Chappie 4

1.3K 71 1
                                    

Wild word ik wakker gemaakt door gegil. What. The. Fuck. Na het gegil, volgt er geroep, daarna nog meer geroep, en daarna... Stilte? En oh, weer gegil. Wat is hier aan de hand?

Ik kijk naast mij en zie Lauren nog altijd slapen, die kan door alles slapen. Ik besluit om uit bed te kruipen en zie opeens mijn schoenen naast mijn bed staan en dan herriner ik het me "Seth." Zeg ik tegen mezelf en ik loop naar beneden.

Ik vind een moeder -welliswaar de mijn- knuffelend met... Seth? "Waaaat zijn jullie aan het doen?" Vraag ik, wijzend op hun twee en ze laten elkaar meteen los en kijken naar mij.

"Seth is hier!" Zegt mijn moeder opeens en ik draai met mijn ogen.

"Ja, dat weet ik. Ik heb hem daar gelegd." Zeg ik "Waarom gilde je?" Vraag ik haar.

"Wel eerst, omdat ik niet wist wie hier lag." Begint ze, "en daarna, omdat jullie een koppel zijn!" Roept ze blij uit.

Wat.

Ik kijk naar Seth en hij geeft me een poeslieve lach en een knipoog. Ik haat hem. "Ja, t'is waar." Zeg ik en ik loop naar Seth. "Maar dat is toch geen reden om te gillen?" Lach ik en geef Seth een zoen. We gotta play what we gotta play.

"Ooh, ja zeker! Ik heb jullie altijd al terug samen gewillen!" Roept ze blij uit "Ik ga pannekoeken maken!" Gaat ze blij verder en ze loopt naar de keuken, als ze uit zicht ik geef ik Seth een boks in zijn borstkast.

"Serieus?!" Vraag ik hem luid-fluisterend.

"Je mam is zo'n schatje, zeker als ze blij is! Dus ik dacht, laat ik haar blij maken en vertel haar wat we zijn!" Zegt hij onschuldig.

Ik kijk verbaasd op "Wij?" Zeg ik en ik wijs tussen ons twee "Zijn niets." Zeg ik kortaf en loop naar de keuken naar mijn moeder.

***

"Hey!" Hoor ik Seth zeggen.

"He- huh?" Hoor ik een slaperige Lauren zeggen "Hey?" Zegt ze verbaasd en komt snel-wandelent naar mij. "Wat doe ie hier?!" Zegt ze fluisterend.

"Als je gisteren nu niet zo wazig was, dan had je alles begrepen." Zeg ik, ook fluisterend en lach als mijn moeder opkijkt van de andere kant van de keuken, ze mag dit niet horen.

"Oh, goedemorgend Lauren, goed geslapen?" Vraagt mijn moeder vriendelijk aan Lauren

"Goedemorgend! Ja hoor, als een roosje." Zegt ze grijnzend en werpt dan een vragende blik naar mij.

"Kom." Zeg ik snel en neem haar mee naar boven en begin haar alles uit te leggen, met alle details, vanaf het telefoontje om 4.45uur s'nachts.

"Meen je dat?!" Roept ze uit en ik knik "Om 4.45uur s'nacht?!" Roept ze weer uit Ik knik "Ja- Wat? Seth slaapt hier, hij heeft zich gedragen als zijn eigen klootzak zelf, hij heeft mijn moeder verteld dat we een koppel zijn en jij maakt je druk om hoe laat het telefoontje was?!" Ratel ik verbaasd.

Ja ok, ik ben ook nog altijd niet over de tijd van het telefoontje heen maar ik heb dat recht sinds ik het heb meegemaakt, Lauren is gewoon blijven liggen!

"Geef toe, je vond het niet leuk." Zegt ze grijnzend en lachend.

"Nee, natuurlijk vond ik het niet leuk!" Zeg ik "Wacht, hebben we over het uur of over alles wat er is gebeurt?" Vraag ik verward.

"Over het... Uur?" Zegt ze, niet zeker of het een gepast moment is om verder te gaan ver het uur. Ik rol mijn ogen en val neer op mijn bed.

"Wat moet ik doen?" Vraag ik, aan niemand specifiek maar ik hoop dat Lauren gaat antwoorden.

"Gewoon meespelen." Zegt ze doodleuk met ophalende schouders.

"Gewoon meespelen?" Vraag ik "Dat is makkelijker gezegd dan gedaan Lauren! Mijn moeder is in de wolken dat ik een relatie heb! Die nog niet eens echt is!" Roep ik uit.

"Rustig." Zegt ze en ze komt naast me zitten en legt haar arm over mijn schouder "Als je je plan uitvoert komt alles in orde, je moet gewoon je best doen dat hij snel verliefd wordt, dan is dit alles sneller voorbij." Zegt ze met een kleine glimlach die ik haar terug geef.

"Dankjewel." Zeg ik en ik trek haar in een knuffel.

Mijn plan moét lukken. Seth, die krijgt zijn payback.

Ik haal diep adem en blaas uit, en ik herhaal het. Dan loopt Lauren samen met me naar benede, Lauren geeft me een knik dat zegt 'alles komt goed' en dan lopen we naar binnen. De pannekoeken zijn ondertussen klaar en Seth zit al aan tafel. Ik neem plaatst naast Seth en geef hem een echte-fake lach.

Mijn moeder geeft elks van ons een pannekoek, we strooien er suiker op en beginnen stil te eten. "Was het leuk gisteren?" Breekt mijn moeder de stilte, we knikken en Lauren en ik delen een blik

"Ja hoor" Zegt Lauren "Helemaal niet speciaals gebeurt ofzo..." Zegt ze en ik geef haar een stomp onder tafel en geef haar een blik. Lauren is echt de slechtse van ons twee in liegen. Ze grijnst naar ons twee en eet dan stil verder.

We eten alle pannekoeken op en blijven dan nog even aan tafel zitten, gewoon voor mijn moeder een plezier te doen. Ik besluit om mijn plan verder te zetten en leg mijn hand op het been van Seth en wrijv gewoon op zijn dij.

Hij bekijkt mij vreemd maar ik geef hem een glimlach en een korte knipoog. Dit moet voldoen. Ik haal mijn hand van zijn been en laat dan een sprakeloze Seth achter bij mijn moeder als ik naar boven loop en Lauren achter me aan komt.

We kleden ons aan en Lauren maakte zich klaar om naar huis te vertrekken. Ik zwaaide Lauren alleen uit aan de deur als ze vertok op haar fiets. Seth kwam naast me staan en begon ook te zwaaien, ookal was Lauren uit het zicht verdwenen.

Seth draaide zich naar mij en trok me naar zich toe met zijn arm in mijn rug en kuste me intens. Ik kuste terug omdat ik dacht dat hij dit deed omdat er iemand achter ons stond maar toen hij me losliet keek ik rond en zag ik niemand.

"Waarom?" Vraag ik verward "er staat toch niemand?" Ging ik verder.

Hij haalt zijn schouders op en gooit me een verleidelijke knipoog toe en laat me sprakeloos aan de deur staan en verdwijnt in de woonkamer.

Ik sta daar zo'n 5 minuten sprakeloos voor mij uit te staren en dan staat Seth weer voor mij en hij lacht "Alles oke, Lena?" Zegt hij met nadruk op mijn bijnaam.

En juist zo, trekt hij uit mijn trance "Hmm? Ja hoor." Zeg ik snel.

Hij grijnst naar me en geeft me dan nog een sneele kus en fluister dan iets in m'n oor "Ik kom je morgen ophalen, wees op tijd." Zegt hij en geeft me dan nog een knipoog en verdwijnt dan naar de kant van Thomas, waar zijn auto waarschijnlijk staat.

Goed dat hij bijna zomer is, de laatste dagen zijn dan wel de leukste want je doet niets meer maar school blijft school; een hel dus. Hierna ga ik naar het laatste jaar, eindelijk! De laatste jaar lijken altijd de baas van de school, en volgend jaar mag ik dus de baas spelen, kijk maar uit!

Ik sluit de deur en help mijn moeder met opruimen en ik beantwoord de vragen over Seth en mij -ook al is er geen écht 'Seth en ik'- zoals 'hoe komt het?' 'hoe is het gebeurt?' 'je moest hem toch niet?' zo van die dingen... Ik was blij toen we alles in het afwasmachiene hadden geladen hadden en ik eindelijk kon ontsnappen van de meest genante leugens en vragen. Oké, het is niet de eerste keer dat ik lieg tegen mijn moeder maar dat waren ton eugentjes om bestwil, niet een hele relatie!

Het voelde fout, maar het moest.

*(a/n)*

Chappie 3 is af! Jippie!

Spannend wat er gaat gebeuren! Speelt Seth ook een vuil spelletje of meent hij het echt? En waarom gedroeg Elena zich zo vreemd toe seth haar kuste? ;))

Amber xoxo

LovegameWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu