Epiloog

269 15 46
                                    

Vandaag is het precies vijfentwintig jaar geleden dat Kira overleden is. Nog elke week kom ik langs haar graf om bloemetjes neer te leggen. Ik heb haar niet zo lang gekend, maar ze heeft wel een grote indruk op mij gemaakt.

Het was een chaos in de stad nadat Kira dood was gegaan. Bijna alle bewoners in onze stad zijn dood. Het blijkt dat Freaks heel slecht kunnen leven nu alle giftige stoffen weg zijn. Ze gingen een voor een dood.

Zayn en Nash kwamen aanrennen. Nash viel huilend bij Kira neer. Iedereen was aan het huilen. Marit ging met een glimlachje. Ik denk dat ze zich nu veel beter voelt. Kira ook. Ze is nu weer bij haar familie, ik kom vanzelf wel weer bij haar.

Je zou je vast afvragen wie haar ooit heeft vermoord. Het was een man van Tehna. Hij zat undercover in de cellen. Hij had een geweer mee. Ze zeggen nu dat hij een hekel had aan Marit, en dat Kira op de verkeerde plek op het verkeerde moment stond. Caleb heeft hem ook meteen dood gemaakt, dus we kunnen het niet hem vragen.

De stad heb ik achter me gelaten, net zoals Aaliyah. Ik voelde me totaal niet goed om weer daar te gaan wonen. Niet dat er heel veel van de stad over was. De school is nu een soort van monument geworden. Het is een grote trekpleister voor toeristen. Veel kleren van Kira ligt daar ook nog.

We zijn wereld beroemd geworden. De delen van het land waar niet de giftige lucht hing, waren razend nieuwsgierig naar ons. Zij konden niet naar ons komen in die tijd, want de lucht had een soort van grens gevormd.

Niemand kon erin of uit. Wij zaten er natuurlijk midden in. Ze wilden allemaal weten hoe het daar aantoe ging. The strong teens, zo noemen ze ons. Ik ben daarom ook begonnen met zingen. Ik tour nu de hele wereld rond, en ik heb al pittig wat fans.

Tehna had dit al heel lang voorbereid. Ze hadden een fout gevonden in hun systeem. Dat ging hun so wie so de kop kosten. Ze dachten dat het beter was om zich zelf te opblazen, en iedereen die nog leefde daarna een middel te voeren. Daar werd je een kannibaal van. De freaks dus. Ook probeerde zei onderduikers te vermoorden. We waren net op tijd voor Marit.

Van Yara hoor ik bijna elke dag nog wat van. Ze houdt veel contact met ons. Ze is nu een speciale geschiedenis docent. Ze verteld elke dag op verschillende scholen wat wij hebben meegemaakt.

Aaliyah is nu volop bezig met sport. Ze zit nu in een professioneel team in Australië. Ze doet aan hockey. Ze is er heel goed in al zeg ik het als broer.

Van Nash hoor ik niet veel meer. Hij is een backpacker in Zuid-Amerika. Hij wil zijn verleden ver achter zich laten. Het bleek dus later dat zijn ouders, broer en kleine zusje het ook niet hadden overleefd.

Sam woont dicht naast me. We zijn beste vrienden geworden. We hebben de ruzies achter ons gelaten en we zijn opnieuw begonnen. Het blijkt dus dat Sam ook kan zingen. Hij is meestal mijn voorprogramma. Ik vind het fijn dat hij bij mij is. Hij begrijpt me tenminste.

Caleb is een youtuber geworden. Zijn video's zijn heel erg leuk, en hij heeft veel abonnees. Door zijn carrière heeft hij ons een beetje achter zich gelaten, maar soms zien we hem nog weleens.

En Niall, Louis en Zayn? Die hebben ook zangtalent. Ze hebben allemaal meegedaan aan de X-factor. Ze zijn nu een succes volle band die One Direction heet. We spreken ze nog best wel vaak.

Ik denk soms aan vroeger. Aan de mensen die onnodig dood zijn gegaan. Die hadden nog allemaal een leven voor zich, net als ons. Ik vraag mezelf dan af. Wie heeft dit ons ooit aan willen doen?
Ik geloof niet in god. Want als er een god was, had hij dit nooit aangedaan.

Ik mis haar nog elke dag, maar ik ben veder gegaan. Ik heb een vriendin, en ze is zwanger van onze eerste kindje. Ze had vast gewild dat ik veder ging. Ik heb een heel leven voor me.

Ik zie je nog wel een keer, denk ik.

Shawn Mendes.








~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Dit was mijn boek. Zijn er nog vragen?

Freakish- Shawn Mendes (voltooid)Where stories live. Discover now