Slaapgebrek

495 52 12
                                    

Remus Lupin viel in slaap op de tribunes op het Quidditch veld in het tweede jaar. James, Sirius en Peter maakten hem weer wakker en ze ondersteunden hem de hele weg terug naar de common room.

Remus Lupin viel in slaap midden in Charms. Peter Pettigrew maakte aantekeningen voor hun beide en maakte hem wakker met een zacht klopje op zijn schouder en een glimlach.

Remus Lupin viel in slaap op de bewegende trappen in het vijfde jaar en Lily Evans lachte zo hard dat ze hem wakker maakte. Hij hield koppig vol dat hij alleen maar even zijn ogen had dichtgedaan. Samen liepen ze terug naar de common room, terwijl hij een arm om haar schouder legde en ze deden allebei alsof het niet was omdat hij te zwak was om alleen te lopen.

Remus Lupin viel in slaap in de common room, laat in het zesde jaar en Sirius Black vond hem opgekruld op de sofa met zijn muggle boek nog opengeslagen op zijn borst. Sirius pakte de dekens van hun beide bedden, omdat Moony het snel koud kreeg, en drapeerde ze zorgvuldig over de slapende jongen. Hij pakte het boek van zijn borst, klapte het dicht en legde het op het tafeltje voor de brandende haard.

Remus Lupin viel in slaap in de bibliotheek, boven op al zijn huiswerk en schoolboeken in het zevende jaar en James, die op dat punt behoorlijk wat langer was dan Remus en redelijk gespierd was door alle Quidditch training, tilde hem op en droeg hem naar hun slaapzaal zo voorzichtig mogelijk. De hele tijd grijnzend en schuddend met zijn hoofd over het gedrag van zijn vriend. Hij legde Remus in zijn bed en deed het licht uit en de deur zachtjes achter zich dicht, laat voor Quidditch training die hij hoorde te geven als aanvoeder.

Remus Lupin die in slaap valt in de Hogwarts Express, zoals hij vroeger altijd deed. Alleen maakt niemand hem wakker. Er wordt door niemand een deken om hem heen gelegd.
Hij wordt gewekt door de koude vlaag van zijn ergste herinneringen en een gezicht dat er te vertrouwd en veel te jong uitziet.

Marauders One-Shots & headcanonsWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu