Yedinci Bölüm: Melekler ışınlanabiliyor mu? Yok canım, daha neler.

4K 301 34
                                    

Multimedya: Lux

Lux'un ağzından:

"Kızımı ne cüretle kaçırırsınız sizi lanet ucubeler."

Bay V, aniden içeri dalınca ayağa fırladım. Kanatlarım sinirden ve şaşkınlıktan titriyordu. Göz ucuyla Vesta'ya baktım. Aynı şekilde o da şaşırmıştı.

"Kızınızı kaçırmadık Bay V."

Kemikli yüzünü, iğrenircesine buruşturdu. Burada, Melek Bölgesinde bulunmak ona acı veriyor gibiydi. Her zaman olduğu gibi düşüncelerini okuyamadım. Pis Büyücü.

"Yani diyorsunuz ki," sakin bir şekilde ilerleyip önümde durdu. Neredeyse aynı boydaydık. "Biricik kızım, kendi isteğiyle bu iğrenç yere geldi, öyle mi?"

Gözlerimizi birbirimize diktik. Sanki içimizden biri göz kırpacak olursa kıyamet kopacaktı. Sakince bir adım geriledim. Yan odada Neria varken kavga edemezdim. "Bizi yanlış anladınız. Ona yardım etmek için-"

"Ona yardım etmek için mi!" Sinirle kükreyince belli belirsiz irkildim. Bunu beklemiyordum. "Sen kimsin ki benim kızıma yardım edeceksin!"

Ben sinirimi kontrol altına almaya çalışırken Vesta konuşmaya hızlı bir giriş yaptı. "Onunla böyle konuşmazsın."

Bay V, benden uzaklaşıp Vesta'nın üstüne yürüdü. İşaret parmağını, Vesta'nın beyaz kanatlarında gezdirdi. "Sen, küçük güvercin. Beni sakın hafife alma." Bir tüy koparttı. Vesta irkildi. Bir meleğin kanadından tüy koparmak? İşte bu çok büyük bir tehditti.

"Bakın Bay V," diyerek dikkati üzerime çektim. "Burada, benim bölgemdeyken, ırkımı tehdit edemezsiniz. Bu, kurallara aykırı." Sakinliğimi korumak için olağanüstü bir çaba sarfediyordum.

Kahkaha attı. Sinirden gözü dönmüş gibiydi."Bak evlat, benim kimseyle bir anlaşmam yok. Hele ki Cehennem kaçkını Başmeleğin ucube oğluyla hiç yok. Kızımı verin. Derhal."

Dudaklarımı yaladım. "Kız gitmek isterse gider."

"Dalga mı geçiyorsun sen benimle? Kızımı getir hemen!"

Sinirden etrafa ateş püskürtecek kıvama geldiğim sırada yatak odamın kapısı gıcırdayarak açıldı. Neria, solgun yüz ifadesini yumuşatmaya çalışıyordu. Titrekçe gülümsedi. "Babacığım?"

Az önce yeri göğü inleten Bay V, kızını görünce kedi gibi oldu. Hızla Neria'ya yaklaştı. "Benim güzel kızım. Sana bir şey yaptılar mı? Eğer öyleyse başlarına yıkacağım burayı."

Babasına sıkı sıkı sarılan kız mırıldandı. "Hayır hayır hiçbir şey yapmadılar. Yara izim, yine oldu. Melek beni buldu ve yardım etti." Bay V'nin delici ifadesi gram yumuşamayınca ekledi. "Hem Esme'de burada. Yalnız değilim merak etme."

Durduğum açıdan, odanın içini göremesem de Bay V görüyor olmalıydı ki içeri doğru baktı. "Buradan bir çıkalım da o zaman görüşeceğim ikinizle de. Yasakladığım kutlamaya gitmek, bu büyük bir kural ihlali küçük hanım. Cezalısın ve bu konu tartışmaya kapalı."

Kızın yüzü, mümkünmüş gibi daha da soldu. Böyle bir konuşma yapmak istemiyor gibiydi. Göz göze geldik. Yeşil gözleri yorgun olmasına rağmen parlıyordu. Belli belirsiz gülümsedi. Bir şey anlatmak ister gibiydi. Keşke düşüncelerini okuyabilseydim.

KANATLARWhere stories live. Discover now