Chappie 1

4.4K 93 9
                                    

"Elena!" Roept Lauren, mijn best vriendin van beneden terwijl ik de laatste dingen afwerk van mijn outfit voor we uitgaan.

"Ik ben er zo!" Roep ik terug als ik mijn parfum opspuit en nog een laatste keer mijn uiterlijk check in de spiegel. Mijn bruin stijl haar heb ik gekruld en mijn ogen 'smokey eyes' gegeven. Ik doe snel lipgloss op en loop dan naar beneden.

"Klaar." Zeg ik trotskijkend naar mijn vriendin. "Eindelijk. Je ziet er geweldig uit." Zegt ze met een knipoog. "Dankje, jij ook." En ik geef haar een knipoog terug. Ik doe mijn zwarte hakken aan onder mijn zwart kleedje, grijp mijn tas en mijn zwart leren jasje.

We wandelen uit mijn huis en gaan dan opweg naar het huisfeestje van Thomas. Hij woont maar een paar huizen verder in mijn straat dus in 5 minuten zijn we aangekomen bij het feestje.

"Heey!" Begroet Thomas ons. "Hey, alles goed?" Vraag ik terwijl we elkaar een kus geen op de wang. "Ja hoor! Kom binnen, kom binnen!" Zegt hij uitnodigent tegen ons.

Wanneer we binnenkomen worden we begroet door enkele vrienden waarmee we hetzelfde ritueel als met Thomas uitvoeren. Kus op de wang en dan vragen of dat alles goed is.
Standaard.

Ik kijk rond in de kamer en zie meteen de grootste klootzak van school zitten. Seth. Ik draai me meteen om naar Thomas.

"Wat doet hij hier?" Vraag ik kortaf. Thomas, die zowat mijn beste vriend is weet meteen over wie ik het heb.

"Kijk Elena, geloof het of niet, maar Seth is echt een goede gast als je hem kent." Zegt hij rustig en ik draai met mijn ogen als antwoord.

"Ik ken Seth al sinds ik 6 was. En hij is alleen nog maar arroganter geworden." Zeg ik.

"Dan zal het toch aan jou liggen." Zegt Thomas met een knipoog en ik slaag hem voor de grap "Dat is gemeen!" Roep ik zacht uit.

"Het is de waarheid." Zegt hij droogjes met een lach, hij draait zich om en loopt naar andere mensen.

Hij laat me sprakeloos achter dus ik maak mijn weg naar het drinken, samen met Lauren. "Ik snap echt niet waarom hij Seth uitnodigt, hij weet wat ik van hem vind." Zeg ik gefrustreed terwijl ik een flesje bier open doe en meteen een slok neem.

"Thomas heeft gelijk Elena, Seth is echt oke. Ik snap nog altijd niet wat je tegen die gast hebt." Verdedigt Lauren.

"Kies je nu Seth zijn kant? Na wat hij me heeft aangedaan?" Roep ik verbaast uit.

"Ik kies geen enkele kant. En komaan, het is 10 jaar geleden!" Lacht Lauren.

*flashback*

"Ik vind je lief." Zeg ik met een glimlach tegen mijn kalverliefde, Seth. "Ik vind jou ook lief." Zegt hij en we geven elkaar een onschuldig kusje.

"Kom je meespelen?" Vraagt opeens een stem. We kijken allebei opzij en zien Marie naar ons kijken. "We spelen tikkertje." Voegt ze eraan toe.

"Graag!" Roept Seth uit en hij neemt mijn hand voor mij mee te nemen. "Ik had het eigenlijk alleen tegen jou Seth." Zegt ze, met een vuile blik op mij.

"Oh." Zegt hij en hij laat mijn hand los "Oke dan, dag Elena!" Zegt hij en hij verlaat mij, voor stomme Marie.

De dagen daarna ging hij alleen nog om mijn zijn vrienden en Marie, hij zei niets meer tegen me.En op een dag kwam hij naar mij ik maakte een zucht op opgeluchtheid. "Ik moet je iets zeggen." Begint Seth.

Ik knik met een glimlach omdat hij eindelijk terug sprak tegen me. "Ik maak het uit. Marie is veel leuker, zij is nu mijn liefje." Zegt hij kortaf.

