I

307 22 5
                                    

(A/N Uzmimo samo nekoliko sekundi da se divimo ovoj slatkoci... 🌎❤❤ )

"Znam da mi roditelji nece kupiti dobar poklon ove godine... svaki put ista prica Maria.. ", izdahula sam ulazeci na skolska vrata, sa mojom najboljom drugaricom.

" Gladaj to sa vedrije strane, mozda ti daju novac da odes na meetup, a mogu ti i ja pozajmiti. ", okrenula se i nasmejala, ali sam joj samo uzvratila mrtvim pogledom.

" Maria... hocu da idem sa tobom. ", vec je pocela da me nervira, kako ne razume da je moj rodjednan i hocu da ga proslavim sa njom.

Ulazimo u kabinet biologije i ja sedam na svoje mesto, klupa iza mene je Maria. Ove godine pored mene je najveci streber u skoli, tako da imam sve petice od pocetka, a biologiju mrzim.

Sela sam u klupu, ali sam ubrzo osetila Mariin dah na mom vratu... ahh. " Vidi, smislicemo nesto. Oni dolaze u subotu, jel tako? ", pitala me je to jedno hiljadu puta od jutros...

" Da Maria.
Dolaze u subotu. ", ignorisala sam je i pakovala silne knjige i sveske iz biologije na sto.

" Pa sad je tek petak. ", ozbiljno?

Okrenula sam se i pogledala je sa rly facom. Kao da to nesto menja...

" Tvoj rodjendan je u nedelju... ma sigurno ce ti dati da ides.. ", vratila sa nazad u klupu, jer je profesorka usla u ucionicu.

" Da, sigurno... ", rekla sam sebi u bradu... Onaj Neil sto sedi sa mnom danas nije tu. Joj boze samo da ne da kontrnolni danas.

" E dobar dan svima... ajde sad papirice na sto, radimo petnaestominutni iz celijskih organela, znaci sve i gradja i uloga... ajde, ajde. ", da super! Dan ne moze da pocne gore.

Okrenula sam se ka Marii, koja se uveliko smejala, ona je za razliku od mene ucila biologiju, jer nije imala od koga da prepise.

*****

I tako se cas zavrsio, sa mojim mucenjem da odgovorim na 2 pitanja tacno, od 15. Kec zagarantovan.

" Paaaaa.... ", evo je opet... Maria i ja idemo nepolje, van skole, jer su profesori na ekskurzijama sa cetvrtom godinom. Nemamo pola casova, sto nam olaksava zivot, buduci da je zimski raspust za samo dve nedelje..

" Pa sta Maki? ", oblacim jaknu, dok ona vadi telefon iz ranca.

Spremamo se da odemo malo na setnju, jer nemamo drugi cas, a i veliki odmor je posle toga, sto znaci ukupno sat i deset minuta.

" Gledaj, nemoj biti tuzna.. ", presla je na stvar odmah, to tako lici na nju.

" Gledacemo BTS live meeting preko mog telefona, znas da imam onu aplikaciju i one silne poene. Ko uopste mora da ide na taj meetup? ", hrabrila me je kao sto uvek radi. Zato je volim. Uvek mi cuva ledja, a nekad i glavu kad mi zatreba.

" Ahhh...znam. Mada ja sam bas htela da idem na meetup. Znas nije daleko, a nije ni toliko skupo, jer je manji prostor i ima manje ljudi. Ipak ce mi poklon biti samo neka knjiga, koju cu procitati za manje od 5 dana i gotovo. Kao i onih 100 knjiga koje imam na policama u sobi... ahh nista posebno. ", tacno tako.

Ove godine sam bas zelela da odem na meetup, jer BTS pratim od kako su debutovali i znam sve o njima. Naravno moj bias je Jimin i sve bih dala za njega. U mojoj sobi imam ceo zid posvecen njemu, kao ikonostas u crkvi. Svaki dan se molim da ga upoznam, ali tako sam blizu sad a i tako daleko. Sta reci takav je zivot..

One In A Million [ BTS FF ] Where stories live. Discover now