Jily part 1

1.2K 82 7
                                    

One-shot Jily

Marlene liep zo charmant als ze kon op hakken de leerlingenkamer in om twee uur s'ochtends. Ze negeerde de Dikke Dame die haar vroeg naar de uitgeveegde lippenstift op haar gezicht en liep naar het midden van de kamer. Ze was nogal verrast toen ze naar de bank voor het haardvuur keek. Ze zag twee hoofden; een ginger en een zwarte. Marlene liep naar de voorkant van de bank en zag Lily en James, in slaap.

Lily hield haar knieën naar haar borst, of had ze voordat ze in slaap viel, haar grip was nu nogal zacht. Ze had dikke wollen sokken over de onderkant van haar jeans en een te grote trui van Gryffindor waar de mouwen zo groot van waren dat je haar handen niet kon zien. Haar hoofd was van James weggedraaid en leunde tegen de rand van de sofa. James lag slap en languit met zijn handen rustend op zijn benen. Zijn bril zat scheef en zijn haar zat nog rommeliger dan normaal. James' gezicht staarde naar voren naar het haardvuur dat niet langer brandde. Rond hen lagen allemaal losse vellen perkament. Op het kleine tafeltje, een paar op James' schoot en een paar op de grond. Na een korte blik wist Marlene al dat ze bezig waren met het uitzoeken van hoofdmonitor plichten.

Marlene ruimde de vellen perkament op, nou, ze pakte wat op James' schoot lag en legde het bij de rest op het tafeltje. Ze keek naar haar twee vrienden, gooide haar haar uit haar gezicht en ging aan het werk.

Toen ze klaar was, lag Lily de andere kant op, haar hoofd rustend op de ruimte tussen zijn schouder en sleutelbeen. Haar voeten lagen tussen James' benen, haar knieën nog steeds gebogen en leunend tegen zijn buik. James' arm was rond Lily's rug, zijn andere hand rustte op haar bovenbeen, alsof ze aan het knuffelen waren geweest voor ze in slaap vielen. Marlene zette als laatste James' bril recht en liep toen naar de trap van de meisjesslaapzaal, maar stond stil en slipte uit haar schoenen. Ze pakte ze en liep op haar tenen naar James en veegde een paar haren van zijn voorhoofd. Toen ze hem met zijn ogen zag knipperen rende ze zo snel en zacht mogelijk de trap op.

~

James knipperde en boog zijn hoofd naar links. Hij voelde haar tegen zijn huid, opende zijn ogen en zag dat Lily tegen hem aan lag. Met haar knieën tegen zijn buik en haar hand die op zijn shirt rustte.

'Lily?' vroeg hij, onzeker of het wel haar was. Lily zou dit nooit vrijwillig gedaan hebben.

Lily bewoog in James' armen, wat er voor zorgde dat ze dichter tegen hem aan kwam te liggen. Ze hield zijn shirt nog steeds lichtjes vast en opende haar ogen. Ze voelde warm, slaperig en comfortabel. Nadat ze een paar keer met haar ogen had geknipperd keek ze omhoog naar James' gezicht.

'James?' vroeg ze.

'Herinner jij dat we zo in slaap zijn gevallen?' Hij kon het zich niet herinneren, al vond hij het niet vervelend en al wou hij het liefst niet bewegen, zijn rug deed behoorlijk pijn omdat hij te lang onderuitgezakt lag. Hij dacht eraan om Lily te vragen even te bewegen zodat hij rechtop kon gaan zitten, maar hij was bang dat als hij dat zou doen ze gewoon op zou gaan staan.

'Nee,' antwoordde ze. 'Hoe laat is het?'

'Net na tweeën,' zei hij na een snelle blik op zijn horloge.

Lily kreunde en deed haar ogen weer dicht, met haar gezicht dicht bij die van James. Hij ontdekte dat hij weer naar haar aan het staren was, maar hij kon het niet helpen. Ze had een schoonheid die alleen Lily Evans kon hebben. Hij keek snel weg toen ze haar ogen weer open deed.

'Het spijt me,' zei hij. 'Maar mijn rug gaat langzaam dood,' voegde hij toe. Hij had meteen spijt van zijn woorden nadat hij ze net gezegd had.

'Oh,' zei Lily, terwijl ze snel weg schoof. 'Sorry.'

James ging rechtop zitten, de pijn in zijn rug werd meteen een stuk minder. 'Je kan terug schuiven als je wilt?' suggereerde hij hoopvol.

Lily glimlachte. 'Prima maar alleen omdat je ontzettend lekker ligt,' lachte ze en ze schoof weer terug.

Deze keer zat ze bijna op zijn schoot, met haar hand weer op zijn borst waar ze zijn shirt vastpakte. James benutte de kans om zijn arm weer om haar rug te slaan. Lily legde haar hoofd weer neer in dezelfde positie, met haar voorhoofd tegen zijn nek. James kon haar ademhaling op zijn huid voelen en zij voelde hoe zijn borst op en neer ging. Ze waren allebei blij en tevreden, al zouden ze dat nooit tegen elkaar zeggen.

'Ik ga weer slapen,' fluisterde ze licht.

'Oké,' antwoordde hij. Toen hij voelde hoe ze zich dichter tegen hem aan drukte, gaf hij een kus op haar haar.

James voelde de warmte naar zijn wangen stijgen maar Lily glimlachte.

'Truste, James.'

'Truste, Lily.'
~

Marauders One-Shots & headcanonsWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu