13. Kat ✣

211K 4.9K 2.4K
                                    

Oteldeki resepsiyondan odamın kartını aldıktan sonra asansöre doğru yürümeye başladım. Asansörün içine girdiğimde odamın hangi katta olduğunu kontrol etmek için karta baktım. "13. kat - 1300 Numaralı Oda."

On üç sayısının sayısının bu kadar fazla olması bir tesadüf olabilir miydi bilmiyordum ama aklımda ki tüm bu uğursuz şeyleri atıp bir an önce odama çıkmak istiyordum. On üçüncü tuşa bastığımda asansör yukarı doğru hareket etmeye başladı.

Odamın kapısının önüne geldiğimde kartla kapıyı açarak içeri girdim. Her yer kapkaranlıktı. Elimle duvarda elektrik düğmesini ararken aniden elimdeki hissettiğim soğukluk ürpermeme neden olmuştu. Düğmeyi bulduğumda ışıkları yakmamla bu his kayboldu ve her şey normal gözüyordu.

Salona doğru geçtim ve eşyalarımı yatağımın üstüne bıraktıktan sonra soğuk bir duş almaya karar verdim. Duş perdelerinin arkasındayken salondan bir takım sesler gelmeye başladı. Biraz dikkaet kesildiğimde telefonumun çaldığını anlamıştım. Hızlıca yıkandıktan sonra kurulanıp salona geçtim. Telefonu elime aldığımda hiç bir aramanın olmaması beni şaşkına çevirmişti. Ama telefonumun çaldığına kesinlikle emindim.

Peki çalan telefon değilse neydi ?

Bu sesleri ben uyduruyor olabilir miydim bilmiyordum. Çok fazla yorgundum ve On üç sayısının uğursuzluğu aklımın bir kenarında hep vardı. Daha fazla düşünmeden yatağıma yattım, yorganı üzerime çektim, kulaklarımı tıkadım ve gözlerimi kapadım. En ufak bir ses bile duymak istemiyordum. Gözlerimi uyuyana kadar hiç açmamıştım.

"Gece 01:00"

İçimdeki garip hisle uyanmıştım.Başımı yorganın altından çıkarıp gözlerim ile etrafı taradığımda gördüğüm gerçeküstü şeylere inanmak imkansızdı. Duvarlarda, yerde, tavanda, aklınıza gelecek her yerde bir takım şeyler yazıyordu. Karanlıkta zorla seçip okuduğum kelimeler şunlardı :

13.kattasın...13...Öleceksin...Hemen kaç buradan...13 saniyen var...


Son gördüğüm yazı şoktan çıkıp kendime gelmemi sağlamıştı .Burada gerçekten tuhaf şeylerin olduğuna yemin edebilirdim. Yataktan çıktım ve kapıya doğru koşmaya başladım. Asansöre ulaştığımda kapı açıldı ve hızlıca girip giriş kata inmek için düğmeye bastım. Aşağı inerken gözüme bir şey takılmıştı. Asansörün katlarının yazdığı kısımda 13 numarası yoktu. Peki ben 13.kata nasıl çıkmıştım ?

Asansör giriş kata gelince hemen çıktım ve resepsiyona doğru telaşlı bir şekilde hızlıca koşmaya başladım. Resepsiyona vardığımda görevli kıza sorduğum soru ve aldığım cevap aklımı kaçırmama yetecek cinstendi.

"13. katta 1300 numaralı odaya bakar mısınız? Gerçekten gözlerinize inanamayacaksın.Tuhaf şeyler oluyor.Yardım edin !"

"Bayan, sakinleşin lütfen. İyi misiniz, bir doktor çağırmamı ister misiniz ?" dedi ve sonrasında ekledi.

" Bizim otelimizde 13 sayısının uğursuzluğu nedeniyle 13.kat yoktur. 13 olduğuna emin misiniz?"

Kısa Korku Hikayeleri (Kitap Oldu)Where stories live. Discover now