54.

2.2K 205 50
                                    

Bijlage: Charafeddine. Aangezien onze Charaf blauwe ogen heeft, mogen jullie je fantasie in vrije loop laten :)

---

Zuchtend treed ik mijn ouderlijke huis binnen. Heel zachtjes en voorzichtig doe ik mijn schoenen uit. Ik hoor gepraat uit de woonkamer. Mijn vaders zware stem, en vervolgens een schaterlach van mijn moeder. Even vormt er een glimlach op mijn gezicht. Wat heb ik haar lieve lach gemist..

Ik heb nu nog de kans om weg te gaan, maar dit keer zal ik niet falen. Ik bijt hard op mijn kiezen en maak mijn weg naar de woonkamer. Meteen valt het stil. Mijn moeders ogen zoeken de mijne en voor even staren we elkaar aan. Haar huid ziet er wat bleekjes uit en haar donkere, lange haren hangen als een gordijn langs haar schouders. Waarschijnlijk heeft ze net gedoucht, want ze draagt een badjas.

''Charaf?'' Ik hoor meteen dat er een brok in haar keel zit.  Haar mondhoeken wijzen wat naar beneden, als teken dat ze moet huilen en snel lopen we naar elkaar toe. ''Ik heb je gemist.'' Fluister ik terwijl ik mijn armen om haar heen sla. Ik snuif haar geur op en sluit mijn ogen. Niet veel later voel ik hoe er warme stralen langs mijn wangen glijden. Het enige wat ik op dit moment hoor is haar zachte gesnik. Ik druk haar dicht tegen me aan en ga met mijn handen over haar natte haren. 

''Beloof me dat je me nooit meer in de steek laat.'' Ze laat me los en veegt haar tranen weg. Ik kijk mijn vader aan en zie dat hij me toeknikt. Ik bijt op mijn lip en haal diep adem via mijn neus. ''Ik beloof het, mama.'' Zorgvuldig gaat ze met een hand door mijn haar. ''Maar ik begrijp het niet.. Heb je me het nou vergeven? Ik bedoel.. Ik heb wel iemand ver-'' Meteen sperren haar ogen wijd open en zet ze haar vinger voor haar mond. Ze brengt haar lippen naar mijn oor, terwijl ze mijn oorlel naar beneden trekt. 

''Je vader weet het niet, houd dus maar heel gauw je smoel.'' Fluistert ze, waarna ze me weer los laat. ''Is er iets wat ik niet weten mag?'' Zijn zware stem doet ons opschrikken. ''Nee hoor, schat.'' Lacht ze zenuwachtig. ''Sinds wanneer spreek je me aan met 'schat'?'' Hij trekt grijnzend zijn wenkbrauw omhoog. 

''Daar gaat hij weer.'' Mompelt ze terwijl ze haar ogen rolt. Ik krab ongemakkelijk op mijn achterhoofd. Soms denken ze echt dat ze nog 20 zijn ofzo. ''Charaf,'' Ik kijk mijn vader vragend aan. ''Waar is Ikrame? Ze was toch met jou?'' Ik haal mijn schouders op. ''Ze moest nog naar een winkel.'' Lieg ik terwijl ik op de bank plof. 

''En je hebt haar alleen gelaten?'' Hij kijkt me fronsend aan. Zuchtend sta ik weer op. ''Hoe moet ik weten waar ze nu is dan?'' Vraag ik voorzichtig. ''Voor wat bestaat dat ding dan?'' Hij wijst naar de telefoon die in mijn hand zit. ''Ohja..'' Ik grinnik even nep en vloek in mezelf. Ze gaat natuurlijk nooit opnemen. Als Ikrame eenmaal boos is, is het heel moeilijk om het weer goed te maken. 

''Ik ga haar ophalen.'' Ik rits mijn jas weer dicht en druk een kus op mijn moeders voorhoofd. ''Tot zo.'' Snel doe ik mijn schoenen aan en verlaat ik het huis. De enige plek waar ze kan zijn is bij Noussair thuis. Even twijfel ik. 

Ik kan Nouraine heel makkelijk onder ogen komen. Is dat wel een goed idee? Zuchtend stap ik in mijn auto. Ik heb tijd nodig om alles te herstellen. Misschien is het wel goed dat we elkaar de ruimte hebben gegeven. Ik moet het maar op me af laten komen.. Nouraine is zo onvoorspelbaar als ik weet niet wat. 

Ik zet Lijpe op en leun tegen het ruit aan. Ik dacht dat alles weer goed zou komen. Dat ik mijn oude leventje weer op zou pakken en alle slechte herinneringen achter me zou laten, maar in tegendeel.. Het zal alleen maar erger worden...

''Die mannen kijken boos.
Het gaat beter dan eerst.
En zie ik een beetje, dan wil ik alleen meer.
Misschien moet ik hier weg,
Ik weet het niet eens meer.''

Ik klem mijn handen om het stuur en haal diep adem. Ik ga dit gewoon doen. Voor ik van gedachtes verander, parkeer ik de auto voor Nouraine's huis en stap ik uit. Lipbijtend slenter ik het padje op. Ik haal diep adem en bel met trillende vingers aan.

En nu maar hopen dat Ikrame hier is...

---

Hoe denken jullie dat Nouraine zal reageren als ze hem ziet? Ben benieuwd naar jullie antwoorden!

Fijne zondag verderrr

Xx Meryam

Dark Future. (VOLTOOID)Where stories live. Discover now