Death Note Live Action

35 11 0
                                    

Dupa ce am vazut filmul si am rumegat putin informatia m-am pus la tastatura ca sa fac un mic review si sa va explic ce imi place si ce nu imi place la acest film.

Daca ar fi sa-i dau o nota ar un 5/10, de ce doar atat? Pai, asa cum am si prezentat acest film in primul volum, o sa explic si de data aceasta pe bucati, incepand cu ceea ce nu mi-a placut.

Deci, ca adaptare, exact asa cum am prevazut, a fost un esec total. Abia daca au respectat animeul si asta nu-mi prea place. Ceea ce ma deranjeaza este ca i-au facut pe Light si L mult prea neglijenti. In anime cei doi sunt niste strategi care isi planifica in detaliu fiecare parte din plan si care sunt suspiciosi cu absolut oricine. In film cei doi isi arata planurile mult prea usor, Light ii arata carnetul Miei aproape imediat doar pentru ca ii placea de ea. De asemenea Mia/Misa nu a fost fata indragostita nebuneste de Light care ar fi facut orice pentru el. Ea a fost puternica, si-a dorit toata puterea numai pentru ea, nu spun ca asta este rau, dar pur si simplu este mult prea diferita de Misa pe care o stim de atata timp. Sa nu mai spunem ca l-au facut pe L foarte impulsiv, L este cunoscut pentru calmul lui, dar aici o i-a razna cand afla despre moartea lui Watari. Cat despre Watari, eu stiu ca acesta nu este numele lui adevarat, este destul de logic, deci cum a putut sa-i fie scris numele in carnet? Mi se pare doar mie sau asta chiar nu are nici un sens? Pana la urma nu prea avea de unde sa afle care este numele lui adevarat.

Pe celalta parte am o singura problema, actiunea a fost foarte grabita. Totul a fost scurtat intr-o ora cand s-ar fi putut face cu usurinta si trei ore daca ar fi integrat mai multe evenimente si ar fi construit intriga mai bine. Modul cum a gasit Light caietul, i-a spus Miei despre el, a aparut L in cadru si toate celelalte. Totul a fost grabit foarte mult, nu te lasa sa analizezi cum trebuie un eveniment ca imediat aparea altul.

Cred ca ceea ce mi-a placut a fost ca in acest film Light si L au fost umani. Nu stiu daca numai eu cred asta, dar mereu cand m-am uitat la Death Note mi s-a parut ca nici unul dintre ei nu are ceva uman in el, sau daca au aceasta parte a lor este micuta si adanc ingropata. Acesta este farmecul lor, stiu, si iubesc ambele personaje pentru asta, dar asa mi se pare mie. Light abia daca a aratat ceva umanitate in primul episod, apoi a devenit un sociopat ce isi doreste sa devina Dumnezeu. Iar L a fost mereu dispus sa faca orice ca sa-l prinda pe Kira, fiind dispus sa sacrifice aproape orice. In film cei doi au fost facuti mult mai umani. In anime Light aproape si-a omorat sora mai mica cand a fost prinsa de Mello, dar in film i-a interzis Miei sa-i ucida atat tatal sau cat si pe agentii FBI. Amandurora li s-au dat sentimente, desi in unele momente nu prea mi-a placut asta per ansamblu a fost interesant sa vad aceste doua personaje fiind umani.

Povestea de dragoste dintre Mia si Light mi-a placut de asemenea. Nu stiu daca a fost dragoste, probabil mai mult pasiune din cauza focului evenimentelor, dar chiar a fost interesant sa vezi cum relatia lor a fost creata si apoi distrusa de Death Note.  

Cam asta este parerea mea, daca l-ati vazut vreau sa va stiu si voua parerile.

Just Otaku Stuff Vol. 2Where stories live. Discover now