44.-Je to jen otázka času

512 60 8
                                    

/24.12. 2014, Bradavice/

,,Co se děje mezi tebou a Ellou?" nemohl se nezeptat hnědovlasý kluk a jeho černovlasý kamarád se zadíval z okna. Na školních pozemcích nemohl přehlédnout pár studentů, kteří na sobě nosili hábit s odznakem Zmijozelu.

,,Řekni mi, Tine," odvrátil se od okna, ,,stalo se něco s Ellou, když jsem byl pryč?"

Hnědovlasý muž nechápavě přivřel oči. ,,Co přesně tím myslíš?"

,,Když jsem přišel do společenky, stála dva metry ode mne. Celou dobu mi přišla, jako by mi něco neříkala," zasekl se, protože mu ta skupinka studentů, oblečených v zeleném, připomněla někoho, koho neměl příliš v lásce, ,,takže se tě ptám znovu. Není v tom nějaký kluk, někdo ze Zmijozelu?"

,,Narážíš na Bena Coopera?" odhadnul Valentin Wolpert a Nebelvírský brankář se prošel sem a tam.

,,Něco jí ten Zmijozelský vůl napovídal a ona se mě teď bojí," vytvářel si svoje konspirační teorie, které Tin nedokázal pochopit. Nikdy neměl nic proti jiným kolejím, takže ani proti Zmijozelu.

,,Co by na tebe měl?" zeptal se mladý Wolpert, protože chtěl pochopit, co tím jeho nejlepší kamarád myslí.

,,Ty víš, proč jsem byl pryč," začal mu napovídat a hnědovlásek chápavě přitakal pokýváním hlavy. ,,Stále se to dozvídá více a více lidí. Ministr Kingsly se to snaží ututlat, nedělat paniku, ale nejde tomu zabránit. Vytváří se fámy a klepy a já si myslím, že se nějaké Cooper chytl."

,,Tvůj táta neudělal nic špatného, Hale," namítl Tin. ,,Kadanov je ten, kdo ho napadl a ten, kdo by měl sedět za mřížemi."

,,Já nevidím do První ani do Druhé kouzelnické války," mykl rameny. ,,Moji rodiče mohli provést něco, co Kadanovi naštvalo."

,,Gibson Walker je někdo, kdo bojoval při Druhé kouzelnické válce za Fénixův řád, stejně jako Alola Walkerová. Riskovali svoje životy více než jednou pro Harryho Pottera nebo Belle Jamesovou," promlouval k němu Valentin ve snaze ho uklidnit. ,,Tvůj strejda Osbert Walker a jeho manželka Averil dělali to samé. Tvůj děda, Baxley Walker a Aubrey Walkerovi, málem položili životy při obou válkách za Brumbála a ostatní. Proč nechceš věřit tomu, že je tvoje rodina na straně těch dobrých?"

,,Je rok 2014, Tine, šestnáct let po válce," černovlásek znova pokrčil rameny, ,,jsou tady ještě nějaké strany?"

,,Jasně, že jsou, Hale," přikývl Tin. ,,Nikdo nezapomíná. Kadanov, Nadia Lestrangeová, to všechno jsou hřebíčky do rakve. Pokud je nikdo nezastaví, tak se jeho armáda znovu postaví na nohy. A jsem si jistý, že tvůj táta má mnohem menší rozepře s Kadanovem než Potterovi."

,,Nikdy jsem ti neřekl, co se tehdy stalo," nadhodil po chvilce ticha, ,,v květnu."

,,Nikdy ses o tom nechtěl bavit," odpověděl hnědovlasý mladík prostě, ,,upřímně jsem tenkrát tvoje chování nedokázal pochopit. Ella Weasleyová byla dokonalá přítelkyně, která do tebe byla zamilovaná."

,,O té noci nic nevíš," zabručel Hale, zvedl ze z postele a nahlédl pod ní. Chvíli se pod ní přebraboval, a nakonec vytáhl láhev Ohnivé whisky. Valentin nic neříkal, protože chtěl, aby mu o tom Hale vyprávěl. ,,Všechny ty drby okolo, žádný z nich nebyl úplně pravdivý."

,,Ella to Vie řekla," povzdechl si Tin. ,,Nikdy mi neřekla, co se stalo, ale byla naštvaná. Pohádali jsme se kvůli vám."

Černovlasý muž ale dělal, že jeho větu neslyšel a místo toho se napil ze své flašky. ,,Ten večer jsem pořádal večírek, to víš. Okolo deváté večer jsme se s Ellou klasicky vytratili. Rozdíly mezi tohle nocí a těmi ostatními byly dva. Ten první, pil jsem. Druhý, neměl jsem žádnou ochranu."

,,Merline," vyhrkl vyděšeně Valentin, protože už si začal představovat, co dělal opilý Hale Walker.

