15.bölüm

6.8K 354 26
                                    


Sabah çalan alarm ile uyandım.  Zorla kalkıp hemen banyoya doğru gittim. Duş aldıktan sonra formamı giyip saçlarımı bağlayıp aşağıya indim.

O günün üzerinden 3 gün geçmişti ve Meriç hiç okula gelmemişti. Hemen bir şeyler atıştırıp evden çıktım.

Kapıda hala adamlar vardı. Dün onlardan gitmelerini istedim ama beni takmayıp hala evin önünde duruyorlardı.

Durağa gidip otobüse bindim. Ve adamlarında ben takip ettiklerini biliyordum.  Ama umursamıyordum.

Okula gelip sınıfa çıktım hemen. Melih yanıma gelip "Nasılsın Mira  " diye sordu. Ona gülümseyip iyiyim sağol dedim.

O sırada yanımıza Melihin sevgilisi geldi. "Naber Mira "  diye sorunca Nil aynı diye cevap verdim.

"Melih sen kalk da bizde kız kıza konuşalım  " deyince gözlerimi devirdim. Melih homurdanarak yanımızdan kalktı.

Nil yanıma oturdu. " Bak Mira ben o gün sınıftaydım ve Meriç o kıza hiç yüz vermedi. Yani nerdeyse kiz ağızına düşüyordu ve Meriç onu hiç takmadı. Hiç bir erkek boş yere böyle kendini sınırlamaz . Yani demek istediğim ikinizin de ama özellikle senin acı çekmeni istemiyorum. Belki senin ne haddine diyeceksin ama ben aslında senin özünde ne kadar iyi ve güzel bir kız olduğunu biliyorum ve senin Meriçe karşı boş olmadığını da anlıyorum  " deyip derin bir nefes aldı ve bana gülümsedi. 

Ben hoc bir şey söylemeyince kalktı ve tam gidecekken "tesekkurler Nil " dedim minnetle. "Ne zaman istersen konuşabiliriz Mira unutma " deyip gitti.

Başımı masaya koyup olanları düşündüm.  Acaba ben mi yanlış anladım,  yoksa Meriç gerçekten o kızla bir şey yapmamışlar mıydı ve ben neden bu kadar üzüldüm. Galiba Nilin dediği doğru belki de bazı şeyler için geç kalmışımdır.

Keşke Meriç burda olsaydı da onunla konuşsaydım. Bunları düşünüp uykuya daldım.

Biri saçımı çekince başımı salladım. Bu sefer dürtünce uyanıp yanımdaki kişiye baktım

Meriç. Yanımda oturup bana gülümsüyordu. "Gerçekten hep böyle çok mu yatarsın " diye sorunca ona şaşkınca baktım.
"Meriç sen " diyemeden Meriç telefonundan bir şey açıp bana doğru döndürdü.

O kızla arkadaşları vardı videoda. "Allahim ne kadar zekiyim , Merici o iğrenç kızın elinden bu kadar kolay kaptım " deyip kahkaha attı. "Ama ne yalan söyliyeyim Meriç hiç   suratıma bile bakmadi   " deyip somurttu ve video orda bitti.

Meriç o suçsuzdu gerçekten de kıza yüz bile vermemişti. Ona baktigim  da onunda bana baktığını gördüm. "Evet Mira bir şey demiyecekmisin  " deyince " Meriç ben yani ben sizi öyle görünce bir anda şok oldum. Sanki biri beni sırtımdan bıçaklamış gibi oldu. Sanki nefesimi çekip almış gibi  " dedim zorla.

Meriç kolunu belime sarıp beni çekti. "Bu bir aşk  itiraf mi" deyince ona kaşlarımı  kaldırarak baktım. Şuan çok yakındık ama şikayetçi değildim bundan.

"Bilmiyorum Meriç ama hayatımdan 3 gün aldın bunun bedeli ağır olacak   " deyip ona sıkıca sarıldım.  O ise beni kendine daha çok çekip iki koluylada sarıldı.

