53.-Yaxleyovi potřebují nový domov

462 63 4
                                    

/1.1. 2015/

K Yaxley Manor se blížila skupinka lidí, kteří měli co dočinění s Ellou Weasleyovou. Samozřejmě se mezi nimi nacházelo i pár bystrozorů, kteří tento úkol brali spíše jako práci a povinnost. Dále nemohla chybět Belle Weasleyová a Fred Weasley, kteří si do Yaxley Manor nepřišli jen pro svou dceru, ale i pro spravedlnost.

,,Proč si vůbec tady, chlapče?" zajímalo Belle, když kráčeli loukou směrem k obrovskému sídlu. Kolem domu Yaxleyových se totiž nacházela hranice, kde se nemohlo přemisťovat, což znamenalo, že skupinka kouzelníků, odhodlaná zachránit mladou zrzku, musela jít kousek pěšky.

,,Ella pro mě znamená hodně, chodili jsme spolu," odpověděl jí Hale, který byl také odhodlaný svou bývalou přítelkyni zachránit. Schválně použil minulý čas, aby ho někdo někdy nechytil za slovo, ale Belle si toho vůbec nevšimla.

,,Jsem si jistá, že si pro ní také znamenal hodně," pousmála se a Hale jí chtěl povzbudit, a tak ji on chytil za slovo.

,,Použijte přítomný čas, paní Weasleyová," opravil ji Hale, ,,my ji najdeme."

Blonďatá žena se na něj soucitně usmála a přidala se k Harrymu, který se do téhle výpravy pustil taky. ,,Díky, že jsi tu, Harry," poděkovala mu a Harry si povzdechl.

,,Nemáš vůbec za co, ségra," odvětil takovou tu řečnickou větu, i když to myslel vážně. ,,Kdyby se něco stalo Ginny, nebo dětem-"

,,Nestane," slíbila mu Belle, ,,dnes je chytíme a bude zase klid."

,,Všechny je nechytíme," obával se černovlasý muž. ,,Vždyť víš, kolik jich z Azkabanu uteklo."

,,Lucius Malfoy, Rodulphus Lestrange, David Blake, Caleb Blake, Jelena Kadanov," začala vyjmenovávat, ,,no hodně. Tihle nejsou všichni."

,,Už jsme skoro tady," oznámil jí Harry a jeden z bystrozorů otevřel hlavní vchod.

,,Všichni si vyndejte hůlky," upozornila Leone Quentinová, jedna z bystrozorem. Všichni do jednoho ji poslechli a vstoupili do Yaxley Manor, která vypadala jako z devatenáctého století.

,,Ticho," okřikl všechny Kingsly a opět ho všichni poslechli.

,,Co s ní chcete udělat?" zavrčel Dimitar Kadanov z vedlejší místnosti.

,,Mě je to nějak jedno," mávl rukou starý Morfin Gaunt, ,,už jsme dostali, co jsme chtěli."

Dveře do místnosti, kde si dva smrtijedi povídali rozrazil Fred Weasley a zamířil na Gaunta hůlkou. Ten vytřeštil oči, protože výjimečně v ruce nedržel hůlku. Belle sklouzly oči na stůl, kde ležela Ella. Nehýbala se a byla celá bledá.

Hale Walker si s radostí vzal na starosti Dimitara Kadanova a metal po něm jednu kletbu za druhou. Chtěl toho zmetka zabít, stůj co stůj.

,,Ne!" zaječela hystericky Belle a spadla na kolena. ,,Moje holčička!"

V ten moment se rozpoutal boj. Do sálu přiskočil ještě pán domu, Corban Yaxley, ale to stále nebylo dost. Jenom bystrozorů bylo sedm a smrtijedů jen jeden a půl páru. Když černovlasý mladík zaslechl jekot paní Weasleyové a následně se po očku podíval na stůl, zhroutil se. Neměl sílu bojovat a vztek se změnil v bolest.

,,Stáhněte se!" rozkázal Gaunt a Corban mávnutím hůlky zrušil kouzlo o zákazu přemisťování. Asi vteřinu na to se všichni tři vypařili. Jenže to nebylo to, co teď manžele Weasleyovi zajímalo. Belle utíkala k tělo své prvorozené dcery, objímala ho, třásla s ním, ale pořád se s ním nic nedělo.

