6

338 14 6
                                    

We zijn geen freaks meer tegen gekomen. Als we binnen komen valt het gelijk stil. 'Wat.' Snauw ik. Ik ben nu niet in een goede bui. Niemand zegt wat, alleen Jack wijst naar mijn trui. Ik kijk naar beneden. Dat is bloed van Aaron. Ik slik. 'Aaron en Hayes zijn dood.' Mijn stem slaat over in de midden van de zin. Ik mag niet huilen, ik knipper de tranen snel weg. Nash huilt wel weer. Ik loop van hem weg. Als hij huilt ga ik ook huilen.

Ik loop de andere lerarenkamer in. Hier liggen alle voedsel voorraden en teamkleding van de school. Ik zucht, maar ik trek toch iets anders aan. Ik trek een cheerleader legging aan en de blauwe trui die onze school vertegenwoordigt. Ik ga op een van de stoelen zitten. Ik leg mijn hoofd op mijn handen, waarom moet het zo gaan? Waarom moest Tehna nu ontploffen? 'Gaat het.' Ik schrik me dood als ik opeens een stem naast me hoor. 'Dude!' Roep ik. Shawn gaat naast me zitten. 'Maar het gaat prima.' Zeg ik daarna. Shawn kijkt me fronsend aan. 'Je hoeft je emoties niet te verbergen.'

Ik zucht, en ik kijk hem aan. 'Hoe gaat het echt met je?' Shawn kijkt me doordringend aan. 'Slecht.' Mompel ik. Ik moet me schamen, dat ik voor hem mijn gevoelens uit. Shawn knuffelt me. Ik laat het ook gebeuren. Ik voel me veilig bij hem. Ik zucht van opluchting, ik voel me fijn. Snel laat hij me al weer los. Hij kijkt me aan, ik kijk hem aan. Dan gebeurd er iets.

Hij zet zijn lippen op de mijne. Ik sta geschokt. Wil ik dit wel. Het is fijn, maar is nu wel het goede moment. Ben ik al over Sam heen? Ja, dat sowieso. Ik reageer ook. De kus duurt ook niet lang. 'Hé, Kir- Oh, shit.' Jack kijkt me grijzend aan. Ik word rood. 'Het gaat niet goed met Macy.' Hij wenkt me. Ik loop achter hem aan terug de lerarenkamer binnen. Daar lig Macy op een bank met Nash naast haar.

Ik kniel naast hij neer. Ze kijkt me met betraande ogen aan. 'Waar doet het pijn?' Vraag ik. Ze gaat met haar hand naar haar buik. Vanuit mijn ooghoeken zie ik dat Anna iets aan het opruimen is op de vloer. 'Wat doe je An?' Vraag ik. 'Kira! Er bij blijven. Het gaat niet over Anna, maar om Macy.' Nash knipt zijn vingers voor mijn hoofd. Ik sla zijn hand weg. 'Braksel van Macy.' Mompelt Anna, terwijl ze met een zuur gezicht de vloer schoon maakt.

Ik kijk weer naar Macy. Ik til haar shirt op. Ik zie helemaal niks. Geen verwonding, alleen een buik. 'Uit.' Mompel ik. Jack, Shawn en Anna lopen naar de andere kant van de lerarenkamer. Daar gaan ze de deur door. Nash blijft wel zitten. 'Jij ook Nash.' Ik kijk hem aan. 'Nee.' Mompelt hij. 'Wat, nee?' Hij kijkt me vurig aan. 'Straks vermoord je haar nog.' Ik sta op. Macy kijkt me vermoeid aan.

'Moet jij eens goed luisteren, Grier. Ik weet niet want er met jou aan de hand is. Je moet me vertrouwen. Dus, out.' Ik wijs naar de deur. Nash zucht, maar gaat toch de deur door. Ik ga weer naast Macy zitten. Ik rist haar vest open. 'Wat ga je doen?' Zegt ze. Opeens is ze veel meer aanwezig. Ik kijk naar haar buik. Ze heeft buikpijn en ze geeft over. Weet je, ik kan het proberen. Ze gaat me wel haten als het niet zo is. Ze haat me dan omdat ik haar verdenk over dat.

'Macy?' Zeg ik zacht, terwijl mijn hand over haar buik gaat. Het is dikker dan normaal. 'Heb je?' Ik wil mijn zin niet afmaken. Waarom vraag ik het? Waarschijnlijk is het gewoon een buikgriep. 'Wat?' Zegt ze zacht. 'Heb je, nou ja.' Ik gebaar een beetje naar haar onderste deel. Ze kijkt me met grote ogen aan. Zie je, ik heb het fout. Ze haat me nu. 'Shit!' Ze gaat rechtop zitten. 'Nee!' Roept ze. Ze kijkt naar haar buik. 'Ik heb geen bescherming gebruik!' Mijn ogen zijn ook groot nu. Ze is zwanger.

Macy is zwanger. Ze heeft iemand in haar. Ze is nu een levende happy meal voor de freaks. 

Freakish- Shawn Mendes (voltooid)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu