14

343 12 29
                                    

'Jullie kunnen wel slapen in de kelder.' Zeg ik. De andere beginnen moe te worden. Shawn heeft ooit tegen mij gezegd dat alle freaks elkaar hebben aangevallen, dus iedereen is daar dood. Ze hebben dat dus al opgeruimd en de lijken in de andere kamer in de kelder gelegd. Daar ligt iedereen. Ik slik even, ik moet hier niet aan denken. De andere lopen achter mij aan.

Ik open de deur. Ik haal mijn neus op. Ruikt het hier naar dood, of is dat mijn verbeelding? 'Moeten we hier gaan slapen? Er zit bloed op die muur.' Jenn wijst naar de muur. 'Ik heb wel een doekje voor je als je het wil schoon maken.' Ik kijk haar aan. Ze zucht, en ze gaat op een van de bedden zitten. 'Ik heb sinds het gebeurd is niet op een bed geslapen. Ik vind het best.' Sam ploft neer op een van de bedden.

'Roep mij maar als het nodig is.' Ik zie Sam grijnzen. 'Als je het waagt, Sam. Je bent nog steeds mijn ex.' Meteen verdwijnt de grijns. Ik glimlach. 'Weltrusten.' Ik duw de deur op een kier. De deur is zo waar, dus als er nog freaks zijn, kunnen ze nier binnenkomen. Er zijn op dit moment geen levende freaks in dit gebouw. Shawn en Nash hebben ze volgens mij allemaal uit gemoord.

Ik ren snel de trap op, de gang weer in. De kelder is gewoon creepy. Ik vind het wel zielig voor Yara, ze haat mensen die eng zijn. Nu moet ze slapen met Sam in een kamer. Ik grinnik, nu maar hopen dat hij niks uitvreet met Shawn. Of andersom.

Ik stap de lerarenkamer binnen, ik zie dat Aaliyah, Nash en Anna al in slaap zijn gevallen. Ik ga naast Shawn zitten, en ik laat mijn hoofd op zijn schouder zakken. 'Vergeef je me?' Vraagt hij. Ik knik, hoe kan ik boos op hem blijven? 'Mooi zo. Ik wil je dus iets vragen.' Ik til mijn hoofd op, en ik kijk hem aan. 'Ja?' Vraag ik. 'Wil je mijn vriendinnetje zijn.' Hij draait verlegen zijn hoofd weg, alsof ik ooit nee kan zeggen tegen dat gezichtje. 'Ja.' fluister ik zacht, zodat we de andere niet wakker maken. Hij kijkt me blij aan. Hij begint mij te zoenen. Ik kan nu niet gelukkiger zijn.

*

'Zo, dus jij en Shawn.' Nash gaat naast me staan en begint met afdrogen. Ik kijk hem raar aan, hoe weet hij-? 'Kom op, jullie waren best wel luid. Was het lekker?' Nash trekt zijn wenkbrauwen op. Ik word rood. 'Seks in de school? Dat is zelfs voor mij nieuw.' Ik geef hem een stootje met mijn elleboog. 'Lul.' Mompel ik terwijl ik veder ga met afwassen. 'Houd ook van jou, schat.' Hij grijnst terwijl hij veder gaat met afdrogen.

'Zeg alsjeblieft niks tegen de andere?' Ik spoel het water weg. 'Nee.' Hij begint aan het laatste bord. 'Oké, alleen de volgende keer iets stiller zijn. Je hebt geluk dat het zusje niks gehoord heeft.' Ik word weer rood, en ik loop weg. Ik plof neer op een van de banken.

'Hey.' Caleb kijkt op van zijn boek. 'Hey.' Mompel ik terug. Hij gaat weer veder in zijn boek. Ik zucht, hij is eigenlijk een goed gezelschap. Stil, en oordeelt niet over mensen. Zouden meerdere moeten doen.

*

Ik heb al een tijdje niks gehoord van de andere. Shawn heb ik ook nog niet gezien. Wat zijn die allemaal aan het uitspoken? 'Waar zijn de andere?' Vraag ik aan Caleb. Hij kijkt op uit zijn boek. Ja, we hebben serieus zo lang gezeten en helemaal niks gedaan. 'Yara, Sam en Nash zijn boven iets aan het doen. De andere zijn volgens mij in de kelder aan het schoonmaken.' Ik zie dat hij rilt. 'Als je boven wil slapen, mag dat.' Hij glimlacht. 'Dat zou ik heel fijn vinden.' Ik knik.

Ik staar weer naar voor. Caleb gaat weer veder in zijn boek. Maar niet voor lang. Yara gooit de deur open, Nash en Sam komen achter aan gelopen. 'Wat hebben jullie gedaan?' Vraag ik. 'Ik heb even in een paar lokalen gekeken. Een paar toetsjes nagekeken.' Ik frons mijn wenkbrauwen. Waar heeft ze het over? 'Ik heb ons even een hoog cijfer gegeven voor Economie.' Oh ja, ik had hiervoor een economie toets gemaakt. Die man had dus niks nagekeken.

Nash ploft naast mij neer. 'Alles beter dan die kelder schoon maken.' Hij pakt een waterflesje, en hij drinkt er wat uit. 'Het stinkt daar naar dood.' Mompelt Yara. Ik ril, zij weten er helemaal niks van dat daar echt doden liggen. Caleb kijkt mij aan, zal hij het weten. Ik kijk schuldig naar beneden. 

'Wat is er, Kira?' Vraagt Sam. 'Het ruikt naar dood, omdat er daar ook doden liggen.' Het blijft even stil. 'Ik slaap hier vannacht, no way dat ik daar nog ga slapen.' Yara rilt nu ook. 'Spooky.' Grinnikt Sam. Ik rol mijn ogen, dat hij er tegen kan.

*

De andere waren nog steeds niet terug. Ik begon me zorgen te maken. Ze gingen alleen toch de kelder schoonmaken? Niet de hele school? Ik kijk op mijn pols, waar dus geen horloge zit. Het zag er vast dom uit. 'Ik ga kijken wat ze doen.' Ik sta op, en ik pak mijn knuppel. Mijn geweer wil ik liever bewaren voor echte dingen. Sam staat ook op. 'Ik ga mee, ik wil even kijken hoe die kelder er nu uit ziet.' 

Ik zucht, maar hij gaat toch mee. We lopen naar de ingang van de kelder. Ik zie Shawn en Aaliyah van de trap afkomen. 'Hey, wat hebben jullie gedaan?' Vraag ik. Shawn en Aaliyah komen bij ons staan. 'Ik was haar aan het zoeken, ze zat in het kunstlokaal.' Hij gaat door het haar van Aaliyah. 'We gaan even kijken beneden.' Shawn krijgt een rare blik in zijn ogen, voor heel even. Hij kijkt naar Sam en dan naar mij. 'Oké.' De blik verdwijnt. Raar. 'Wij gaan alvast naar de andere.' Ik zie ze weglopen. 

'Raar.' Mompel ik. 'Shawn doet raar.' Sam grinnikt. 'Hij is jaloers.' Ik stap op de trap. Meteen krijg ik de geur van dood te ruiken, maar ook iets anders. Ik hoor een klein piepend geluid. Sam komt meteen in actie. Hij loopt naar de deur. Daar blijft hij verstijft staan. Ik frons mijn wenkbrauwen. Wat is er aan de hand? Is het zo schoon?

Ik loop ook naar de deuropening. Daar blijf ik ook verstijft staan. Ik kan mijn ogen niet geloven. Wat is hier gebeurd?

Freakish- Shawn Mendes (voltooid)Where stories live. Discover now