14. Pusa alebo karta?

7 1 0
                                    

Haylee prišla len včera a dnes už jej volali z New Yorku. Musela sa tam vrátiť. Vraj ju potrebujú vo firme. Chcela som ísť s ňou, no ona to zamietla. Vraj aj tak bude len zaborená v papieroch a na mňa by nemala čas. Ale aspoň sme si užili včerajšok. A vlastne aj dnešok, keďže som nešla do školy. Rozhodla som sa pre malú pauzu. Sľúbila som jej, že budúci víkend určite prídem. „Čo myslíš?" Andy ma prebrala zo zamyslenia. Obzrela som si ju. Svojimi šatami pozdvihla už aj tak dosť výrazné červené vlasy, ktoré si len jemne natupírovala a na vrchu hlavy si urobila jeden malý drdol. Zvyšok vlasov si nechala rozpustený.

 Zvyšok vlasov si nechala rozpustený

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Maya si ešte stále naprávala vlasy. Nakoniec si ich nechala len zapletené a na vrch hlavy si dala kvietkovanú čelenku.

 Nakoniec si ich nechala len zapletené a na vrch hlavy si dala kvietkovanú čelenku

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

No a ja? Ja som si vlasy nechala zvlnené voľne dopadať na plecia. Urobila som si linku, dala špirálu, pery pretrela jemným rúžom, zapudrovala a celý outfit som zvýraznila topánkami.

„Myslím, že môžeme ísť

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

„Myslím, že môžeme ísť." zhodnotila som nás. „Tak poďme." kývla hlavou Andy. Objali sme sa okolo pliec a spolu sme vyšli von. Tam sme počkali na chalanov a spoločne nastúpili do taxíku. Trošku mám nervy z toho, ako Lucas zareaguje, keď nás uvidí. Volal ma ešte v utorok. Dokonca mi dovolil zobrať si so sebou koho len budem chcieť. No a ja som to zamietla. Povedala som mu, že na víkend idem domov. Lenže plány sa zmenili a ja som nemala čas mu to povedať. Aj tak pochybujem, že by mu to vadilo. Majú predsa obrovský dom a určite tam budem okrem nás veľa ľudí, takže nepochybujem, že sa tam stratíme v dave.

Keď som vošla do vnútra, rozprávala som sa s Lucasom, tancovala som s dievčatami. Potom som chvíľu blúdila až som konečne opäť našla Lucasa. Bol v miestnosti s pootvorenými dverami. Cez medzeru som ho videla ako sedí na posteli. Niečo hovoril, ale kvôli tej hudbe som ho veľmi nepočula. Potom som si vedľa neho všimla nejakú babu. Mala dlhé dúhové vlasy, potetovanú ruku a proste vypadala ako prototyp dokonalého zlého dievčaťa. V tom momente sa objali. Môj svet sa na chvíľu zastavil. Ako mohol? Veď mi predsa niečo sľúbil. Nevydala som ani hláska a šla som dole. Na toto sa nemusím pozerať. V kuchyni som našla Thea, ktorý flirtoval s nejakým dievčaťom. Nechcela som ich rušiť, ale Theo si ma všimol skôr, než som sa stihla vypariť. „Si v poriadku?" venoval mi pozornosť. „Budem. Ale teraz potrebujem alkohol." zamierila som k stolu s alkoholom. Vzala som plastový kelímok a naliala si prvé, čo som uvidela. Vypila som to na ex, čo som určite robiť nemala. Striaslo ma, no kašľala som na to. Opäť som vzala do ruky fľašu a naliala si. Druhý pohár už nebol taký zlý. Vlastne to chutilo celkom dobre. „Brzdi." podišiel ku mne Theo a vzal mi z ruky fľašu. „Čo robíš?" ohradila som sa a načiahla sa za fľašou, ktorú on držal vysoko nad hlavou. „Prvýkrát v živote robím správnu vec. Tak mi to nekaz." zahriakol ma. „Poď, pôjdeme sa prejsť." vzal ma za ruku a ťahal von. „Nechcem." zatla som sa. „Lenže ja som sa ťa nepýtal." potiahol ma smerom k východu. Prešli sme pár metrov a nakoniec si sadli na obrubník. „Tak hovor." vyzval ma. „Ten idiot sedel na posteli s nejakou babou. Radšej nechcem vedieť, čo tam robili. Videla som ich a zdrhla som." šepla som. „Čo mám robiť?" hlavu som si oprela o jeho plece a on ma jednou rukou objal. „Nie som si istý, či práve ja som dobrý na takéto rady. A jeho nemám rád, ale nemusel robiť nič zlé. Možno to tak blbo len vypadalo." zastával sa ho. „Alkohol ti nerobí práve najlepšie. Pila si už vôbec niekedy?" zhodnotil. „Okrem piva nič." pokrútila som hlavou a on sa zasmial. „Vidno. A teraz sa poď zabávať." vstal a mňa tiež postavil. „Nechcem." zašomrala som. „Ale chceš. Predsa sa kvôli tomu svet nezrúti. A aspoň mu ukážeš, že ty máš na viac." žmurkol na mňa a ja som sa nechala viesť späť do vnútra. Pár ľudí hralo nejakú hru. Uvidela som medzi nimi aj Andy. „Čo to robia?" spýtala som sa Thea. „Karta alebo pusa." odvetil. „Spočíva to v tom, že do seba vdýchneš vzduch a musíš na perách udržať kartu. Pokiaľ ti spadne, automaticky pobozkáš toho, komu tú kartu predávaš." vysvetlil mi pravidlá.

Second change (Little girl 2- voľné pokračovanie)Where stories live. Discover now