Chapter 6 ~ Year 6

1.2K 75 11
                                    

Pov Remus

Ik ben met een voornemen de trein in gestapt, ik ga eerlijk zijn. Tegen over Sirius en bovenal tegen over mezelf. Ik heb nagedacht in de vakantie, heel veel nagedacht, en heb mijn gevoelens geaccepteerd. Nu nog hopen dat Sirius ook nog gevoelens heeft voor mij of überhaupt ooit heeft gehad.

"Rem!" hoor ik de stem van James roepen. Ik loop naar hem toe, ik sleur mijn hutkoffer achter me aan. Aangekomen bij de coupe waaruit James heeft geroepen prop ik mijn hutkoffer in een hoekje en ga naast James zitten.

"Heb je Peter en Sirius gezien?"vraagt hij me, ik schud mijn hoofd. "Dan is het ons twee, ook wel gezellig," zegt James met een grijns. "Lily?"vraag ik maar alvast aangezien ik weet dat hij straks toch over haar begint. "Ik laat haar met rust, ik verdien haar toch niet," zegt hij verslagen, mijn mond valt bijna open van verbazing. James laat Lily met rust? Het meisje dat hij jarenlang stalkt en de bijnaam Lily-Flower heeft gegeven?

"Daar zijn jullie," Peter ploft tegenover me neer. Zijn normaal blonde haar is een stuk valer geworden en zijn blauwe ogen zijn grauw. Hij was altijd al de minst gespierde van ons vier, maar hij is een stuk aangekomen. Peter eet altijd als er iets ergs is gebeurt? Wat zou er zijn?

"Hey, wormtail, hoe was je vakantie?"vraagt James. Hij wisseld een korte blik met mij, ook hij heeft het door. "Wel leuk," zegt Peter bijna onverstanbaar.

"En daar zijn mijn vrienden!" Sirius salueert naar binnen en valt overdreven vrolijk op de bank. Sirius houd altijd van een grote entree, iedereen moet hem zien.

"En hoe was het?"vraagt James. "Waar?" "Bij je ouders en Regulus," help ik hem. Regulus gaat nu naar het vijfde jaar. "Het was zoals gewoonlijk vervelend, maar dit jaar vond moeder opeens overal honden haren. Ook zijn er een aantal schoenen op wonderbaarlijke rede kapot. En het zou misschien zo kunnen zijn dat vaders jas een klein beetje stuk is," zegt Sirius met een grijsns, ik probeer mijn lachende gezicht achter mijn boek te verstoppen. Er zijn wat voordelen aan hond zijn denk ik.

"Het zou ook zo kunnen zijn dat mijn vader een hert in de woonkamer chocola zag eten," zegt James lachend.
James' zijn ouders zijn een van de liefste mensen die ik ooit heb ontmoet, maar ik ben toch wel benieuwd naar het gezicht van James' vader bij het zien van een hert in de woonkamer.

~*~

Na het sorteren van alle eerste jaars gaan we naar onze slaapkamer. Op het bordje van onze deur staat iets anders dan vorig jaar. Als James het weer wilt veranderen naar 'The marauders' stop ik hem. "Wacht eens even, lees het bordje eens," zeg ik. Op het bordje staan natuurlijk de namen: Sirius Black, Peter Pettingrew, Remus Lupin en James Potter. Alleen staat er nog een naam na de naam van James. Met grote zwarte sierlijke letters staat er nog een vijfde naam.

Aeden Daves.

Wolfstar ~Sirius Black, Remus Lupin~ ✔Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin