First kiss - Blackinnon

1.6K 85 11
                                    

Blackinnon one-shot

Het is hun zesde jaar. De Gryffindors waren nadat ze de quidditch wedstrijd hadden gewonnen teruggekeerd naar hun common room in de toren om uitbundig feest te vieren. Er hing een opgetogen sfeer en iedereen joelde, danste en lachte. De common room was rijk met slingers versierd zodat het een rode gloed had en spandoeken met de namen van de spelers hingen aan de wanden. De mooiste, vond Sirius, was natuurlijk die waar James' naam op stond; hij en Peter hadden er die middag hard aan gewerkt en hij was compleet met een gedetailleerde tekening van James in zijn quidditch gewaad. 
De muziek die een groepje zevendejaars had uitgekozen dreunde op z'n hardst door de common room en de feestgangers waren dan ook uitbundig aan het dansen nadat eerst alle fauteuils en sofa's aan de kant waren geschoven.
De Marauders hadden de tijd van hun leven. Ze stonden op kleine bijzettafeltjes zodat ze goed te zien waren als ze weer eens de Slytherins voor schut wilden zetten door hun waardeloze pogingen om de beukers weg te slaan te imiteren. Iedereen lachte hard toen Peter met behulp van Remus deed alsof hij als Keeper van Slytherin alleen maar ballen door de ringen liet gaan.
Na een tijdje stootte James de andere aan. 'Wat dachten jullie van wat..?' mompelde hij en hij wiebelde zijn wenkbrauwen met een speelse grijns.
Ze wisten meteen wat hij bedoelde en stemden in. Remus zou het halen uit de keuken met behulp van James' onzichtbaarheidsmantel en de Marauders Map.

Toen hij een kwartier later terugkwam met kratten vol firewhisky, waren de vijfde, zesde en zevende jaars niet te houden. Het was eigenlijk verboden om zulk drank binnen te smokkelen, maar dat maakte het natuurlijk alleen maar interessanter.

Om half één waren alleen de ouderejaars nog wakker. De andere leerlingen waren al naar bed gegaan en er heerste een dronken sfeer in de leerlingenkamer. Als het aan de Griffoendors lag waren ze nog lang klaar. Het dansen ging steeds ruiger en je kon groepjes en koppels los zien gaan op de dansvloer.

Marlene en Sirius waren in het middelpunt uitbundig aan het dansen onder luid applaus van de anderen. Ze hadden beide nogal wat glazen op en waren niet te houden. Ze stonden dicht naast elkaar met zoveel lichamelijk contact en identieke speelse grijnzen.
Marlene en Sirius voelde al een tijd iets voor elkaar, maar het enige wat ze tot nu toe hadden gedaan was onschuldig flirten. Beetje plagen en versieren, maar daar was het bij gebleven. Ze hadden allebei niet echt behoefte aan meer, dacht Sirius.

Uitgeput besloten ze om samen iets te drinken te pakken. Ze hadden al een uur non-stop gedanst. Lachend liepen ze arm in arm naar de dichtstbijzijnde tafel, waar ze naast elkaar op een stoel neer ploften en nog een firewhisky pakten. Terwijl Sirius dronk hield hij zijn blik op Marlene. Hij kon het niet helpen om de sproeten op haar neus op te merken en de natuurlijke rode blos op haar wangen die ze altijd kreeg als ze moe of warm was. Haar wilde haren vielen rond haar gezicht en omlijnden elegant haar wangen.
Ze ontmoette zijn blik en moest lachen. Haar lach werd een grijns en het voelde meteen een stuk intenser. Ze keken elkaar alleen maar aan. Na een paar seconden sloeg de vonk opeens over. Hij kon er niet meer tegen en moest haar vast houden, zo dichtbij als mogelijk. En hij zag in haar ogen dat ze op dezelfde conclusie uitkwam. Hij gooide zijn glas weg - keek niet waar die terecht kwam - en sprong ongeduldig op. Marlene nam zijn voorbeeld. Ze greep de kraag van zijn shirt en hij sloeg zijn armen om haar rug en nek en ze drukten hongerig hun lippen tegen elkaar. Eindelijk! Hij had niet beseft hoe graag en voor hoe lang hij dat al wilde doen! En tot Sirius' verbazing was het zelfs nog beter dan firewhisky...

Marauders One-Shots & headcanonsWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu