III. Alek: Crepuscular

262 52 12
                                    

       Roșu

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

       Roșu. Frumoasă culoare, huh?

       Tavanul de deasupra mea e roșu... Bine, de fapt știu că e alb, dar în clipa asta eu îl văd roșu.

       Cearșafurile de pe patul pe care stau sunt tot roșii. Nici nu mai știu dacă au fost roșii de la început... Au fost oare albe și pure cu numai câteva ore în urmă?... Dacă da, ce s-a întâmplat cu a lor candoare? Sângele cărui demon cu ochi de rubin a îmbibat satinul alb?

       Oriunde m-aş uita... Văd același pigment stacojiu... Mă uit spre fereastră, dar și fereastra mă trădează; pupila aceea oarbă e refractar pentru aceleaşi raze de lumină crepusculară care îmi străpung dureros ochii. Trag de faldurile perdelei negre, iar asta pare să diminueze sclipirea acelor tenebre înecate în sânge.

       Mă sprijin de perete în momentul în care uşa camerei se deschide, și o lumină pală conturează umbra unui corp suplu; un corp ale cărui contururi îmi erau atât de familiare, ca și glasul cu modulația lui voit seducătoare:

       - Accepți un pahar de vin?

       Râd scurt și mă uit la el.

       - Numai dacă e roșu.

       - Numai dacă e roșu

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
Alek: Înger Senzual (pauză)  Where stories live. Discover now