25.bölüm

4.7K 239 3
                                    

Onu karşımda görünce   Emre diyebildim.  O da Mira dedi sadece. Ikimiz de şaşkındık. Meriç  kaşları çatık şekilde" tanışıyor musunuz" diye sorunca . Hemen  "Hayır yani aslında bugün spor salonunda beraber çalıştık " dedim.

Halam buna o kadar sevindi ki " bende birbirinize alisamicaksiniz diye korkuyorum" deyince zoraki bir şekilde gülümsedim. Emre ise elini uzatarak tekrardan merhaba deyip içeri geçti.

Hep beraber masaya geçtik. Halam başa oturdu. Benle Meriç yanyana oturduk. Emre de tam karşıma oldu. Yemeğe başladık hemen . Emre çok sakindi sanki spor salonundaki o değilmiş gibi.,

Yemeği yiyip içeri kahve içmek için geçtik. Ben kahveleri yapmak için mutfağa geçtim. Kahveleri bardağa koyarken Emre içeri geldi. Buyur ne vardı Emre diye sordum.

"Mira ben spor salonun da olanlar için özür dilerim . Yani kuzeniz sonuçta ve aramızda böyle tatsızlıklar olmasın " deyip kocaman gülümseyerek elini bana uzattı.

Ona şüpheyle bakıp elini sıktım. O sırada Meriç içeri girdi. Hemen elimi çekerek "Hadi kahveleri götürelim  " dedim ama Meriç burnundan soluyordu.

Icerde kahveleri içip bir yandan da sohbet ediyorduk." Siz ikiniz evleneceksiniz dimi annem öyle demişti " diye Emre sorunca "Evet öyle  " deyip Meriçe baktım. Ama o hiç oralı olmadı.

Gece 11 de halamlari uğurladık. Emre görüşürüz deyince görüşürüz dedim. Kapıyı kapatıp Meriçe döndüğümde sinirle içeri geçti. Yanına gidip " ne oldu Meriç neden böyle sinirlisin " diye sordum.

"O adamı hiç sevmedim gözüm tutmadı. Hem onunla tanıştığını neden söylemedin"  deyip sinirle saçlarını karıştırdı.

"Meric saçmaladıginin farkında mısın? Her tanıştığım kişiyi sana söylemek zorunda mıyım. Cidden bunun için mi tartışıyoruz " diye sinirle sordum.

"Mira cidden bunun için mi derken . Adamın sana bakışlarını görmedin mi?. Kafayı yicem" deyip volta atmaya başladı. Sinirliydim ama sakin olmalıydım. Meriçi yatıştırmaliyim .

Başını ellerimin arasına alarak "Emre benim kuzenim. Meric  benim gözüm senden başkasını görmüyor. Kim nasıl bakmış umurumda değil. " deyip ona sıkıca sarıldım. O da bana sarılarak "Sana bir şey olacak diye deliriyorum. Başkası sana bakınca ...ahh Mira  " deyip bana sıkıca sarılarak başını boynuma gömdü.

Ondan ayrılıp hadi yatalım dedim. Yukarı odalarımıza çıkıp uykuya daldım.

Sabah okula gittiğimizde Arasla Hakan hararetli bir şekilde konuşuyorlardı. Yanlarına gidip naber deyip sıralarımıza oturduk. Bu cuma okullar bitiyordu.

O yüzden Can hadi dışarı çıkalım zaten derste yok deyince tamam deyip hep beraber dışarı çıktık. Bir cafeye gidip birsürü şey sipariş edip akşama kadar orada oturduk. Sonra Nil "Mira bugünlük sizde kalabilir miyim " deyince  ona " kalabilirsin tabii ki ama Bir sıkıntı mı var" diye sordum.

Nil koluma girerek evde anlatsam olur mu deyince daha endişelendim ama tamam deyip çocuklardan ayrıldık. Melih Nilin bizde kaldığını bilmiyordu o yüzden bende bir şey demedim. Çocuklar orada kaldı ve benle Nil ayrıldık.

Eve gittiğimizde zaten tok olduğumuz için odalara girdik. Nille üstle eşofman verip bende giydim ve yatağa oturduk. " Evet Nil şimdi anlat ne oldu " diye sordum. Ama Nil hemen ağlamaya başladı. Endişelenerek "Nil oldu anlat hadi" diye direttim.