,,Nebyl jsem opilý, aby jsme si rozuměli," pokračoval Hale, ,,ale trochu na mě působil."

,,Trochu?" pozvedl nedůvěřivě obočí a Hale na něj trochu uraženě koukl.

,,Něco, co jsem řekl, ve skutečnosti řekl ten alkohol," připustil, ,,Ella nevěděla, že jsem pil, takže si myslela, že všechno, co jsem jí řekl.. jsem myslel já."

Hale na tu noc nebyl pyšný, i když si to někteří mysleli. Vlastně se za ní styděl, i když si ji celou také nepamatoval. Jako by to bylo včera.

,,Co ochrana, Hale?" zamumlala květnová Ella do ucha svému příteli do ucha mezi polibky, ale ten dělal, jako by jí neslyšel. Když se přestal věnovat jejímu krku a začal se sám svlékat, dal jí odpověď, která stejně neodpovídala na její otázku.

,,Dám si pozor, zrzko," odfoukl si pro sebe, když si přes hlavu přetahoval svoje tričko, ,,a i kdyby ne, alespoň by si nevyšla z tradice své mámy, babičky.. mám pokračovat?"

Tohle Ellu ranilo, více než si Hale mohl myslet. Ale Hale se v tu chvíli nezabýval tím, že jí právě urazil nýbržjí znovu načal ocucávat krk. Z rudovlasé dívky ale vyprchala všechna vášeň, zbyl v ní jen vztek a zlost.

Strčila do něj, aby ho od sebe odtrhla, což se jí povedlo. On na ni nechápavě hleděl a rukou si utřel její rtěnku. ,,Cos to řekl?!"

,,Klídek, krásko," uchechtl se Hale, jako by se neposlouchal, ,,byl to jenom vtip."

,,Vtip?!" zopakovala to, jak tu urážku nazval a musela se hodně držet na uzdě, aby ho neuhodila. ,,Tohle si myslíš o mojí rodině?"

,,Merline," převrátil očima, ,,co je na tom, že si tvůj táta nedal pozor? Náhodou alespoň nemáš dvacet sourozenců, jako tvůj táta."

,,Co si to dovoluješ, Walkere?" rozkřikla se na něj Ella. ,,Jak se opovažuješ urážět tvojí rodinu?"

,,Já? Já, že urážím tvojí rodinu? Vždyť jsem si jen udělal prdel z toho, že tvoje máma a babička otěhotněly dřív! Nikdy jsem neřekl, že Scarlett Jamesová si zasloužila těch dvanáct let v Azkabanu! Víš, co? Možná, že bych měl! Co si o sobě myslíš? Jsi rozmazlená holka, co si myslí, že jí svět leží u nohou, protože ona a její perfektní sestřička přivedli zpět svého hrdinského tatínka?! Můj bratranec, Austin, si myslí, že ani nejsi člověk, protože co je mrtvé, má zůstat mrtvé! Jsi pravnučka Voldemorta! Jak řekl můj mladší bratranec, Brad, vlastně nechápu, jaktože máš nos!"

,,Sklapni, ty kreténe!" zaječela na něj Ella. ,,Nesnáším tebe i tvoje pitomí bratrance! My dva jsme skončili!"

,,Uplatila si Moudrý klobouk, aby ses nedostala do Zmijozelu?!" provokoval ji dál a Ella si co nejrychleji oblékla svoje oblečení, aby mohla vypadnout z jeho pokoje.

,,Drž klapačku!" zařvala na něj rudovlasá Weasleyová, ale Hale nevypadal, že by to měl v plánu.

,,Bylo jednuduché tě sbalit, věřím, že si najdeš někoho jiného dřív než tenhle večírek skončí," křikl po ní, ale v tu chvíli už Ella uháněla pryč. Její zlost se měnila v smutek, brek ji unavoval. Hale Walker byl někdo, pro koho žila a teď se to všechno rozplynulo.

,,Jsi idiot, brácho," ulevil si Tin, když mu to Hale pověděl, ,,ale pořád nechápu, proč si se další den choval jako největší kretén."

,,Nechal jsem ji odejít a sám jsem šel do Prasinek, kde jsem se opil," pokračoval Hale. ,,Neopil jsem se sám, ale už si nevybavím, s kým jsem tam byl. Jenom mi ten člověk podvědomě dal najevo, že ona třeba není ta pravá a že se jí musím zbavit."

°°°

Fajne, tak už tu máme odhalenou "tu noc"! Btw, moc se omlouvám, že včera nevyšla kapitola, ale včera jsem navštívila Salzburg a s ním a mojí bff Vánoční trhy :3 Přijely jsme po půlnoci, takže už jsem byla líná otevřít noťas :D Budu moc ráda, když mi napíšete, co si o téhle kapitole myslíte <3

-Sharie

Some faulting girl III. ✔️Tempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang