Tak! A co teď?!

55 5 0
                                    

Dál jsem neúnavně volala o pomoc, ale pomalu jsem začínala ztrácet vědomí. Z posledních sil jsem naštrábala jedno jediné slovo a celým tělem jsem batoh zavalila.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

První věc, na kterou padlo moje oko, bylo slovo vyryté na zemi.” Batoh?” četla jsem. Pak jsem si všimla, že na něm ležím. Po důkladné inspekci jsem našla, spolu s rozmačkanou svačinou, jakousi knížku. Schovala jsem vše zpátky a batoh jsem hodila na záda.

“Hej! Co!?” lomcovala jsem s mřížemi.” Proč jsou ty dveře zajištěný zevnitř!? A kde to sakra jsem!?” křičela jsem dál. Do očí mě udeřil paprsek světla. Přišla jsem ke zdroji, k oknu. Naskytl se mi pohled na povědomou zahradu.

“Keře bílých růží, most, prašné cesty a altánky,” rozhlížela jsem se po okolí.” Já to tu znám,” škrábala jsem se na bradě jakoby mi to mělo pomoct s přemejšlením. Najednou mě to trklo.” Karlheinzův hrad,” vykřikla jsem nadšeně. Moje nadšení ale velmi rychle opadlo.” Jak se dostanu z týhle zaprášený díry,” vztekala jsem se. Znovu jsem vyhlédla z okna a začala jsem nanovo volat.

“Nikdo ti nepomůže holčičko,” ozval se jízlivý ženský hlas.” Měla jsem tě zabít už dávno,” pokračovala.” To já jsem ten důvod, šílenství tvého otce,” skřehotavě se smála.” Znám tě?” pípla jsem váhavě.” Samozřejmě holčičko,” smála se dál.” C-cordérie? N-nemáš být dávno mrtvá?” přimáčkla jsem se ke zdi.” Ano,” odsekla stroze.” Tak padej ke všem čertům,” rozkřikla jsem se.” Dej mi tu knihu a já tě pustím,” podala návrh.” Ne,” odsekla jsem já.” Jak myslíš,” zašeptala.

Přišla jsem k oknu a odevzdaně jsem hleděla do zahrady. Proč je ta kniha tak důležitá? Beatrix si pro ní přišla, tak ji nedám. Já chci ale ven! Znovu a znovu jsem volala. Vše je marné.

Sedla jsem si na zem a začala jsem si zpívat.

Příteli, máš do Scarborough jít,
dobře vím, že půjdeš tam rád,
tam dívku najdi na Market Street,
co chtěla dřív mou ženou se stát

Vzpomněla jsem si, jak jsem ji kdysi učila Kanatu. Píseň utichla a s ní i moje naděje.

Oběť nebo masochista 2Where stories live. Discover now