Hoofdstuk 5

318 6 0
                                    

'Neverland!!!' Roept Henry heel hard. Luna schrikt wakker van zijn stem. Ze was zo moe dat ze even in slaap was gevallen. Ze springt op van het bed en loopt naar Henry toe. Henry kijkt blij als hij zijn zusje ziet. 'We zijn er.' Zegt hij. Luna kijkt voor zich uit. Ze ziet een eiland liggen. 'We zijn er nog niet helemaal.' Zegt Luna. Henry grijnst 'maar wel bijna.' Luna kijkt omhoog. Er komt een donkere lucht aan. 'Het gaat zo regenen.' Zegt ze. Henry kijkt ook even omhoog 'dit is niet zomaar een bui! Dit is een Neverland bui. Deze is heel erg. Het waait dan heel hard en het regent heel hard.' Zegt Henry gestrest. 'Dan moeten we zorgen dat we snel gaan aanmeren.' Zegt Luna. Henry knikt.

Peter loopt met een grijns op zijn gezicht in StoryBrooke. Het is stil op straat. Peter is vastbesloten om Emma mee te nemen naar Neverland als wraak. Toen Henry op Neverland zat had ze hem gered. Nou zou hij haar meenemen. Een dwerg van de zeven dwergen komt langs gelopen. Hij kijkt peter aan 'peter pan!' Roept hij geschrokken. Peter grijnst 'dat heb je goed gezien.' Zegt hij met een vals lachje. De dwerg rent heel hard weg. Peter loopt gewoon door.

Het begint heel hard te regenen. Luna kijkt naar Henry 'zijn we er bijna?' Vraagt ze. Henry schud zijn hoofd 'het kan nog even duren. Maar hou je goed vast als het nog harder gaat waaien. Ik wil niet dat je het water in valt. Er zwemmen hier namelijk gevaarlijke zeemeerminnen.' Luna kijkt een beetje angstig. Ze loopt naar een paal toe en houd zich er aan vast. Henry kijkt even naar haar en knikt dan goedkeurend. Het begint harder te waaien. Het begint ook heel hard te regenen. Er klinkt gelach uit de zee wanneer de Jolly Roger heen en weer slingert. Luna Gilt omdat ze bang is. 'Hou vol.' Schreeuwt Henry terwijl hij de Jolly Roger in bedwang probeert te houden. 'Ik doe mijn best. Ik hoef niet te eindigen als vissen voer.' Schreeuwt ze terug. Henry grinnikt. Er komt een grote golf aan waardoor de Jolly Roger een beetje schuin gaat 'hou vast.' Schreeuwt Henry. Luna piept. De Jolly Roger valt weer recht neer.

Emma en Hook zitten in hun huis samen met de Nieuwe baby. 'We moeten nog een naam verzinnen.' Zegt Emma zacht. Hook kijkt naar zijn dochtertje 'daar kunnen we nog even over nadenken.' Emma knikt. Hook pakt wat uit zijn zak 'Dit kettinkje heb ik laten maken omdat ze bij volle maan is geboren.' Zegt Hook terwijl hij een ketting laat zien met een bedeltje van een maantje. Emma pakt het aan 'dit doe ik Zometeen bij haar om.' Opeens word er aangebeld. Hook loopt naar de deur en doet hem open. Hij treft een grijzende peter pan aan. 'Hallo ik kon wel mezelf naar binnen teleporteren maar daar had ik geen zin in. Dit is leuker.' Zegt hij. Hook schrikt maar houd zich sterk. 'Wat kom jij hier doen?' Vraagt hij. 'Revenge.' Zegt Peter met een grijns en hij loopt zonder nog iets te zeggen het huis binnen. 'Emma rennen!' Roept Hook heel hard. Emma springt op met haar dochtertje in haar armen. Ze kijkt naar de deur opening waar peter in staat 'hallo lost girl.' Zegt hij. Emma kijkt hem boos aan. Dan tovert ze zich zelf weg.

Henry meert de Jolly Roger aan. Gelukkig was het weer wat rustiger geworden. Luna houd met haar ogen dicht nog steeds de paal vast. 'We zijn er.' Zegt Henry terwijl het naar het dek toe loopt. Luna doet een oog open. Dan het andere oog. Ze kijkt om zich heen 'zijn we er?' Vraagt ze ongelovig. Henry knikt 'ja en ik heb aangezet dat we onzichtbaar zijn dan vallen we niet op.' Luna kijkt hem raar aan 'ik moet nog steeds aan al die magie wennen.' Henry lacht 'dat went nooit helemaal.' Henry komt naast Luna staan 'weet je waar mijn ouders zijn?' Vraagt Luna. Henry kijkt even sip 'nee maar daar moeten we zo snel mogelijk achter komen.' Luna knikt ' ja ze zitten al heel lang gevangen.' ' we moeten opschieten! 19 jaar zijn ze daar al.' Zegt Henry. 'Ze zien er vast anders uit dan.' Zegt luna. Henry schud van nee 'hier gaat de tijd anders.' Zegt hij dan. Luna lijkt hem niet te begrijpen. 'Je word hier niet ouder.' Zegt Henry langzaam. Luna slaat haar armen over elkaar heen. 'Waarom heb jij in die 19 jaar geen actie onder nomen?' 'Omdat ik dat niet alleen kon en rumpel heeft mij vertelt dat jij de redster van dit verhaal ben.' Legt Henry uit. ' wat is dat nou weer.' Vraagt Luna. Henry zucht ' Nou onze moeder is ook een redster. Maar van dit verhaal ben jij dat.' 'Maar ik weet niet eens hoe ik mijn krachten kan gebruiken , laat staan hoe ik dit moet redden.' Luna kijkt erg gestrest. Henry legt zijn hand op haar schouder 'Alles komt goed. We vinden ze wel. Je bent nou eenmaal een redster. Je krachten komen wel van zelf.' Luna schud zijn hand van haar schouder. 'Wanneer gaan we beginnen met zoeken?' Vraagt ze. 'Morgen want nou is het al bijna donker. Ik heb geen zin om de verloren jongens tegen te komen of pan.' Vertelt Henry. 'Maar die zijn toch aardig in die sprookjes.' Zegt Luna verbaast. 'In sprookjes wel.' Henry kijkt er erg serieus bij.

Emma rent door het bos met haar baby in haar armen. Ze heeft tranen in haar ogen 'Hook is vast al gepakt.' Snikt ze. Achter haar klinkt geschreeuw. Het is peter 'Emma ik vind je wel. Als je niet oppast neem ik die baby van je ook mee.' Emma begint harder te rennen. Ze stopt bij een boom met een gat er in. 'Het komt goed kleintje.' Hijgt ze. Met tranen in haar ogen legt ze de baby in het gat. Ze pakt het kettinkje uit de zak van haar rode jack. Er komt een flits. Ze had een boodschap er in gemaakt. Ze doet de ketting om de baby. 'Zo ben ik altijd bij je.' Huilt ze. Daarna rent ze weg. Peter komt er ook aangerend. Hij rent langs de baby. Dan bedenkt hij met een grijns dat hij zich kan teleporteren. Er komt rook voor Emma. Ze blijft staan. Een grijnzende peter kijkt haar aan. 'Hey Emma.' Zegt Hij. Emma valt op haar knieën 'neem me maar mee,  maar laat mijn baby met rust.' Peter glimlacht ' Je baby heb ik ook niet nodig. Nog niet tenminste.' Emma kijkt hem aan. Ze schreeuwt er komt licht magie uit haar handen. Peter vliegt achter uit omdat hij geraakt word. Hij valt op het gras. Alsof er niks gebeurd is staat hij op en klopt zijn kleren af 'nou dat was leuk. Kom je nu mee?' Vraagt hij. Emma geeft geen antwoord. Dan verdwijnen ze allebei in rook. De baby huilt hard.

Member of the OUAT family✅Where stories live. Discover now