Nil gözünü silip "Mira benim babam ben doğmadan önce öldü. Annemde sonradan bir adamla  evlendi. Serefsiz adam bana hep yakın davranıyordu. Ama baba gibi değil. Bana sarkıntılık ediyor. En son dün odama girmeye çalıştı. Nasıl korktum Mira bilemezsin. Kapıyı kitleyip odamdaki koltuğu kapının ardına koydum. Beklemeye başladım. Serefsiz zil zurna sarhoş olduğu için en son sıkılıp gitti.  " deyip deli gibi ağlamaya başladı. Ellerimi yumruk halinde yatağa vurdum.

"Nasıl  bize söylemezsin.  Melih biliyor mu.  Ahh Nil"  deyip ona sıkıca sarıldım. Nil kollarımda hıçkırarak ağlıyordu. Bende yavaşça ağladım. O şerefsizi yakalarsam onu öldürürüm.

Nilden ayrılıp "Bak Nil burası senin de evin. Istersen artık burada kal. Zaten reşitsin kimsede bir şey demez  ha ne dersin " diye sordum.  "Ben Melihle bir hayat kurmak istiyorum Mira. Onun güvenli kollarında olmak ,onunla beraber olmak. Ama bilmiyorum ,Mira sana gerçekten çok teşekkür ederim . Bu akşamlık kalsam yeter , sonra giderim " deyince sinirle ona bakıp " Hayır Nil hiçbir yere gitmiyorsun. Bir daha o adamla aynı yerde kalmanı istemiyorum.  Egerki zorlarsan Melihe anlatırım   " diye söyledim.

Nil bana bakıp "tamam o zaman yarın eşyalarımı toplamak için gider sonra buraya gelirim " deyip yorganın altına girdi. Bende ona sıkıca sarılarak yanına uzandım. Yavaşça ikimiz uykuya  daldık.

Sabah uyandığımda da Nil yanımda değildi. Hemen kalktım . O an komodindeki notu gördüm. Eşyalarını toplamak için eve gittiğini akşam geleceğini yazmıştı. Derin nefes alıp ayağa kalkıp banyoya gittim.

Banyodan çıkıp Meriçin odasına girdim. Hâlâ yatıyordu uykucu. Yanına gidip uzandım bende. Hafifçe dürterek Meriç dedim. Gözleri açılıp bana gülümsedi.

"Uyandınız mi" diye sorunca." Uyandık ama Nil gitti . Akşama tekrardan gelecek" diye söyledim. Bana neden der gibi baktı. Ona olanları anlattım. Sinirle yataktan çıkıp " nasıl olur lan o kıza bunları nasıl yapar " deyip odada volta attı.

"Merak etme bugün orada ki son günü artık burada kalcak. Ya da en azından Melih onu yanına alana kadar " deyip zorla gülümsedim. Bana sıkıca sarılıp banyoya girdi.

Bugün bir planımız yoktu. O yüzden hepsi bize geleceklerini söylediler. Zaten bizim ev cafeydi . Öğlen hepsi geldi. Ve öküz gibi içeri girdiler. Sinirle bakıp içeri girdik. Ben odaya çıktım,  erkekler de oyundur ,konuşmaydı zaman öldürüyorlardı.

Saat aksam 6 olunca Telefonu elime alıp Nili aradım. Ama açmadı. Yine aradım ama açmadı. 3. Defa aradım bu sefer telefonu tamamen kapalıydı. Korkuyla hemen kalkıp aşağıya indim. Ya o şerefsiz bir şey yaptıysa.

Çocukların yanına gidip"Nil telefonunu açmıyor ulaşamıyorum "  deyince Melih " bende şimdi aradım kapalıydı. Açınca arar . Hem niye bu kadar endişelendin " diye sorup yanıma geldi.

"Melih üvey babası Nilin üvey babası ona... ona sarkıntılık ediyordu. Bugün tamamiyle buraya gelecekti ama yok ulaşamıyorum" dedim. Melih bana sinirle bakıp hemen dışarı çıktı.Onu ilk defa böyle görüyordum.   Bizde hepimiz çıktık . Arabalara binip yola çıktık. 

Umarım  yetişiriz. Umarım o şerefsiz ona bir şey yapmaz......











ERKEK FATMA (TAMAMLANDI)Where stories live. Discover now