Bölüm 28

4K 485 1.4K
                                    

Yaprak Çamlıca-Yüce insan

Oğuz'un ağzından dökülen isimle şok olmuştum. Ali'nin, Oğuz'un ve Deniz'in hali de benden farksız değildi. Deniz ve Oğuz yeni bir hayata başlamanın arefesinde iken geçmişten gelen bu kadın onları nasıl etkileyecekti, merak içindeydim. Bu sadece bir tesadüf mü, yoksa bilinçli yapılan bir karşılaşma mıydı?

Oğuz ve Selin'in bakışları birbirlerinin üzerindeyken uzayıp giden dakikalar, benim gibi Deniz'i de tedirgin ediyor olmalıydı. Kimse bir şey diyemezken ilk kendine gelip tepki veren Selin oldu. Bakışlarını oğlunun üzerine çevirerek bize doğru yaklaştı. Efe'nin bir yerinde bir şey var mı gibisinden kontrol etti. Bu sırada Oğuz Efe'nin elini bırakmıştı.

 Bu sırada Oğuz Efe'nin elini bırakmıştı

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Selin

"Oğlum!.. İyi misin?"

"İyiyim anne, merak etme."

"Nasıl merak etmem oğlum? Kaç saattir seni arıyorum haberin var mı? Başına bir şey geldi sandım."

"Anne bebek miyim ben?"

Bu çocuk kaç yaşındaydı acaba? Boyundan büyük laflar ediyordu.

"Bebek değilsin ama hala küçük bir çocuksun."

Efe annesi abartıyormuş gibi ofladı. Selin ayağa kalktığında istemeye istemeye bakışlarını Oğuz'a çevirdi. O da en az bizim kadar tedirgin görünüyordu.

Oğuz "Oğlun mu?" diyebildi.

"Evet."

"Seni İstanbul'da biliyordum."

"Evet oradaydım. Birkaç ay oldu. Daha yeni geldik sayılır."

İkisi konuşurken Deniz yumruk yaptığı ellerini sıkmış sakin olmaya çalışıyordu.

"Artık burdasın yani?"

Selin oğluna bakıp gülümsedikten sonra Oğuz'a dönüp "Evet artık burdayız," dedi.

Deniz ve Ali'ye "Merhaba Deniz, Ali..." dedi.

Ali "Merhaba Selin, uzun zaman oldu," dediğinde Deniz bir karşılık vermedi. Selin'in bakışları beni bulduğunda Ali "Eşim Leyla," diyerek tanıttı.

"Memnun oldum. İkinizi de tebrik ederim."

Memnun olmuş muydum tanıştığımıza bilemiyorum. Uzun zamandır merak ettiğim kadın karşımdaydı. Deniz için endişelenmeli miydim? Sadece bir baş selamıyla karşılık verirken Ali teşekkür etti.

Oğuz o sırada Deniz'in elinden tutup Selin'i unuttuğunu ispatlamak, belki de Deniz'i rahatlatmak istercesine "Artık buralarda olduğuna göre tekrar görüşebiliriz. Üç hafta sonra Deniz'le evleniyoruz. Düğünümüze bekleriz," dediğinde Selin'in gözlerinde gördüğüm hayal kırıklığıydı. Evlenmiş hatta çocuğu olmuştu ama Oğuz'u unutamamış gibi bir hali vardı. Yoksa neden evleneceklerini öğrendiğinde gözlerinde beliren acı olsun.

ÇIKMAZ SOKAK (Tamamlandı)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin