"The Shining"-Stephen King

31 9 1
                                    

Cum incepe scoala asa imi incep si eu activitatea de cititoare si acum sunt gata sa va ofer doua descrieri demne de ora de romana.

Cum incepe scoala asa imi incep si eu activitatea de cititoare si acum sunt gata sa va ofer doua descrieri demne de ora de romana

Ups! Tento obrázek porušuje naše pokyny k obsahu. Před publikováním ho, prosím, buď odstraň, nebo nahraď jiným.

Sunt sigura ca aproape toata lumea a auzit de "Shining" si Stephen King. Eu mi-am luat-o doar pentru ca eram intr-un anticariat si vroiam ceva de Stephen King. Tatal meu mi-a spus ca el a vazut "Shining" si ca i-a placut, asa ca am zis sa incerc si asta. Sincer vorbind cartea asta este aur curat. Abia am mai putut sa o las din mana. Actiunea este difersificata si povestita din punctul de vedere al mai multor personaje, Jack Torrance, Wendy Torrance, micutul Danny Torrance si Dick Hallorman.

Povestea incepe cand Jack Torrance este angajat ca ingrijitor pe timpul iernii un Hotelul Overlook, un hotel vechi intesat de traditie, izolat pe un munte, undeva in Colorado. Acesta trebuia sa ramana pe timpul iernii acolo, alaturi de sotia sa si de fiul sau de cinci ani.

In trecut Jack fusese un scriitor foarte apreciat si prefesor la o academie privata. Viata lui a inceput sa o i-a in jos dupa ce a inceput sa bea. Acesta era beat in majoritatea timpului, venea acasa tarziu sau dimineata devreme si mergea la cursuri beat uneori. Ca urmare a temperamentului si a problemei cu alcoolul, Jack aproape si-a omorat in bataie un elev si chiar i-a rupt bratul lui Danny.

Avand casnicia pe butuci el si Wendy decid ca aceasta slujba este singura lor speranta, atat pentru o mai multa siguranta in viitor, cat si pentru readucerea casniciei lor pe linia de plutire.

Fiul lor, Danny, nu este un copil normal. Acesta este inteligent si special. Danny are un prieten numit Tony, care se arata cateodata si ii spune lucruri lui, fara sa se aproprie vreodata prea mult. De asemenea, pe vreamea cand tatal lui era un bautor inrait putea simti cuvantul divort plutind in aer.

Ajunsi la hotel in ziua inchiderii cei trei il intalnesc pe bucatarul Dick Hallorman, care urma sa plece in Florida si care i-a spus lui Danny ca poate face ceea ce face pentru ca:"straluceste".

Ramasi singuri in hotel, cu putine sanse de scapare, cei trei incep, incet, incet, sa simta presiunea hotelului. De la pete de sange pe tapet pana la o femeie dintr-o cada, animale din tufe care se misca si o infinita petrecere costumata.

Cand insusi hotelul incearca sa le faca rau, totul o i-a razna. Danny fiind atacat aproape permanent, Wendy devenind paranoica si Jack innebunind cu totul.


Just Otaku Stuff Vol. 2Kde žijí příběhy. Začni objevovat