Ondan ayrılıp "sen bunu nasıl çektin , lavabo da çekilmiş gibi   "  diye sordum. Bana göz kırpıp "Melihin ki sağolsun benim masum olduğuma inanıyordu ben , Melih ve Nil böyle bir oyun yapmaya karar verdik " deyince bu sefer kahkaha attim.

Hadi artık gidelim deyince o zaman sınıfın hatta okulun boş olduğunu fark ettim. Eve gidip hemen bir şeyler sipariş ettik.

Yemekten sonra kapı çaldı. Meriç ben açarım deyip kapıya gitti. "Mira gelir mısın" diye seslenince kapıya gittim. Takım elbiseli genç, yakışıklı bir adam vardı karşımda.

"Buyurun ne vardı " diye sordum. "Mira hanım ben Ahmet babanızın adamlarından. Babanız ölmeden önce size bir şey vermemi istemişti ve bunuda ancak kendisi öldükten sonra teslim etmemi istedi. " dedi adam.

Elindeki zarfı uzatınca şaşkınlıkla elime aldım. Meriç iyi akşamlar deyip kapıyı kapattı. Hâlâ şoktaydım . Babam bana ne bırakmıştı ki.

Içeriye geçtik Meriçle. Zarfı açtığımda elime bir flash bellek geldi ve içinde bir not. Kızım bu kaydı izlemini istiyorum  diye yazıyordu.  Hemen laptopu getirip flashi taktık. Tek dosyayı açtım ve babam Merhaba deyip karşıma çıkınca hemen durdurdum.
"Mira istersen ben çıkıyım    " deyince Meriç onun elini sıkıca tutup "hayır Meriç bunu tek başıma kaldıramam   " dedim ve videoyu başlattım.

"Merhaba canım kızım. Nasılsın umarım iyisindir. Sen bu videoyu izliyorsan demek ki ben yaşamıyorum. Ama kızımın bensiz de kendini koruyacağını adım gibi biliyorum. Kızım ben aslında hep senden gizlediğim bir mafya adamıydım. Ama böyle olmayı hiç istemedim ve zaten işimi hallettikten sonra bu işi çoktan bıraktım. Ama geçmişim geçmişteki düşmanlarım ne beni ne anneni ne de seni bıraktılar. Sana en başından anlatmalıyım.  Ben daha 18 yaşımda iken kızkardeşim yani senin halan kaçırıldı. Her yerde onu deli gibi aradım ama bulamadım . En sonda onun bir fuhuş yapan kadının elinde olduğunu öğrendim.  Ama bu kadın çok nüfuslu birisiydi.  O yüzden çevremdekiler sayesinde yeraltında hızla yükseldim ve gidip kızkardeşimi almaya gittim. Ama onu buldğum da küvetin içinde o iğrenç genel evinde cansız yatıyordu. O sinirle hemen gidip bunu yapan bu işin başında olan kadını vurdum. Hatta defalarca. Ama pişman değilim kızım sadece halana değil onlarca genç kız vardı ve hepsi de aynı bataklıktaydi. O olaydan sonra yavaş yavaş kendimi arka plana atmaya başladım. Annenle evlendim ve sen doğdun. Benim güzel prensesim. Ama    o zamalarda bile içimde hep bir korku vardı geçmişten gelen adamların sana zarar verebileceği.  Ve bu yüzden  seni tek bırakmamak için çok iyi egittigim, ona çok güvendiğim ve bu dünyadan göçtügumde sana bizden daha  iyi bakabilecek Meriç ile evlenmeni istiyorum kızım bu benim senden son vasiyetimdir.  Lutfen bu isteğimi yerine getir yoksa gözüm açık giderim benim presesim ve lütfen kedine iyi bak, kendine dikkat et canım kızım   " deyip video bitti.

Babam ve hiç tanimadigim halam. Ve babam benden Meriç ile evlenmemi istiyor....

ERKEK FATMA (TAMAMLANDI)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin