58.-Nikdy neříkej nikdy

527 57 20
                                    

/27.1. 2015/

Slunce už skoro zapadlo, Londýnské podnebí neměl rád nikdo, kdo v něm procházel. Z nebe padaly kopy sněhu. Rodiny byly nejspokojenější, když seděly společně u krbu a smály se starým zážitkům. Jenže některé rodiny držely smutek. Adele a Josh Adamsovi si vzali v práci volno, Toby zase odjel z Bradavic. Uběhlo pár dní a u stolu pro čtyři lidi posedávali pouze tři.

,,Mami, chceš s něčím pomoct?" nabídl svou pomoc a ona se pousmála.

,,To je dobrý," odmítla ho Adele a zakoukala se do jednoho určitého bodu, na poličku. Nacházela se tam jedna stará zarámovaná fotka jí a její rodiny. Všichni se tam usmívali, protože si den užívali. Narcisse tam nebylo ani pět, zato Tobias už rok studoval v Bradavicích a objímal svou mladší sestřičku okolo ramen. Její milovaný manžel Josh jí líbal do vlasů. Tohle byla její rodina.

°°°

,,Kdes byl?" zajímala se Nadia Lestrangeová při pohledu na svého syna. Bydlela v malém bytečku a teď, když zahlédla Bena mezi dveřmi, musela si ho pod zorným úhlem změřit. Dva knoflíčky u jeho bílé košile viděla nezapnuté a to mluvilo za vše.

,,S Tanyou," potvrdil jí její představu a ona pomyslela na Ellu Weasleyovou.

,,Odkdy se ty dvoříš dceře Melisse a Corbana Yaxleyho?" pozvedla obočí a Ben se drze a kousavě odsekl. Nesnášel, když mu Nadia nakazovala, co on má dělat.

,,Od té doby, kdy ses ty přidala ke smrtijedům," opáčil a ona jeho poznámku musela brát v potaz, protože měl plné právo tohle říct. On cítil, že ona patří k posledním lidem, kteří by mu měli něco říkat a odsuzovat ho. ,,Vždycky si mi říkala, že člověk má udělat některé věci, aby přežil."

,,Víš, jak jsem přežila První kouzelnickou válku, Bene?" napověděla mu a on neurčitě pokrčil rameny. ,,Tím, že jsem se stavěla na vítěznou stranu. Jenže vždycky jsem si opakovala, kdo jsem. A na čí straně stojím."

,,Tanya je úžasná partie, sama jsi to říkala," ušklíbl se otráveně.

,,Ella byla anděl," opravila ho, ,,do slova a do písmene."

,,Ella je mrtvá!" zařval a z jeho kamenného výrazu se stal zoufalý a frustrovaný. Nadia zavřela oči a představila si zrzavou dívku, vedle svého syna.

,,Možná ne," zamumlala si pro sebe a muž s kaštanovými vlasy zpozorněl. Zvedl víčka, zkoumavě si ženu prohlížel.

,,Jak to myslíš?" nechápal Ben a až teprve teď si uvědomila, že to řekla nahlas. Když naprázno polkla a vydala ze sebe pár neidentifikačních zvuků, Ben svojí větu zopakoval. ,,Ptám se tě, jak to myslíš?"

,,Pojď se mnou," pípla Nadia trochu provinile a kývla na něj, aby mu naznačila, že ji má následovat. On tak také učinil a následoval její kroky až do nějaké místnosti. Nadia odemkla dveře, otevřela je a vstoupila do místnosti, kam vstoupit měla. 

Benjamin Cooper zahlédl něco, nad čím mu i rozum zůstal stát. Zavřel oči a cítil, jako to najednou byl on, kdo by se měl o svou matku starat. Nevěřil tomu, že by tohohle byla schopná. Měl dokonce nutkání se štípnout, když tohle viděl. Ale byla to pravda, on všechno tohle viděl.

,,Cos to provedla?" vyhrkl ostrašeně Ben a černovlasá žena protočila očima. I Nadia z jeho tónu poznávala, že to není úplně tak bez vinny, jak si namlouvala. 

,,Není to tak, jak to vypadá," ujišťovala ho Nadia a Ben si uraženě založil ruce na prsou.

,,Vážně?" zeptal se Ben. ,,Takže si právě nebyla u Weasleyových na hřbitově v Londýně, aby si vykradla hrob Elly Weasleyové?"

,,Nic takového jsem neudělala," zapřela mu Nadia a on si znovu zamotal ruce na hrudi.

,,Jo, a přesně proto teď její tělo leží tady!" zvýšil hlas a ona zasyčela.

,,Pšt!" okřikla ho. ,,Nech mě to vysvětlit!"

,,Tak mluv!"

,,Když Ella zemřela, vytrhla jsem jí pár vlasů," začala svoje vyprávění, ,,a zopakovala jsem to, co jsem udělala při První kouzelnické válce."

,,Zase jsi zabila člověka?" přimhouřil nechápavě oči a ona pokývala hlavou. Nebyla na to moc pyšná, ale musela s ním souhlasit.

,,Ona, ale nebyl to obyčejný člověk, byl to zločinec," ospravedlňovala se mu. ,,Ale ano, dala jsem mu mnoholičný lektvar. To falešné tělo je teď pohřbeno, to mrtvé tělo."

,,Proč bys tohle dělala," nedokázal pořád pochopit Ben a opatrně se přiblížil k Elle. ,,Vždyť tohle tělo je úplně stejně mrtvé jako to, co teď hnije na hřbitově."

,,Seš si tím jistý?" vpálila mu do tváře a on pozvedl obočí.

,,Nehraj si na mě hry," došla mu trpělivost. ,,Řekni mi, co víš."

,,Jak chceš," souhlasila tedy Nadia. ,,Vzpomínáš si na to, jak Ella zakřičela? Jak zařvala tak silně, že to zlomila všechna pouta a její tělo vylétlo do vzduchu?"

Hnědovlásek pokýval hlavou. ,,No, všechnu její moc ona začala používat, aniž by to mohla ovládat. Jenže ona je tak silná, až ji to skoro zabilo."

,,Skoro?" pochytil to slovíčko, které Nadia Lestrangeová nepoužila náhodou.

,,Skoro," přitakala. ,,Všechna její magie je teď v ní a přemáhá ji...no.. těžko se to popisuje."

,,Takže je tu možnost ji vrátit zpátky?" polkl naprázdno a oba se na Ellu podívali. Nebyla bledá a vlastně by ani jeden do ní neřekl, že by mohla být po smrti. Ten plamínek naděje, který v Benově srdci právě vzplál se obával jedné věci, zklamání.

,,Je," vydechla, ale oba si byli jistí, že tímto tato věta rozhodně nekončí, ,,ale má to háček."

,,Merline," povzdechl si otráveně, ,,tak co to je?"

,,Nebudeš z toho asi nadšený," připravila ho na to. ,,Má té magie v sobě tolik, že se o ní s někým musí podělit. Já ji dokážu probudit, ale budeš mít jen asi měsíc na to, aby si jí nějaké té magie zbavil."

,,Proč já?" ukázal na sebe a Nadia zavzdychala.

,,Nejjednodušší cesta je," odmlčela si, ,,mít dítě."

,,Cože?" vyhrkl vyděšeně Ben a párkrát zamrkal. ,,Cos to právě vypustila ze svých úst za slova?"

,,Ano, musíš si vybrat," pokrčila rameny Nadia, ,,jestli tě miluje-"

,,Jestli mě miluje?!" vykřikl a z jeho hlasu byla cítit ironie. ,,Prakticky jsem ji zabil! Ona se mnou už nikdy nepromluví! A už vůbec se mnou nebude mít dítě!"

,,Nikdy neříkej nikdy!"


°°°

Kdo to čekal? :D Budu moc ráda za všechny komentáře :3

-Sharie

Some faulting girl III. ✔️حيث تعيش القصص. اكتشف الآن