Hij draait zich om en loopt naar Marie en geeft een kusje op haar wang terwijl zij een vuile blik aan mij geeft en ik huilend wegloop.

*einde flashback*

Dat was dus mijn eerste hartbreuk. Ja oké, ik was 7, maar sinds dan heb ik Seth nooit leuk gevonden, ik kan niet voorbij de arrogatie kijken.

"Hallo, Aarde aan Elena?" Snauwt Lauren en knipt met haar vingers voor mijn gezicht.

Ik kijk haar verbaast aan "Wat?" Vraag ik.

"Had je weer een flashback over jou relatiebreuk van toen je 7 was?" Lacht Lauren.

"Lach maar, het deed echt pijn!" Zeg ik "Stomme Marie..." Voeg ik er stil aan toe en dan krijgt Lauren helemaal de slappe lach.

"Kop op Elena" Zegt ze lachend "vind je hem daardoor echt zo irritant?"

Ik schudt mijn hoofd "Nee, een klootzak, dat is een beter woord." Zeg ik met een knipoog.

Ze lacht weer "Maar niet alleen daarom, hij doet erg arrogant tegenover mij, wat heb ik hem misdaan? Hij heeft mijn hart gebroken!" Roep ik uit en daardoor begint Lauren gewoon nog harder te lachen en ik lach gewoon met haar mee.

Seth heeft inderdaad toen mijn hart 'gebroken'. Maar Seth is niet echt de gezelligste jongen als je hem kent. Seth heeft dingen gedaan waar Lauren niet eens van weet, en daardoor vind ik Seth een echte klootzak en wil ik het liefst nooit meer zijn kop zien maar ja, dat is natuurlijk moeilijk als je zo'n vrienden als mij hebt en allemaal Seth leuk vinden.

"Spel!" Roept opeens iemand uit en iedereen verzamelt zich in een kring, we zijn met zo'n vierentwintig mensen hier. Ik zie Seth kijken vanuit mijn ooghoeken maar ik geef hem geen enkele blik, dat verdient hij niet.

Eerst begonnen we flesje draaien, wat altijd leuker is als je wat gedronken hebt, wat ik nog niet heb gedaan sinds ik net ben gearriveerd. Random begonnen mensen elkaar te kussen, wat ze absoluut niet zouden doen als ze nuchter waren geweest. Lauren en ik hadden ondertussen al wat op en kon Lauren eindelijk haar langtijdige crush, Ben, kussen. Na die kus keek ze mij heel erg blij aan, ze mocht dan al wat dronken zijn maar ze weet nog altijd goed dat het haar crush is voor al zo'n vijf maanden en dat ze dit al heel lang wou.

Na enkele kussen werd ik en een paar anderen het een beetje beu en besloten we een iets anders te doen; waarheid durven of doen. Lauren had geen zin zei ze tegen mij en ik zag haar daarna verdwijnen... Met Ben. Ik stelde haar geen vragen en liet haar gewoon doen en speelde het spel mee, wat is het ergste dat er kon gebeuren, toch?

***

Dronken mensen doen vreemde dingen, standaard. Maar in hun ondergoed het verkeer gaan regelen is toch wel iets héél speciaal.

Toen, duidde Joyce mij aan. "Doen." Zeg ik, wetend dat 'waarheid' oftwel, erg saai is oftwel een vraag is die je écht niet wil beantwoorden.

"Hmm." Zegt ze en ze kijkt nadenkend naar mij.

Ze begint te praten met iemand die naast haar zit, waarschijnlijk ideeen aan het uitwisselen, toen keken ze elkaar opeens zwijgend aan en knikten ze heel hard.

"Ik- ik bedoel, wij, Jamie en ik, dagen je uit om het liefdesspel te spelen... Met..." Zegt ze rondkijkend "Seth!" Roept ze uit, wijzend naar Seth. Seth en ik kijken elkaar metéén aan.

"Neenee, sorry. Met iedereen! Maar niet met... Hém." Zegt ik met een vuile blik op Seth.

"Sorry, regels zijn regels." Zegt Joyce met een knipoog. En ik weet welke regel ze bedoelt: je mag niets weigeren.

**(a/n)**

Mijn nieuwe verhaal! Ik hoop dat het een leuk word! Dankjewel om het te lezen! *smak*

Amber xoxo

LovegameHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin