Žena na útěku

49 6 0
                                    

Najednou mé uši zaznamenali uklidňující zvuk. Kroky. Vymrštila jsem se na nohy.” Haló tady jsem,” lomcovala jsem s mřížema. Ten někdo začal narážet do dveří. Pak zátarasa povolila. Do cely vyběhl Laito. Výraz v jeho tváři byla směsice zlosti, štěstí a zmatku. Malinko jsem couvla.” Kde si sakra byla,” rozkřikl se. Cítila jsem se provinile.” Laito, přísahám, že jsem ji tu nezamkl,” doběhl za ním Karlheinz s klíčema. Přišel k cele a odemkl mi. Stála jsem.” Seiko je ti dobře,” strachovali se. Beatrix se dere k moci.” Christo,” pípla jsem a zavřela jsem oči.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Stáli a zmateně na mě koukali. Popadla jsem batoh a vystartovala jsem ven.” Seiko,” volal za mnou Laito. Nezastavila jsem. Schody jsem brala po třech. Vyběhla jsem hlavním vchodem do zahrady.” Kam běžíš,” volala udýchaně. Karlheinz se ztratil kdesi za námi. Musím pryč. Kličkovala jsem mezi keři sametově bílých růží. Doběhla jsem k plotu a hbitě jsem ho přelezla.

Běžela jsem lesem, a když to vypadalo, že jsem je ztratila vyhoupla jsem se na strom a vyndala jsem knížku. Uslyšela jsem kroky. Vylezla jsem výš.” Seiko,” volání se rozléhalo po okolí. Není to ten co nás unesl? Jakže se jmenoval? Shin? Jo! Je to on! Svírala jsem křečovitě knížku, jakoby to bylo moje dítě. Nesmí mě najít. Přišel pod strom. Neodvážila jsem se mrknout.” Vzdej to! Je fuč,” ozval se ten druhý.

“Co tzu vy dva chcete,” vysoukal ze sebe zadýchaně Laito. Sakra. Rapidně se mi zvýšil tep.” Hledáme,” pousmál se Shin. Mlčky na sebe hleděli.” Sakra Laito, proč tak ženeš,” doběhl ještě Karlheinz. To se to sešlo. Podíval se na vlčí bratry.” Počítám, že hledáme stejnou slečnu,” zamračil se.” Co je to tu za shromáždění,” z křoví vylezl chlapec s tmavě modrými vlasy a zvlášťní věcí okolo krku.” Pořád jste ji nenašli,” odsekl nezaujatě.” Někam sem doběhla,” vztekal se Laito.” Rozdělíme se,” začal organizovat nově příchozí, každý se rozeběhl jiným směrem. Nastalo opět ticho.

Opět jsem otevřela knihu. Christin deník! Většina stránek byla přeškrtaná některé dokonce vytrhané.

První čitelný zápis:

17. duben 1997

Ta saň nám nedá pokoj. Dnes mě obvinila za sabotáž kuchyně. Dává mi za vinu, že stará trouba doslova shořela. Copak můžu za to, že je prastará? Nejhorší na tom všem je, že jí Karlheinz věří víc než mě. Moc dlouho to s Beatrix nezvládnem.

Dalších několik nepoužitelných stránek dál:

6. květen 2001

Bože! Beatrix je mrtvá! Co teď! Přece mě tu s ní nenechá samotnou. Zatracenej Komori! A zatracenej Reiji. To nikdo nebyl schopný vidět jí do duše? Chudák. Corderie se tváří smutně, ale já vím, že jsi šťastná. Vždyď ty jsi přece první žena, a přesto to byla Beatrix, která dala Karlheinzovi prvního syna a i druhého.

Třetí čitelný zápis:

30. květen 2001

Ta bestie! Ona to svedla na mě! A Karlheinz mě zavřel do cely! Proč mě nikdy neposlouchá!

Poslední zápis:

12. prosince 2009

Utíkám pryč! Jdu domů.
Jdu do hor. Jdu do lesů.
Jdu tam kam srdce mne táhne.
Jdu zpět k dětství, minulosti.

Kdesi na jih vysoká se tyčí věž.
Na míle daleko spatřitelná jest
výhled však nikterak široký.
Tato vysoká věž domovem je mi však.

Utíkám pryč! Jdu domů.
Jdu do hor. Jdu do lesů.
Jdu tam, kde slunce zapadá.
Jdu tam, kde vysoká tyčí se věž.

Oběť nebo masochista 2Kde žijí příběhy. Začni objevovat