10.

163 21 0
                                    

Sedím s Nickem ve stínu na lavičce. „Nejsem tu kvůli tobě Tess. Jsem tu se skupinkou upírů. Jsou to nováčci, snažím se je naučit, že pro hlad nemusí zabíjet lidi." usmál se. 

„To je učí ten pravý." zamračil se a já se začala smát„No řeknu ti Nicku, pokud se ti to povede, tak si tě rovnou objednám taky." směji se dál. 

„Počkej, jak je to s tvojí přeměnou?" zarazím se. „No..." zase se dívám na ruku. „Už máš nějaké příznaky?" podívám se mu do očí. Jeho úžasně modro zelené oči mě donutili říct pravdu. 

„Ano, sama se léčím a dneska ráno jsem rozbila budík. Mám od rána ''super sílu''. Divně jsem to nazvala, ale je to tak. Nicku, prosím tě, kolik času mám, než se stanu upírem?" Nick mě jen pozoroval, nic neříkal. 

„Tess... víš, že až se proměníš, tak budeš mít hrozně velikou touhu po krvi. Dokud se to nenaučíš ovládat, budeš chtít kvůli krvi zabíjet a bude ti jedno pokud zabiješ svého strýce a nebo svou nejlepší kamarádku." smutně přikývnu. 

„Já vím Nicku. Jen sem myslela, že pokud bych tu přeměnu měla na léto, tak bych se to naučila ovládat a pak bych se zase vrátila do školy." chytil mi ruku. 

„Dobrá. Víš ty co? Pomohu ti. Chtěl jsem dneska odjet, protože pár upírů se už svůj hlad naučili ovládat, ale kvůli tobě tu zůstanu déle." usmál se a já také.

V tu samou dobu u školy.: 

„Tak sakra, kde je ta Tess" naštvaně říká Sarah. 

„Klid Sarah. Ona přijde, uvidíš." Rasty přiběhl k holkám. „Kde je Tess?" chytí Kayle za ruku a ostatní pozoruje. 

„Nevíme." odpoví mu naštvaně Sarah. 

„Určitě přijde. Během chvíle je tu." podívá se na hodinky. „Zpozdila se o půl hodiny. Kašlem na ní, pojďte se rozcvičit." ostatní přikyvují. Rasty odběhl zpět na hřiště. Kayle se rozhlédla a spatřila bráchu Tess. 

„Začněte beze mě." říká a odběhne k němu. „Co ty tu děláš?!" ptá se nepříjemně. On jen pokrčí rameny. 

„Přišel jsem se podívat na svoji sestřičku." usmál se. „Ale jak vidím, tak vás nechala na holičkách. Tohle dělala hodně často i dřívějším kamarádkám." kroutil při tom hlavu. 

„Buď zticha! Tess mi vše o její minulosti řekla, tak odejdi!" usmál se. 

„Opravdu všechno? I to, že se dříve scházela s upíry, kteří při pití krve člověka zabíjí? A dokonce je bránila, že jsou to upíři a ti se tak chovat mají. Opravdu si myslíš, že ti řekla vše?" usmál se a odešel. Kayle chvíli jen stála a pak se otočila a odešla za ostatními.

Miss Mysterious   ✔Where stories live. Discover now