Missie

1K 88 7
                                    

James en Lily aan het wachten in Godric's Hollow, omdat Sirius twee dagen geleden al terug had moeten zijn van zijn missie en waar is hij?

Remus die bij de deur verschijnt met rood omrande ogen en een krasserige keel, omdat hij nu al thuis had moeten zijn, toch?

Peter die bijna elke nacht op de bank van de Potters slaapt en elke dag langskomt, en is er al een bericht van Padfoot gekomen?

De vier vallen in slaap op de grond van de woonkamer omdat Remus gewoon niet terug kan gaan naar zijn eigen appartement. Peter gaat op de vloer zodat Remus op de bank kan, maar niemand valt in slaap omdat James en Lily te afgeleid zijn en ze gewoon rechtop zitten, wachten voor hem, met een slapende Harry op hun schoot.

Lily sleurt dekens en kussens van hun lege slaapkamer naar de woonkamer. Peter die slaapt zijdelings in de stoel, zijn benen hangen over de ene armleuning en zijn hoofd over de andere. James die bijna in slaap valt tegen Lily's schouder met Harry in zijn armen, fluistert dat dit niet hetzelfde was als toen Marlene vermist werd, Lily dit is niet hetzelfde en Sirius kan nog steeds thuiskomen.

Remus en Lily die de hele nacht handen vasthouden en Lily die hem elke keer weer opnieuw verteld dat het allemaal goed gaat komen, en Remus laat haar liegen, omdat ze allebei weren dat niets ooit meer goed gaat komen.

De Sirius die arriveert in het hoofdkwartier de volgende ochtend. Bebloed, behekst en gekneusd met gebroken ribben en paniekerige ogen, maar levend. Toen hij erachter kwam dat de rest van de Marauders en Lily die dagen alleen maar bij elkaar hadden gezeten, was het, dus jullie vier kunnen niet een paar dagen zonder mij of wel? Bloody zielig, dat is wat het is!

Hij deed alsof alles prima ging en de andere deden met hem mee, want hij is thuis en hij had wel dood kunnen zijn.

Marauders One-Shots & headcanonsWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu