. Gayet sağlıklı olduğu ameliyathaneyi dolduran ağlama sesiyle kendini belli etmişti.

ÇIKMAZ SOKAK (Tamamlandı)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin