Teorie anime:Death Parade si Death Note sunt conectate

53 13 6
                                    

Aceasta este o teorie interesanta pe care am gasit-o si vreau sa o impartasesc cu voi. Ca de obicei tin sa va atentionez ca o sa fie ceva spoilere. De asemenea daca mai vreti sa fac capitole in care prezint niste teorii gasite de mine spuneti-mi.

Deci, aceasta teorie spune ca lumile din Death Parade si Death Note sunt una si aceeasi. Da, numele lor sunt asemnatoare si au fost scoase de aceeasi companie, dar asta nu este un motiv ca sa credem ca ele sunt sunt cu adevarat conectate, nu? Ei bine, nu. Pana la urma Hunter x Hunter 2011 si No Game No Life au fost scoase de Mad House si nu exista absolut nici o conexiune intre ele(o sa spun asta pana gasesc o teorie care spune contrariul). Asta este adevarat, dar am ceva dovezi.

Mai intai sa recapitulam care este treaba cu Death Parade, din moment ce cred ca toate lumea stie care este faza cu Death Note fie ca la vazut, fie ca nu. Deci, Death Parade este despre mai multe persoane ce au murit si au ajuns la judecata de apoi, si anume la un bar. Aici il cunosc pe barmanul Decim care le spune ca trebuie sa joace un joc de care depinde viata lor. Cum nici una dintre persoane nu-si aminteste sa fii murit, pana la urma toti accepta. In aceste jocuri acestia isi arata fiecare parte a personalitatii lor, astfel fiind judecati, iar Decim decide daca acestia merg spre Reincarnare sau Neant.

Povestea din Death Parade se centreaza pe cei doi protagonisti, Decim si Chiyuki, dar pe langa povestea lor se mai intampla ceva interesant, ceva care nu primeste atat de multa atentie. In episodul cinci ne este prezentat un personaj numit Castra.

Ea este cea responsabila de numararea si monitorizarea mortilor

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Ea este cea responsabila de numararea si monitorizarea mortilor. Se pare ca in timp ce animeul se derula oamenii mureau putin prea repede, asa cum Castra a explicat, era vorba despre sapte mii de morti pe ora. Acum, asta nu se datoreaza numai faptului ca ne inmultim din ce in ce mai repede(inafara de Japonezi, evident), si deci murim din ce in ce mai repede. Pentru ca daca ar fi asa ar putea sa faca rost de mai mult personal foarte usor, dar se pare ca toate departamentele au fost luate pe neasteptate si, asa cum s-a plans si Quinn, este foarte mult de munca si totul merge la foc continuu. Asta inseamna ca totul a inceput foarte brusc. Acest numar nu este foarte mare de numarul de morti care este in momentul acesta, care ar fi in jur de sase mii pe ora. Asta inseamna ca acest numar de morti din serie nu a fost cauzat de un razboi sau ceva de genul, pentru ca atunci numarul ar fi mult mai mare. Deci, cam care ar fi cauza? Ei bine, aceasta teorie spune ca exista un motiv pentru faptul ca draga de Quinn nu mai poate dormi noaptea, si anume criminalul nostru sociopat preferat Yagami Light. Da, stiu ca nu poti sa dai vina pe Light pentru orice, dar stati sa auziti.

Sa ne intoarcem putin la Castra si informatiile care ea ni le-a dat. Cresterea brusca a mortilor trebuie sa aiba un motiv. Numarul este prea mare pentru a fi cauza unei cresteri de populatie, dar prea mic ca sa fie cauzat de ceva mai naspa. De asemenea, daca ar fi fost una dintre cele doua aceste morti ar fi fost anticipate si s-ar fi facut rost de mai mult personal. Deci, asa cum am spus mai devreme, totul s-a petrecut neasteptat. Ceva destul de naspa se petrece pe Pamant, atat de naspa ca afecteaza si viata de apoi. Orice se intampla face ca mortile sa devina mai rapide, mult prea nenaturale ca sa fie o coincidenta, iar faptul ca Death Note a fost gasit de bunul nostru prieten Light ar putea fi o cauza.  

Castra nu ne da nici un indiciu despre cauza acestor morti, dar face putin referire la dreptate, fara sa dea cine stie ce detalii. Iar, asa cum stie toata lumea, Death Note se cam centreaza pe idee de dreptate. Cum este vazuta, inteleasa, cum ar trebui aplicata etc.

De asemenea, si numarul este destul de exact. Pana la urma, Death Parade se petrece pe la finalul Death Note, adica dupa ce Light a scapat de L si este liber sa ucida pe cine are el chef. Acum probabil o sa ma intrebati ce dovada am eu. Ei bine in episodul unsprezece Light apare in Death Parade. Asta nu este nici o gluma, Light apare in Death Parade.

Bun, ambele animeuri au fost facute de Mad House, dar chiar si asa asta nu-l explica pe tipul asta

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Bun, ambele animeuri au fost facute de Mad House, dar chiar si asa asta nu-l explica pe tipul asta. Pana la urma, de la par, la culoarea ochilor, haine si postura, totul aduce a Light. Da, acel tip poate sa fie altcineva, dar nu cred. Adica, cine a vazut Death Parade stie ca design-ul personajelor este destul de interesant si unic. Deci este ciudat ca au introdus, chiar si trecator, un personaj cu un aspect atat de plictisitor. Nu il insult pe Light, lasati furcile jos, tipul chiar arata bine si modul in care arata chiar l-a ajutat pe parcursul seriei, dar pe langa personajele din Death Parade(care sunt destul de viu colorate) se poate spune, tehnic, ca are un design destul de plictisitor prin comparatie.

Acesta a fost introdus pentru a o testa pe Mayu, care trebuia sa aleaga intre el si idolul de care este indragostita. Totusi acest test a fost o pacaleala, iar Mayu este trimsa in Neant. De asemenea mai este o problema cu asta. Light este aratat singur, ceea ce nu prea merge, avand in vedere ca trebuie mereu sa fie cate o pereche de persoane la acest fel de judecati. Light a fost plasat in anime, dar separat de oricare fiinta umana. De aceea spun ca Death Parade se petrece la finalul Death Note. Numarul mare de morti poate fi explicat de faptul ca Light nu a avut restrictii si ca la avut pe Mikami de partea lui, pe langa asta asemanarea dintre el si baiatul care apare pe tableta este prea mare ca sa fie intamplatoare.

Nu ne este aratat ce se intampla cu el, dar daca spunem ca acesta este Light(este o teorie pana la urma, nimic nu este sigur), ce sa intamplat cu el? Nu va temeti, exista si pentru asta explicatie. Light a folosit, pentru a ucide oamenii, un obiect care ar fi trebuit initial sa fie folosit doar de Shinigami. La inceputul seriei Death Note, Ryuk ii spune lui Light ca nu se va putea duce in Rai sau in Iad, deci ca nu poate sa fie judecat de barmanii din Death Parade. Deci, cum nu poate fi judecat, altceva trebuie sa se intamplat cu el. Cei care au vazut filmele sigur s-au gandit nu doar odata la teoria asta(care este una separata de aceasta, iar daca vreti detalii am sa v-o prezint si pe aceea alta data), dar se prea poate ca Light sa fii devenit un Shinigami.

 Cei care au vazut filmele sigur s-au gandit nu doar odata la teoria asta(care este una separata de aceasta, iar daca vreti detalii am sa v-o prezint si pe aceea alta data), dar se prea poate ca Light sa fii devenit un Shinigami

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Asta ar avea ceva logica, pentru ca nu cred ca Shinigami au fost judecati.

Cred ca asta este una dintre cele mai interesante conexiuni pe care le-am vazut. Pana urma, scapat de L, Light incepe sa faca ravagii, ceea ce le da celor de pe lumea cealalta o gramada de probleme. Dupa ce a murit, Light a fost trimis si el pe lumea cealata, dar din cauza ca a folosit Death Note-ul nu poate fi judecat ca si restul oamenilor si este transformat intr-un Shinigami. Drept Shinigami, Light se duce sa-l vada pe Ryuk pentru a afla despre oameni si Lumea Umana, mai ales daca acestia sunt amuzanti. Dupa aceea, Light se prea poate sa inceapa acest cerc din nou, lasandu-si caietul sa cada in Lumea Oamenilor unde va fi gasit de altcineva, cineva poate mai rau si genial decat el care va face mult mai multe victime. Deci, decizia de a-l transforma pe Light intr-un Shinigami din cauza crimelor lui, poate fi cea mai rea decizie luata vreodata. Voi ce credeti?

Just Otaku Stuff Vol. 2Where stories live. Discover now