Chapter 20 ~ Harry James Potter

1.1K 75 14
                                    

Ongeveer vier jaar later. Ze zijn twintig jaar oud. Lily en James zijn getrouwd en Lily is zwanger, Sirius en Remus wonen samen en Peter woont alleen (vind hij leuk).

Pov Remus

Ik ben rustig een boekje aan het lezen als Sirius met een kop thee de woonkamer binnen komt lopen.

Hij zet het kopje op het tafeltje en grijpt dan mijn handen vast.
"Sta op," zegt hij zacht. Ik frons verbaasd maar doe wat hij zegt.

Helemaal uit het niks, zomaar, opeens gaat Sirius op een knie zitten.
"Wat doe je?!" vraag ik geschrokken.

"We hebben nu officieel iets vanaf ons zesde jaar, vier jaar lang dus. Ik wil je nooit meer kwijt Remus, ik houd van je met heel mijn hart. Wil je alsjeblieft voor altijd bij me zijn?" Vraagt hij.

Wacht! Hij doet een huwelijksaanzoek?! Ik voel dat ik begin te hyperventileren.

"Sirius, je weet dat ik zielsveel van je hou, maar ik kan het niet," zeg ik met pijn in mijn hart.
Sirius' glimlach verdwijnt van zijn gezicht en hij staat op om zijn hand op mijn schouder te leggen.

"Waarom niet?" vraagt hij droevig.
"Omdat," mijn adem stokt in mijn keel.
"Nee, niet de weerwolf als excuses gebruiken. Remus, we kunnen het samen, dat doen we al jaren zo."
"Ja, ik wil het," zeg ik voordat ik het zelf doorheb. Sirius lijkt te stralen van binnen uit en hij geeft me meerdere kusjes.

De deur schiet open en een paniekerige James staat in de deuropening. "Wat doen jullie hier? Waarom zijn jullie niet bij ons!? Lily moet nu naar het ziekenhuis! Ze gaat bevallen! Doe iets," roept hij in de stress.

Meteen komen we in beweging. "Je kunt zien verschijnselen met een zwangere vrouw!" Roep ik. "We gaan met mijn motor!" Roept Sirius. Waarschijnlijk is het nu niet het moment om hem te vragen waarom hij in Merlins beard een motor heeft en daarom houd ik mijn mond.

James knikt vlug en we rennen naar buiten. De volgende minuten gaan zo snel dat ik het amper kan na vertellen.

Na een aantal uren wachten, koffie drinken, stressen, stil zitten en vervelen mogen we eindelijk de kamer in waar Lily ligt.

Als we binnen komen zie ik een zwartharig jongetje in Lily's armen liggen, James aait het jongetje zachtjes. "Ahh," Sirius zijn ogen poppen bijna uit zijn oogkassen.

"Hoe heet hij?" Vraag ik zonder mijn  blik van het jongetje af te halen.

"Harry," zegt James. "Harry James Potter," zegt Lily glunderend van trots.

"En Sirius jij, jij bent de peetvader," heel even voel ik een vlaag van jaloezie, maar als ik Sirius' ultra vrolijke gezicht zie waait die meteen over, hij verdiend dit.

"Je vind het toch niet erg Rem?" Vraag Lily onzeker, ik schud mijn hoofd en pak haar hand even vast. Lily en ik zijn de aflopen jaren veel dichter bij elkaar gegroeid, vriendschappelijk natuurlijk en dat weten James en Sirius ook.

Ik kijk naar de fel groene ogen van Harry, Lily's ogen. Na dat lijkt hij sprekend op de baby foto's van James die op de schouw bij zijn ouders thuis staan.

Lily heeft tranen van geluk in haar ogen en ook James veegt een verloren traan weg. Sirius beweerd dat zijn ogen irriteren, maar ik geloof er niks van. Ook ik voel mijn ogen prikken, het is ook zo mooi.

De deur schiet open en een wat kleinere jonge man verschijnt in de deuropening. Hij heeft vaal blond haar en blauwe ogen.

Peter loopt naar Lily toe en gefeliciteerd haar met Harry. "Waar was je?" Vraagt James aan Peter. "Sorry, werk liep uit," zegt Peter, hij heeft wallen onder zijn ogen en hij ademt alsof hij net een halfuur heeft gerend, wat waarschijnlijk ook zo is.

"Hij is toch mooi?!"vraagt Sirius aan Peter, Peter knikt bewonderend.
"Hoe heet hij?" Vraagt hij, wij weten dat natuurlijk al.

"Hij heet Harry James Potter," zegt Lily. Ze kijkt naar haar pasgeboren zoontje. "Weetje Harry, je hebt zoveel mensen die om je geven. Je gaat het beste leven hebben wat je je kan voorstellen," fluistert ze.

Hèhè, daar ben ik weer. Met een time jump. Wees niet bang om Aeden, alles word duidelijk. Het was een  Ehh anders hoofdstuk. Ze zijn volwassen en hun relaties zijn wat anders. Lily en James zijn nu al twee jaar getrouwd. We hebben hun hele zevende jaar niet meegemaakt, ha, iedereen weet toch wat er dan gebeurt.

Liefs,
Janma (als je je eigen naam niet kan spellen😂😋) 🤗



Wolfstar ~Sirius Black, Remus Lupin~ ✔Där berättelser lever. Upptäck nu