,,Ello! Prosím! Prober se!" křičela na celý Londýn, ale nic se nedělo. Z jejích modrých očí se vylévaly řeky slz, které nenacházely konců. Nikdy nebyla zoufalejší, na to by přísahala. Fred stál půl metru od stolu, kde jeho dcera ležela a stěží zadržoval slzy. Sklopil víčka a zamrkal, ale už je nemohl skrývat.

,,Belle," vzlykl zoufale a obejmul Ellu. Jeho manželka jeho náruč přijala a rozbrečela se mu do mikiny.

,,Frede, řekni mi, že se tohle neděje," prosila ho a Fred ji musel pevně držet, aby nespadla na zem. Její pláč ji unavoval tak moc, že sotva stála na nohou. ,,Řekni mi, že je naše Ella naživu."

Opodál stál Harry a Leone, kteří tomu přihlíželi a ztěžka zadržovali pláč. Nechyběl ani mladý Walker, který se na zesnulou Ellu bez života ani podívat nemohl, protože mu to trhalo srdce. Pohled na Ellino tělo smíchaný s nářkem paní Weasleyové pro něj byla ta největší noční můra.

,,Omluvte mě," zamumlal směrem k Harrymu a přemístil se. Jakmile dorazil na místo, kam dorazit chtěl, podlomila se mu kolena. Ani on si nemohl hrát na tvrdého frajera, kterému je všechno ukradené. On se vinil za to, že je kvůli němu mrtvá a zároveň v sobě dusil vztek. Chtěl zabít Kadanova a všechny smrtijedy, kteří na její smrti měli podíl.

Jestli někoho chtěl zabít, tak to byl hlavně Benjamin Cooper, kterého z celého srdce nenáviděl. Měl pocit, že ztratil polovinu svého srdce. Až teď si uvědomil, jak moc ji miluje.

°°°

Nejen Azkaban, ale i Bradavice se začaly vyprazdňovat. Rodiče si své děti vozili domů, protože se báli o jejich bezpečí. Zara Thorneová, mrzimorská dívka, zamilovaná do kluka, kterého soudili za smrtijedství, také ve škole nezůstala, protože se snažila dostat na ministerstvo, kde by se mohla sejít s svou láskou.

Remus si osobně vyzvedl svoje dvě děti, Teddyho a Hope, protože jeho manželka právě prozkoumávala Yaxley Manor. Barbora a James Potterovi, kteří v Bradavicích učili vzali svou dceru Miu a chystali se domů.

Dokonce i manželé Blackovi si přijeli pro svoje dvě děti, Mayu a Alpharda, a vzali s sebou i Charlotte, která měla svoje rodiče v boji o její sestru. I když se blonďatá Weasleyová chtěla podílet na záchraně své sestry, její rodiče jí to přirozeně zatrhli.

Haleovi bratrance, Brada a Austina, si odvezli zase Osbert a Averil Walkerovi, kteří byli z vraždy July a únosu Elly asi nejvíce vystrašení. Ale ani Adele s Joshem nenechali svého syna v Bradavicích, i když Toby se nijak zvlášť nebál.

McGonagallová stála na Astronomické věži a přišel k ní Matthew Weasley, její bývalý student, který teď učil Starodávné runy. Oba se rozhlédli po Bradavických pozemcích, po Černém jezeře a po Zapovězeném lese.

,,Už je to tu zas," povzdechl si černovlásek a vytáhl placatku. McGonagallová pozvedla obočí a Matt stěží zadržoval smích. ,,Ano, piju v pracovní době."

Tahle věta ředitelku ovšem nijak neuklidnila. ,,Chcete taky?"

,,Merline, Weasley!" zaklela Minerva, ale i jí to pobavilo. Musela uznat, že jí neskutečně trápilo to, co se v Bradavicích děje a Weasley jí hrozně ulevil. ,,Ale máte pravdu, je to tu zas."

,,Přežila jste dvě války, co chcete víc," uchechtl se uznale a Minerva McGonagallová se ušklíbla.

,,Přežít tu třetí."

°°°

Zase mám zlomené srdce, když to takhle po měsíci čtu :( Váš názor mi můžete sdělit do komentářů.

-Sharie

Some faulting girl III. ✔️Kde žijí příběhy. Začni objevovat