18 -4N1K Meselesi-

2.1K 158 65
                                    

"Salak mısın acaba?" dedim Tuğçe'nin saçını sınıfın ortasında ören Berk'e. Hepsi Eren'den kaptı şu işleri. 

"Ne salaklığımı gördün Dolunay?" dedi gülümserken. "Sevgili benim değil mi, ister örerim ister çözerim." Tuğçe bu söze kıkırdayıp dudaklarını büzdü. "Daha sevgiliyiz, ayrılırsam görürsün." Berk, Tuğçe'nin saçını örmeyi bırakıp kolundan tuttu ve kendisine çevirdi. Yeşil gözlü erkek ve deli ruhlu bir kız, evlenin!

"On sekizimize girer girmez nikah kıydırtmaya çalışma Tuğçe, valla yaparım!" Eren arkasını dönüp Berk'e ve Tuğçe'ye baktı. Ay benim minnoşumun gözü mor! 

"He oğlum he, bas nikahı!" Eliyle gözünü işaret edip sözlerine devam etti. "Sonra abisi taraftan ye yumruğu!" 

"Sende hak etmişsin oğlum, benim beyin cerrahı idolüme bu beyinle nasıl beyin cerrahı oldun acaba demişsin. Ünlü bir cerrah lan bu, boru değil!" Alp, Zeynep'in cümlesi karşısında onu kendisine çekti ve alnından öptü. 

"Bende beyaz atlı prensinim." dedi fısıltıyla. Hu hu, okuldayız gençler okulda!

"Yavaş lan yavaş, okuldayız!" Eren inci gibi bembeyaz dişlerini göstererek bana döndü. Saçımın bir tutamını parmağına dolayıp başını biraz yaklaştırdı. 

"Kıskandın mı?" dedi sadece benim duyabileceğim şekilde fısıldarken. Yakından gözlerinin maviliği daha belirginleşiyordu. Benim sevgilim diye söylemiyorum ama çok yakışıklıdır kendisi. "Eren, hoca gelecek şimdi rahat bırakır mısın beni?" dedim mırıltıyla. Yüzündeki gülüşü ukalaca büyüttü. 

"Yemişim hocasını, abin gelsin isterse!" Bir saniyeliğine düşünüyormuş gibi yapıp biraz uzaklaştı. "Dur dur, gelmesin abin. Zaten kavgalıyız ağzıma sıçar bu sefer." Alayla kahkaha attım. Eh, eden bulur Eren Bey! 

...

Eren, Zeynep ve Berk sınav oldukları için biz hiçbir şey yapmadan boş boş derste oturduk. Eren sınav çıkışı sıçıp sıvazladığını belli eden bakışlarını herkese gönderirken Zeynep zafer bakışları atıyordu. Ne yalan söyleyeyim, matematiği iyiydi keratanın.

"Bu sene karnenle sayısal loto oynamaya karar verdim kanka, tutma olasılığı var." dedi Alp gülerek. Eren gözlerini kısıp cümlenin sahibine, yani Alp'e döndü. Curcuna başlasın, alttan müzik alabilir miyiz?

"O karneyi al müsait bir yerine çiçek niyetine ek." Hepimiz Eren'in küfürüne gülerken Tuğçe hızla ayağa kalktı.

"Çiçek ekmek ile ilgili olan küfürler Gökhan Karademir'e ait gençler, mahrumiyeti koruyalım." Zeynep mutlulukla ayağa kalktı.
"Ali Tekelioğlu!" dedi bağırarak. Bu sırada eksik kalmamak için bende ayağa kalktım.

"Mese!" diye bağırdım bakışlarım Zeynep ile Tuğçe arasında gidip gelirken.

"Zebralı çorap!" diye bağırdı tanımadığımız bir ses. Hepimiz merakla sesin geldiği yöne doğru döndük. Sınıftan bir kız karşımızda durup gülerek bize bakıyordu. Okurkuş, vallahi okurkuş!

"Başka bir okurkuş daha!" diye bağırdı Tuğçe koşarak tanımadığı kıza sarılırken.

Ardından Zeynep ve bende tanımadığımız kıza sarıldık. Eh, bu bir şey değiştirmez kız okurkuş abi!

"Gökhan benim yalnız." dedi Tuğçe ellerini karnında bağlarken.

"Ali gibi sevmek diye deyimim var." dedi Zeynep gözlerini büyüterek.

"Oğuz benim dememe gerek kalmadığını düşünüyorum?"

"Sinan'ın benim olduğunu hatırlatmama gerek var mı?" Hepimiz kahkahalara boğulurken erkeklerden ses geldi. Bilin bakalım kimden? O kadar zor değil aslında, adı lazım değil baş harfi Eren.

"4N1K kitabından bahsediyorsunuz sanırım?" dedi tek kaşını havaya kaldırırken. Tabii ki 4N1K, 5N1K olacak hali yok ya! Zeynep olumlu anlamda başını sallarken Eren Alp'e döndü.

"Yalnız kardeşim Zeynep'in bahsettiği Ali Tekelioğlu adam gibi adam haberin olsun. Kitabı oku ona göre önlemini al batarsın sonra demedi deme."

Alp bu cümleden sonra bakışlarını Zeynep'e çevirdi. Boş boş birbirlerine bakarken kantindeki tüm öğrencilerin bizi izlediğini fark ettim. Eh, okurkuş olunmaz, okurkuş doğulur.

"O iğrenç ellerinle bana dokunma midemi bulandırıyorsun." dedikten sonra hepimiz tekrardan kahkaha atmaya başladık. Tuna, Tuna, Tuna!

"Sıradaki şarkıyı pisttekilere sokayım, sen hariç Yaprak."

"Bakın ben ne buldum!" dedim hepsine teker teker bakarken. "Sen bana numaranı ver, 4N1K kızları diye grup açayım oradan sohbet ederiz. Adın neydi bu arada?"

"Buğlem." dedi gülümseyerek.

"Ben Dolunay. Ali tarafındaki arkadaşımız Zeynep, Gökhan fanı Tuğçe."

...

4N1K Kızları WhatsApp Grubu

Dolunay: Kızlar, kaynatmaya hazır mısınız?

Ceminnoşu: Durun, ben başlayacağım.

Buğlemkuş: Başla bakalım.

Ceminnoşu: Sıradaki şarkıyı pisttekilere sokayım, sen hariç Yaprak.

Tuğçesütü: Ya jdnsmxn

Buğlemkuş: Hepiniz midemi bulandırıyorsunuz, sanırım kusacağım.

Dolunay: Ciddi ciddi bir kahkaha atma isteği geldi.

Tuğçesütü: Erkek arkadaşın olacak beyefendiye cinsel istismarda bulunayım.

Dolunay: Gökhan Merve kantin sahnesi kskmdaod

Buğlemkuş: Az kahkaha atmamıştım be!

"Dolunay, gel çabuk buraya!" Abimin seslenmesiyle telefonumu sıkıntıyla yatağımın üzerine koyup odasına ilerledim.  Bir saniye, beni Oğuz abim neden çağırdı? Kapı kulpunu sıkıca kavrayıp gözlerimi kapattım ve hızla kapıyı açtım.

"Abi ben vallahi hiçbir şey yapmadım!" Oğuz abimin kahkaha seslerini duymamla gözlerimi yavaşça açtım. Oğuz abişim anırırken Sinan abim kızgınlıkla ona bakıyordu. Yine aralarında ne oldu acaba?

"Oğlum gülmesene!" diye bağırdı Sinan abim. Ama nafile.

"Biri bana neler olduğunu anlatabilir mi?" İkisi birden bana döndü. Oğuz abim oturduğu sandalyeden ayağa kalkıp tam karşımda durdu. Gülme isteğini bastırmaya çalışarak derin bir nefes aldı. Cümlesini zar zor kurup tekrar kahkaha atmaya başladı.

"Kumsal hastanenin ortasına bizim salağa tokat atmış lan!" 

"Ne?" Evet, Oğuz abim bu konuda haklıydı. Gül abi gül, düşmez bir daha böyle bir vakayla elimize.

"Başarılı beyin cerrahı hastanenin ortasında tokat yedi!" dedim gülerken. Abim yatağın üzerindeki yastığı bana fırlatıp bağırdı.

"Elimde kalmadan çıkın gidin lan odadan!" Oğuz abim sandalyesine otururken eliyle odayı gösterdi.

"Oda benim Sinan Bey, tokatla beyin travması falan mı geçirdiniz?" Ben kıkır kıkır gülerken abim ayağa kalkıp sinirle kapıya yöneldi.

"Yemin ederim," dedi eliyle ikimizi işaret ederken. "bir insan beyinsiz ne kadar yaşar tanımına örneksiniz!"

Dırırırım! Yazarınız geldi efenim, hemde okurkuşlukla geldi! Düşüncelerinizi belli ediniz lütfen, üzmeyiniz beni vdfkbk Bu arada şuraya ufak bir not bırakalım, Ali ve Gökhan benim tşk.


Sevgili Manyak |Tamamlandı.| (DÜZENLEME)Where stories live. Discover now