Sirius en Lily

508 46 15
                                    

Sirius die Lily een nacht in het derde jaar voor het haardvuur op de grond ziet zitten met een half verbrande brief in haar hand, waarvan nog net de woorden freak en kom alsjeblieft nooit meer thuis en groet Petunia zichtbaar zijn.

Sirius die Lily vertelt over zijn familie en Regulus en de deatheaters en over hoe goed James voor hem was geweest, hoe hij hem geholpen had.

Lily die degene was die Sirius liet kennismaken met motors en hem zijn eerste leren jack gaf voor zijn vijftiende verjaardag.

Sirius die zich zo vaak had moeten verontschuldigen tegenover Lily tijdens het ongeluk in het vijfde jaar want hij wist beter en zij weet beter en hij wist beter en ze was zo teleurgesteld.

Lily die helemaal flipte toen ze erachter kwam dat Sirius was weggelopen en meteen naar James' huis ging met zelfgemaakte koekjes en firewhiskey die ze misschien of misschien niet van Marlene had "geleend".

Met z'n drieën waren ze laat opgebleven tot drie uur 's ochtends, gewoon drinken en genieten en leven in het moment en Lily realiseert zich dat Potter misschien niet eens zo erg is.

Lily die Sirius - nou ja Padfoot - meeneemt naar een hondenpark in haar muggle buurt.

Sirius die op een avond Lily huilend bij de Astronomy Tower aantrof want ze waren dood en het waren haar ouders en nu waren ze er niet meer en ze kon niet stoppen met huilen.

Sirius die doorhad dat Lily verliefd was op James voordat ze het zelf realiseerde.

Sirius die James overhaalt om Lily nog voor een aller laatste keer uit te vragen aan het begin van hun zevende jaar, want geloof me Prongs het is deze keer echt anders!

Lily die huilde in het midden van een supermarkt toen Sirius terloops liet vallen dat hij haar wel kon weggeven op haar bruiloft als ze dat zou willen, voordat hij zijn plaats zou innemen als getuige van James.

Sirius die op de bruiloft even veel (zo dan niet meer) verhalen te vertellen heeft over Lily als verhalen over James.

Lily die voorstelde om Sirius peetvader te maken van Harry al voordat de woorden uit James' mond hadden kunnen komen.

Sirius die uitkijkt voor Lily als ze op order missies zijn zonder James, want hij had zijn beste vriend beloofd dat Lily veilig zou zijn wat er ook gebeurde.

Sirius die aan die belofte dacht toen hij op zijn motor naar James' huis vloog op oktober de 31ste, want het kon niet waar zijn, alsjeblieft alsjeblieft alsjeblieft.

Lily die dacht aan hoe iedereen zou denken dat dit Sirius' schuld was voordat het groene licht haar lichaam raakte.

Marauders One-Shots & headcanonsWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu