Kleine dingen

525 38 2
                                    

Sirius Black zong uitbundig in de douche en floot afwezig een deuntje als hij zijn huiswerk maakte. Hij pakte de handen van zijn vrienden zonder er iets van te denken. Hij vroeg eerstejaars meiden in de gangen ten huwelijk alleen maar om hen te zien blozen, en misschien om zijn vrienden te laten lachen. Hij vervloekte mensen die hij niet mocht zonder er twee keer over na te denken en haatte zichzelf voor het feit dat hij de kleur groen mooi vond.

James Potter brandde gaten in zijn sokken omdat hij zijn voeten te dicht bij het haardvuur hield tijdens koude nachten. Hij mompelde tongbrekers onder zijn adem als hij zenuwachtig was want hij was ontzettend goed in tongbrekers en het hielp om het gevoel te hebben dat iets goed ging, het kalmeerde hem. Hij huilde als een wolf naar mensen in de gangen voor de grap, maar alleen maar als hij zeker was dat zij wisten dat het niet serieus was. Hij schetste kleine tekeningetjes op de zijlijn van bijna elk perkament dat hij in zijn handen kreeg en werd vaak afgeleid halverwege een zin.

Remus Lupin zat graag zo stil mogelijk en keek hoe de wereld om hem heen voorbij ging. Hij droeg altijd chocolade bij zich om aan zesdejaars te geven die hij zag huilen in de bibliotheek of aan eerstejaars die van hun bezem waren gevallen of aan gestreste vijfdejaars die echt al hun owls moesten halen. Hij maakte ezelsoren in de boeken die hij las en krabbelde kleine onduidelijke aantekeningen tussen de regels op pagina's. Hij droeg te grote wollen truien en haalde bemoediging en gemak uit elke zonsopkomst.

Peter Pettigrew lachte hard en uitbundig wanneer het stil was en zachtjes wanneer het om hem heen luid was. Hij kromp en groeide om de lege plekken te vullen en met hem in een ruimte zijn bracht altijd een voldaan gevoel. Hij schreef poëzie, maar hield het voor zichzelf. Hij staarde naar meisjes met diepe bruine ogen en de haarkleur van honing, te verlegen om er op af te stappen en een praatje te maken. Hij stal graag James' bril omdat hij dacht dat hij er daardoor slimmer uitzag.

Marauders One-Shots & headcanonsWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu