Hoofstuk 4

349 9 0
                                    

Luna loopt weer naar boven toe 'sorry dat ik je niet geloofden.' Zegt ze en ze klapt het maantje open , om te laten zien wat ze had ontdekt. Henry kijkt op van het stuur. Hij begint met lezen. Als hij klaar is glimlacht hij 'Dus je gelooft me nu wel.' Luna knikt langzaam  ' ik zal wel moeten. 'Mooi zo.' Antwoord Henry. Hij gaat weer verder met sturen. Luna loopt het dek op en bekijkt de zee.

'Hook!' Roept Emma blij. Ze vliegt Hook om zijn hals. 'Wat is er Swann?' Vraagt Hook lachend. 'Ik moet je wat vertellen.' Zegt Emma met een grote glimlach. Hook kijkt haar nieuwsgierig aan. 'We krijgen een baby.' Vertelt Emma. Hook glimlacht breed. Hij knuffelt Emma. 'Daar word ik erg blij om.' Zegt hij met een glimlach.

'Van wie is deze boot?' Vraagt Luna terwijl ze even naar haar gezicht naar Henry toe draait. 'Van Hook.' Antwoord Henry. 'Van mijn vader?' Vraagt Luna alsof ze het niet helemaal kan geloven. Henry knikt met een glimlachje. 'Wat is trouwens licht magie?' Vraagt Luna. 'Dat is goeie magie. Gemene mensen hebben duistere magie. Maar niet iedereen kan toveren.' Legt Henry uit. Luna kijkt even naar haar hand 'Volgens mij heb ik dat.' Zegt ze langzaam. 'Echt waar? Wauw. Dan had mam toch gelijk.' Zegt Henry enthousiast. Luna knikt 'toen ik klein was gebeurde er een keer iets raars. Ik dacht dat het mijn verbeelding was. Maar misschien was het wel licht magie.' Vertelt Luna. 'Wat was er dan gebeurd?' Vraagt Henry. Luna negeert zijn vraag alsof ze het niet wilt vertellen.

Hook en Emma lopen naar Emma haar ouders toe. 'Ze vinden het vast erg leuk nieuws.' Zegt Emma met een grote glimlach. Hook knikt 'ja, ik denk dat ze erg blij zijn.' Ze stoppen voor een deur. Emma belt aan. Meteen gaat de deur open. David staat in de deur opening. 'Kom binnen!' Zegt hij vrolijk. Snow zit op de bank samen met Neal. Neal springt op als hij Emma ziet. 'Hoi zus.' Begroet hij Emma blij. Emma buigt zich naar Neal toe. 'Hoi Neal.' Begroet ze hem. ' Wist je dat ik al kan lezen?' Vraagt Neal met een trots gezicht. 'Je word ook al zo snel groot. Je bent nou al 7.' David kijkt even naar Emma. 'Kwamen jullie op bezoek of wouden jullie nog wat vertellen?' Vraagt David. Hook grijnst 'ga maar even zitten.' David gaat naast zijn vrouw zitten. Neal komt er ook bij zitten. Hook doet zijn arm om Emma heen. Ze wisselen een paar blikken. 'We verwachten een kindje.' Vertelt Emma dan met twinkelende ogen. Snow springt op. 'Wat geweldig!' Ze begint haar dochter te knuffelen. Emma knuffelt haar moeder terug. David feliciteerd ondertussen Hook 'leuk joh!' Zegt David terwijl hij Hook een mannelijke knuffel geeft.

Luna staat weer naast Henry. Ze legt haar hand op haar ketting. 'Misschien zie ik ze binnenkort.' Zegt ze geluidloos. Henry heeft het niet door. Luna kijkt hem aan 'Hoe zien mijn ouders er uit?' Vraagt ze. Henry is een paar seconden stil alsof hij ergens aan terug denkt. 'Onze moeder heeft blond haar en blauwe ogen. Ze draagt altijd haar rode spijker Jack. Ze is erg op haar familie gericht. Ook staat ze altijd klaar voor iedereen , maar dat komt omdat ze de redster is. ' luna probeert een beeld vast te stellen. 'Hoe ziet mijn vader er uit dan?' Vraagt ze na een tijdje. Henry glimlacht bij de gedachte aan Hook. 'Hij is een echte piraat. Maar hij houd heel veel van onze moeder. Vroeger was hij slecht. Nou is hij heel aardig en grappig.' 'Bedankt dat je me dat wou vertellen.' Zegt Luna zacht. Henry kijkt haar aan ' Als dit allemaal klaar is en we herenigd zijn met ze. Gaan we gewoon met ze alle weer naar storyBrooke.' Luna haar ogen twinkelen bij de gedachte aan een echte familie en een thuis. Henry kijkt haar aan zoals alleen een broer dat kan. 'Je bent niet meer alleen Luna. Je hebt ons nou allemaal.' Luna zegt niks maar knuffelt Henry opeens. Henry kijkt haar glimlachend aan. Dit had hij niet verwacht. Dan slaat hij zijn arm om haar heen terwijl zijn andere hand nog steeds het stuur vast houd. 'Echt fijn om te weten dat er nu mensen zijn , die familie van me zijn.' Zegt Luna zacht. 'We zijn altijd al familie geweest.' Antwoord Henry.

Henry komt ook binnen gelopen. Iedereen kijkt hem aan met een glimlach. 'Wat is er aan de hand?' Vraagt hij. Emma komt tegen over hem staan 'Je krijgt een broertje of zusje.' Vertelt ze met en glimlach. Henry kijkt heel blij 'dat is gaaf!' Zegt hij enthousiast. Emma kijkt even naar Hook en dan weer naar Henry 'mooi dat je blij bent. Ook al zit er veel leeftijds verschil tussen jullie.' 'Dat maakt niks uit. Als we volwassen zijn merk je het toch amper.' antwoord Henry. Emma knikt glimlachend.

Member of the OUAT family✅Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu