Annabelle

134K 2.4K 1K
                                    

1970 yılında Donna adında hemşirelik öğrencisi bir kıza 20. yaş doğum gününde annesi bir oyuncak bebek hediye alıyor. Donna, Angie adlı bir ev arkadaşı ile aynı evde yaşıyor. Oyuncak bebeği yani Annabelle'i (Adını sonradan alıyor) Yatağının yanına koyuyor. Zaman geçtikçe, hem Donna, hem Angie bebeğin evde bıraktıkları yerden farklı noktalarda buluyorlar. Zaman geçtikçe olay daha da fazlalaşıyor.

Bir gece Donna eve geldiğinde bebeği yatağın üstünde bulunca, doğru olmayan bir şeyler olduğunu hissetti. İş gitgide ürkütücü olunca Donna ve Angie bir uzmandan yardım almaya karar verdiler. Bir medyum çağırdılar. Medyum onlara bulundukları apartmanda ölen Annabelle Higgins adında küçük bir kız çocuğu yaşadığını ve onun ruhunun bebeğin içinde olduğunu söyler. Ruhun zararsız olduğunu, sadece şefkat beklediği için bunu yaptığını söyleyince Donna, kızın hikayesine üzülür ve oyuncak bebeği yani Annabelle'i evde tutar.

Bu iki arkadaşın Lou adlı bir erkek arkadaşları vardır. Sık sık eve gelip gider. Lou bebekte kötü bir şeyler olduğunu sezer ve Donna'ya onu atmasını önerir. Bir gece Lou uyanır ve kıpırdayamaz. Bacağı tarafında Annabelle'i görür. Yavaş yavaş göğsüne doğru geldikçe nefesi kesilir. Annabelle üstüne çöker ve Lou kıpırdayamaz. Ertesi sabah uyandığında göğsünde 7 tane pençe izi görür.

Artık olaylar kontrolden çıkınca Donna bu bebeğin masum bir küçük kız olmadığının farkına varır ve Ed & Lorraine Warren çiftini çağırır(Amerika'daki çok ünlü paranormal araştırmacı bir çift. binlerce olayı araştırmışlardır.) Warrenlar onlara bebeğin içinde bir şey olmadığını bunun bir insan ruhundan çok insan dışı, bir iblis veya türevi bir şey olduğunu söyler. Bebeğin içine girilmediğini iblisin onu bir araç olarak kullandığını söyler. Asıl amacının Donna'nın ruhu olduğunu söyler ve şeytan çıkarma ayini gerektiğini söylerler.

Warren çifti tanıdık bir papaz ile şeytan çıkarma ayinini gerçekleştirir. Gene de emin olamazlar. Bebeği alıp evlerine doğru yola koyulurlar. Ed Warren bebek arabada iken birçok kez arabanın stop ettiğini, gitmekte zorlandığını not alır. Araba stop ettiği bir an Ed Warren bebeğin  üstüne kutsal su serper ve daha sonra rahatladıklarını fark eder. Annabelle'i cam kasaya koyup evlerindeki müzelerine koyarlar. (Warren Occult Museum: Ed & Lorraine Warren çiftinin sahip olduğu bir müze. Müzede Warrenlar 30 yıllık hayalet avı sırasında topladıkları ritüellerde kullanılmış, perili, lanetli objeleri burada saklamaktadırlar.) Müze ayda bir bir rahip tarafından kutsanır. Annabelle'in faaliyeti uzun bir süre için duracaktır...

Yıllar sonra müzeye gelen bir genç adam girişteki "Hiçbir şeye dokunmayın"  yazısını ihlal eder ve Annabelle'in kafesine vurur ve "Hadi! Sen sadece aptal bir bebeksin! Yapabiliyorsan bana bir şey yap!" der. Bunu gören Ed Warren gence gitmesini söyler. Gencin ziyaretinden 3 saat genç adamın motosikletiyle düz yolda bir ağaca toslayıp can verdiği haberi gelir.

Annabelle, hala Warren Occult Museum'daki yerinde durmaktadır.

 ►Multimedia'da bebeğin resmi var.

 

Kısa Korku Hikayeleri (Kitap Oldu)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin